Artikel top billede

Microsoft på vej til at rulle skrabede Windows 10 S ud - flere computere skal med på vognen

Windows 10 S var egentligt et våben mod Chromebooks, men Microsoft vil nu inkorporere den særlige og sikkerhedsmæssigt stærkere Windows-version i langt flere maskiner

Windows 10 S er en særlig version af Windows 10, der på samme måde som det gamle og skrottede Windows RT kun tillader, at man kan installere apps fra Microsofts egen Windows Store og altså ikke de klassiske exe-filer.

Det særlige styresystem er beregnet til mindre og skrabede pc’er, der skulle konkurrere med Googles Chromebooks.

Men nu tyder det på, at Microsoft vil udbrede S-versionen og samtidig integrere den dybere i Windows 10-familien.

Den anerkendte Microsoft-blogger og journalist Paul Thurrott skriver på baggrund af interne dokumenter fra Microsoft, at Windows 10 S skifter navn og funktion.

I stedet for at være en selvstændig version af Windows 10, vil Windows 10 S blive en tilstand for alle Windows 10-versioner.

Det betyder, at når du køber en ny computer, vil den i fremtiden starte med Windows 10 S - hvor udefrakommende .net/win32-programmer er blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Læs også: [b]Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event[/b]

Den opgradering vil ifølge Thurrott være gratis for Home-licenser, men vil koste 49 dollars - knap 300 kroner - ekstra fra Windows 10 Pro “S Mode” til Windows 10 Pro.

Thurrott fortæller også, at over 66 procent af brugere med en Windows 10 S-computer ikke har benyttet sig af muligheden for at opgradere systemet til en fuld Windows 10 Pro-licens, hvilket de fleste anmeldere inklusive os på Computerworld ellers foreslår.

Du kan læse vores test af Microsofts Surface Laptop med Windows 10 S her: Test af Surface Laptop: Småting fra at være den bedste Windows 10-bærbare nogensinde

Microsoft har ikke selv bekræftet historien, men hele S-rokaden kunne være et emne på den kommende Build-konference, der forventes at finde sted i de sene forårsmåneder.

Læs også: Første resultater klar: Sådan fungerer de nye ARM-pc’er med Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere