Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Microsoft på vej til at rulle skrabede Windows 10 S ud - flere computere skal med på vognen

Windows 10 S var egentligt et våben mod Chromebooks, men Microsoft vil nu inkorporere den særlige og sikkerhedsmæssigt stærkere Windows-version i langt flere maskiner

Windows 10 S er en særlig version af Windows 10, der på samme måde som det gamle og skrottede Windows RT kun tillader, at man kan installere apps fra Microsofts egen Windows Store og altså ikke de klassiske exe-filer.

Det særlige styresystem er beregnet til mindre og skrabede pc’er, der skulle konkurrere med Googles Chromebooks.

Men nu tyder det på, at Microsoft vil udbrede S-versionen og samtidig integrere den dybere i Windows 10-familien.

Den anerkendte Microsoft-blogger og journalist Paul Thurrott skriver på baggrund af interne dokumenter fra Microsoft, at Windows 10 S skifter navn og funktion.

I stedet for at være en selvstændig version af Windows 10, vil Windows 10 S blive en tilstand for alle Windows 10-versioner.

Det betyder, at når du køber en ny computer, vil den i fremtiden starte med Windows 10 S - hvor udefrakommende .net/win32-programmer er blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Læs også: [b]Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event[/b]

Den opgradering vil ifølge Thurrott være gratis for Home-licenser, men vil koste 49 dollars - knap 300 kroner - ekstra fra Windows 10 Pro “S Mode” til Windows 10 Pro.

Thurrott fortæller også, at over 66 procent af brugere med en Windows 10 S-computer ikke har benyttet sig af muligheden for at opgradere systemet til en fuld Windows 10 Pro-licens, hvilket de fleste anmeldere inklusive os på Computerworld ellers foreslår.

Du kan læse vores test af Microsofts Surface Laptop med Windows 10 S her: Test af Surface Laptop: Småting fra at være den bedste Windows 10-bærbare nogensinde

Microsoft har ikke selv bekræftet historien, men hele S-rokaden kunne være et emne på den kommende Build-konference, der forventes at finde sted i de sene forårsmåneder.

Læs også: Første resultater klar: Sådan fungerer de nye ARM-pc’er med Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere