Artikel top billede

Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

Energi- og forsyningssektoren er ved at blive en regulær storkunde hos leverandørerne af augmented reality og smart glasses. Løsningerne bruges blandt andet til at hindre alvorlige ulykker.

Markedet for augmented reality har kurs mod nye højder.

Løsningerne tages i stigende grad i brug i blandt andet energi- og forsyningssektoren for blandt andet andet øge sikkerheden hos medarbejderne og beskyttelsen af kostbart udstyr.

Det er analysefirmaet ABI Research, der kan fortælle, at  energi og forsyning er blandt de tre største kundesegmenter på augmented reality-markedet.

Det skyldes ikke mindst, at netop sikkerhed er ekstra meget i fokus i denne branche.

ABI Research vurderer, at energi- og forsyningssektoren allerede i år vil tage imod omkring 17 procent af alle smart glasses, der sendes på markedet globalt set.

Leverandørerne af augmented reality-løsningerne kan se frem til, at omsætningen hos energi- og forsynningssegmentet vil nå op på 19 milliarder dollars i 2022 - det er omkring 107 milliarder danske kroner.

“AR giver mulighed for bedre visualisering af aktiver i undergrunden, rørsystemer i beton eller komplekse komponenter, hvilket betyder, at man kan undgå afbrydelser, når man graver, opdage farlige lækager og reducere antallet af ulykker."

"På den måde kan medarbejdernes sikkerhed opretholdes samtidig med, at man får et fald i antallet af fejl og den totale nedetid,” lyder det det fra analysefirmaet.

Læs også: Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig

ABI Research forklarer, at det også spiller ind, at der er tale om en branche, hvor man kæmper med at skaffe medarbejdere med de rette kompetencer.

Her kommer augmented reality ind i billedet i form af værktøjer, der ekselpelvis betyder, at eksperter via fjernadgang kan guide de lokale teknikere på stedet.

Samtidig bliver løsningerne skruet sammen på en måde, så data fra brillerne automatisk opsamles, så man kan optimere arbejdet fremadrettet.

Det er dog ikke mindst sikkerhedsudfordringerne, der er årsagen til, at netop energi- og forsyningssektoren satser stort på augmented reality og smart glasses.

“Sikkerhed er et dominerende tema inden for energi og forsyning. Holdbare og pålidelige augmented reality-enheder kan fungere godt i et potentielt farligt miljø, eksempelvis hvor der er eksplosivt støv eller brandfarlige gasser,” lyder det fra Eric Abbruzzese, principal analyst i ABI Research.

“Disse miljøer har også det største behov for forbedring af medarbejdernes sikkerhed, hvilket augmented reality-enhederne kan hjælpe til med. Realtids-overvågning, notifikationer om sikkerhed og workflow-instruktioner kan sikre sikkerheden og samtidig øge effektiviteten - en unik og attraktiv kombination for industrien.”

Læs også:

Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig

Afgørende skærm-kapløb er gået i gang: Snart ser du den virtuelle verden i en helt utrolig opløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere