Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Adobe lukker stort hul i Flash Player i dag / Banker siger nu nej til danske bitcoin-iværksættere / Amazon indgår skatte-forlig med Frankrig

Adobe lukker stort hul i Flash Player i dag. Banker siger nej til bitcoin-iværksættere. Amazon indgår skatte-forlig med Frankrig. Aller vil udnytte kvinde-data. Nets afnoteres fra børsen på mandag

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Adobe lukker stort hul i Flash Player i dag

Adobe lukker i dag den alvorlige sikkerhedsbrist i Flash Player, der blev opdaget i sidste uge.

Her udsendte Adobe selv advarsel om sårbarheden, der kan anvendes til at overtage fremmede computere.

Angrebet spredes i form af Office-dokumenter med Flash-indhold, der sendes på email, og du kan se hele listen over ramte Adobe-produkter i denne sikkerheds-bulletin fra Adobe.

Banker siger nej til bitcoin-iværksættere

Bankerne smækker døren i for kryptovalutamarkedspladsen Coinmarket, skriver Børsen.

Den danske virksomhed omsatte i den første måned efter åbningen i sommer for en million kroner, men fik i januar besked fra sin bank, Spar Nord, om, at den straks skulle indstille al handel med kryptovaluta.

Siden har den 21-årige indehaver, Toke Bohl, kontaktet ‘30-40 banker,’ siger han.

“ Jeg har ringet til ufatteligt mange steder, men jeg har fået nej alle steder,” siger han til avisen.

Det samme gælder Unikonda, der også sælger kryptovaluta.

Amazon indgår skatte-forlig med Frankrig

Amazon har indgået forlig med de franske skattemyndigheder i en kæmpesag, hvor det franske skattevæsen har forlangt, at Amazon betaler næsten 200 millioner euro ekstra i skat.

Sagen har verseret i næsten fem år, men er altså nu afsluttet.

“Vi har indgået et forlig med de franske myndigheder, der afslutter tidligere forhold,” lyder det fra Amazon.

Måske lidt pudsigt vil hverken Amazon eller det franske skattevæsen oplyse noget om, hvor mange penge Amazon har lagt på bordet for at lukke sagen.

Ifølge Reuters tabte de franske skattemyndigheder i sommer en lignende sag mod Google ved en fransk domstol, hvilket fik skattefar til at blive mere velvillig indstillet overfor et forlig med Amazon.

Læs også: Apple og Facebook løber fra skatte-regningen: Danmark går glip af fem milliarder kroner om året

Aller vil udnytte kvinde-data

Mediekoncernen Aller, der udgiver forskellige blade, satser på at udnytte kunde-data til at få mere gang i forretningen. 

Selskabet har i lang tid høstet data på sine omkring halvanden million bladkøbere, primært kvinder.

Ifølge Børsen vil Aller både bruge data til at optimere sin egen forretningen samt til at tjene penge på at sælge den og den medfølgende indsigt i selskabets halvanden million bladkøbere.

“I al beskedenhed, så er der ikke nogen i Danmark, der ved så meget om kvinder som os. Vi har så meget data på dem," siger topchef Lars Sander Matjeka til avisen.

Nets afnoteres fra børsen på mandag

Nets bliver mandag i næste afnoteret fra fondsbørsen i København.

Det sker efter, at selskabet i sidste uge blev solgt til kapitalfonden Evergood 5 AS.

94,1 procent af aktiekapitalen har allerede accepteret tilbuddet fra køberen, hvilket giver kapitalfonden ret til at tvangsindløse resten af aktierne.

Kapitalfonden meddeler i denne meddelelse, at det vil ‘udnytte sin ret’ til at tvangsindløse disse resterende udestående aktier og afnotere selskabet.

Sidste handelsdag for Nets bliver 12. februar, hedder det.

Læs også: Nets solgt: Overtages af kapitalfond - dit Dankort og NemID får ny ejer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere