Artikel top billede

Morgen-briefing: Adobe lukker stort hul i Flash Player i dag / Banker siger nu nej til danske bitcoin-iværksættere / Amazon indgår skatte-forlig med Frankrig

Adobe lukker stort hul i Flash Player i dag. Banker siger nej til bitcoin-iværksættere. Amazon indgår skatte-forlig med Frankrig. Aller vil udnytte kvinde-data. Nets afnoteres fra børsen på mandag

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Adobe lukker stort hul i Flash Player i dag

Adobe lukker i dag den alvorlige sikkerhedsbrist i Flash Player, der blev opdaget i sidste uge.

Her udsendte Adobe selv advarsel om sårbarheden, der kan anvendes til at overtage fremmede computere.

Angrebet spredes i form af Office-dokumenter med Flash-indhold, der sendes på email, og du kan se hele listen over ramte Adobe-produkter i denne sikkerheds-bulletin fra Adobe.

Banker siger nej til bitcoin-iværksættere

Bankerne smækker døren i for kryptovalutamarkedspladsen Coinmarket, skriver Børsen.

Den danske virksomhed omsatte i den første måned efter åbningen i sommer for en million kroner, men fik i januar besked fra sin bank, Spar Nord, om, at den straks skulle indstille al handel med kryptovaluta.

Siden har den 21-årige indehaver, Toke Bohl, kontaktet ‘30-40 banker,’ siger han.

“ Jeg har ringet til ufatteligt mange steder, men jeg har fået nej alle steder,” siger han til avisen.

Det samme gælder Unikonda, der også sælger kryptovaluta.

Amazon indgår skatte-forlig med Frankrig

Amazon har indgået forlig med de franske skattemyndigheder i en kæmpesag, hvor det franske skattevæsen har forlangt, at Amazon betaler næsten 200 millioner euro ekstra i skat.

Sagen har verseret i næsten fem år, men er altså nu afsluttet.

“Vi har indgået et forlig med de franske myndigheder, der afslutter tidligere forhold,” lyder det fra Amazon.

Måske lidt pudsigt vil hverken Amazon eller det franske skattevæsen oplyse noget om, hvor mange penge Amazon har lagt på bordet for at lukke sagen.

Ifølge Reuters tabte de franske skattemyndigheder i sommer en lignende sag mod Google ved en fransk domstol, hvilket fik skattefar til at blive mere velvillig indstillet overfor et forlig med Amazon.

Læs også: Apple og Facebook løber fra skatte-regningen: Danmark går glip af fem milliarder kroner om året

Aller vil udnytte kvinde-data

Mediekoncernen Aller, der udgiver forskellige blade, satser på at udnytte kunde-data til at få mere gang i forretningen. 

Selskabet har i lang tid høstet data på sine omkring halvanden million bladkøbere, primært kvinder.

Ifølge Børsen vil Aller både bruge data til at optimere sin egen forretningen samt til at tjene penge på at sælge den og den medfølgende indsigt i selskabets halvanden million bladkøbere.

“I al beskedenhed, så er der ikke nogen i Danmark, der ved så meget om kvinder som os. Vi har så meget data på dem," siger topchef Lars Sander Matjeka til avisen.

Nets afnoteres fra børsen på mandag

Nets bliver mandag i næste afnoteret fra fondsbørsen i København.

Det sker efter, at selskabet i sidste uge blev solgt til kapitalfonden Evergood 5 AS.

94,1 procent af aktiekapitalen har allerede accepteret tilbuddet fra køberen, hvilket giver kapitalfonden ret til at tvangsindløse resten af aktierne.

Kapitalfonden meddeler i denne meddelelse, at det vil ‘udnytte sin ret’ til at tvangsindløse disse resterende udestående aktier og afnotere selskabet.

Sidste handelsdag for Nets bliver 12. februar, hedder det.

Læs også: Nets solgt: Overtages af kapitalfond - dit Dankort og NemID får ny ejer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere