Artikel top billede

Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

Energi- og forsyningssektoren er ved at blive en regulær storkunde hos leverandørerne af augmented reality og smart glasses. Løsningerne bruges blandt andet til at hindre alvorlige ulykker.

Markedet for augmented reality har kurs mod nye højder.

Løsningerne tages i stigende grad i brug i blandt andet energi- og forsyningssektoren for blandt andet andet øge sikkerheden hos medarbejderne og beskyttelsen af kostbart udstyr.

Det er analysefirmaet ABI Research, der kan fortælle, at  energi og forsyning er blandt de tre største kundesegmenter på augmented reality-markedet.

Det skyldes ikke mindst, at netop sikkerhed er ekstra meget i fokus i denne branche.

ABI Research vurderer, at energi- og forsyningssektoren allerede i år vil tage imod omkring 17 procent af alle smart glasses, der sendes på markedet globalt set.

Leverandørerne af augmented reality-løsningerne kan se frem til, at omsætningen hos energi- og forsynningssegmentet vil nå op på 19 milliarder dollars i 2022 - det er omkring 107 milliarder danske kroner.

“AR giver mulighed for bedre visualisering af aktiver i undergrunden, rørsystemer i beton eller komplekse komponenter, hvilket betyder, at man kan undgå afbrydelser, når man graver, opdage farlige lækager og reducere antallet af ulykker."

"På den måde kan medarbejdernes sikkerhed opretholdes samtidig med, at man får et fald i antallet af fejl og den totale nedetid,” lyder det det fra analysefirmaet.

Læs også: Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig

ABI Research forklarer, at det også spiller ind, at der er tale om en branche, hvor man kæmper med at skaffe medarbejdere med de rette kompetencer.

Her kommer augmented reality ind i billedet i form af værktøjer, der ekselpelvis betyder, at eksperter via fjernadgang kan guide de lokale teknikere på stedet.

Samtidig bliver løsningerne skruet sammen på en måde, så data fra brillerne automatisk opsamles, så man kan optimere arbejdet fremadrettet.

Det er dog ikke mindst sikkerhedsudfordringerne, der er årsagen til, at netop energi- og forsyningssektoren satser stort på augmented reality og smart glasses.

“Sikkerhed er et dominerende tema inden for energi og forsyning. Holdbare og pålidelige augmented reality-enheder kan fungere godt i et potentielt farligt miljø, eksempelvis hvor der er eksplosivt støv eller brandfarlige gasser,” lyder det fra Eric Abbruzzese, principal analyst i ABI Research.

“Disse miljøer har også det største behov for forbedring af medarbejdernes sikkerhed, hvilket augmented reality-enhederne kan hjælpe til med. Realtids-overvågning, notifikationer om sikkerhed og workflow-instruktioner kan sikre sikkerheden og samtidig øge effektiviteten - en unik og attraktiv kombination for industrien.”

Læs også:

Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig

Afgørende skærm-kapløb er gået i gang: Snart ser du den virtuelle verden i en helt utrolig opløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital