Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet

Atea skal spare penge og skærer i mandskabet. Næsten 100 stillinger er blevet fjernet.

Pres på indtjeningen tvinger Atea til at skære i mandskabet.

Selskabet har i årets løb fjernet 98 stillinger, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab.

“For at forbedre profitabiliteten har Atea Danmark taget initiativ til at reducere driftsomkostningerne,” skriver Atea i regnskabet i kvartalsregnskabet, som du finder her.

Her skriver Atea, at selskabet i begyndelsen af andet kvartal ‘indførte ansættelsesstop for at reducere mandskabet og skære ned for omkostningerne.’

“Det har ført til, at det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte medarbejdere i Q4 2017 var 6,2 procent lavere end i Q4 2016,” skriver Atea.

Det svarer til 98 fuldtidsstillinger i selskabet.

Omsat i kroner og øre betyder det, at Atea har reduceret omkostningerne med syv procent i fjerde kvartal 2017 i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Der er da også grund til reduktionen.

I den danske forretning er omsætningen i fjerde kvartal faldet med hele 8,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere. Omsætningen landede i kvartalet på 1,937 milliarder kroner.

Drifts-indtjeningen i den danske forretning (EBIT) er i kvartalet faldet med hele 21,7 procent til 84,5 millioner kroner fra 107 millioner et år tidligere.

Det fremgår desuden af regnksabet, at Ateas hardware-forretning dykker ret kraftigt. Her er omsætningen faldet med 16,3 procent.

Atea skriver i regnskabet, at faldet skyldes, at selskabet har solgt mindre udstyr til datacenter og ‘klient-relateret hardware.’

Til gengæld er der stor vækst på 19,3 procent i salget af software.

“Stigningen er baseret på større salg til den offentlige sektor,” hedder det.

Læs også: Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere