Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet

Atea skal spare penge og skærer i mandskabet. Næsten 100 stillinger er blevet fjernet.

Pres på indtjeningen tvinger Atea til at skære i mandskabet.

Selskabet har i årets løb fjernet 98 stillinger, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab.

“For at forbedre profitabiliteten har Atea Danmark taget initiativ til at reducere driftsomkostningerne,” skriver Atea i regnskabet i kvartalsregnskabet, som du finder her.

Her skriver Atea, at selskabet i begyndelsen af andet kvartal ‘indførte ansættelsesstop for at reducere mandskabet og skære ned for omkostningerne.’

“Det har ført til, at det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte medarbejdere i Q4 2017 var 6,2 procent lavere end i Q4 2016,” skriver Atea.

Det svarer til 98 fuldtidsstillinger i selskabet.

Omsat i kroner og øre betyder det, at Atea har reduceret omkostningerne med syv procent i fjerde kvartal 2017 i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Der er da også grund til reduktionen.

I den danske forretning er omsætningen i fjerde kvartal faldet med hele 8,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere. Omsætningen landede i kvartalet på 1,937 milliarder kroner.

Drifts-indtjeningen i den danske forretning (EBIT) er i kvartalet faldet med hele 21,7 procent til 84,5 millioner kroner fra 107 millioner et år tidligere.

Det fremgår desuden af regnksabet, at Ateas hardware-forretning dykker ret kraftigt. Her er omsætningen faldet med 16,3 procent.

Atea skriver i regnskabet, at faldet skyldes, at selskabet har solgt mindre udstyr til datacenter og ‘klient-relateret hardware.’

Til gengæld er der stor vækst på 19,3 procent i salget af software.

“Stigningen er baseret på større salg til den offentlige sektor,” hedder det.

Læs også: Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.