Artikel top billede

Morgen-briefing: Amazon er nu mere værd end Microsoft / Ny direktør til Specialisterne / Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support

Amazon er nu mere værd end Microsoft. Ny direktør til Specialisterne. Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support. USA knalder stor internet-bande. Google lukker Nest som selvstændigt firma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon er nu mere værd end Microsoft

Det har været på vej i et stykke tid, og nu er det sket: Amazon har overhalet Microsoft og er nu for første gang mere værd end Microsoft, hvis markedsværdi ellers er steget med 150 procent i de senere år.

Amazons markedsværdi er nu mere end 685 milliarder dollar - 4,14 billioner kroner. Det betyder, at selskabets værdi kun overgåes af Apple og Alphabet.

Apple er fortsat verdens mest værdifulde selskab med en markedsværdi på 815 milliarder dollar.

Amazon-aktien er steget 21 procent siden nytår, og stifter og direktør Jeff Bezos har indtaget tronen som verdens rigeste person fulgt af Microsofts Bill Gates, investoren Warren Buffet og Facebooks Mark Zuckerberg. I den rækkefølge.

Ny direktør til Specialisterne

It-selskabet Specialisterne får ny administrerende direktør i skikkelse af Carsten Lassen. Han kommer fra en stilling som partner i strategihuset Märk.

Han afløser Johnnie Krag, der har været direktør i selskabet i de seneste fire år.

Specialisternes medarbejderstab består fortrinsvis af autister og lignende. Deres særlige egenskaber gør, at de egner sig godt til at løse it-opgaver, der kræver analytisk- og logisk sans og høj koncentrationsevne.

Selskabet blev stiftet i 2003 og grundlægger Thorkil Sonne modtog i 2008 IT-prisen.

Det kan du læse mere om her: Den prestigefyldte IT-Prisen 2008 til innovativ far.

Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support

Den omstridte Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden opskalerer supportfunktionen massivt, skriver Information.

Hidtil har omkring 30 ingeniør-studerende udgjort den såkaldte Studentergruppe, som har stået for supporten til sygeplejesker og læger, der har haft problemer med systemet.

Nu udvides gruppen markant, så den fremover kommer til at bestå af 165 ingeniør-studerende, skriver avisen.

De skal kunne træde til med hjælp i løbet af fem minutter, og det vurderes, at 70 procent af problemerne kan løses ved hjælp af studenter-supporten.

USA knalder stor internet-bande

De amerikanske myndigheder har gjort et af sine største fangster nogensinde i den kriminelle cyber-undergrund, nemlig en ukrainsk bande af cyberkriminelle, der under navnet ‘Infraud’ har handlet med stjålne identiteter, vasket penge hvide, svindlet banker og andre ting.

Banden har beviseligt stjålet mindst 795.000 bank-logins,. masser af PayPal-logins samt flere hundrede tusinder kreditkort-numre, hedder det.

Ifølge det amerikanske justitsministerium er 36 personer indtil videre blevet tiltalt. De er blevet anholdt i USA, Australien, Storbritannien, Frankrig, Italien, Kosovo og Serbien.

‘Infraud’ har haft kampråbet ‘In fraud we trust.’ I spidsen har stået en 34-årig ukrainer.

Google lukker Nest som selvstændigt firma

Det vakte nogen opsigt, da Google i 2014 købte det dengang lille hardwarefirma Nest for enorme 17,5 milliarder kroner.

Nest bygger intelligente termostater, alarmer og lignende.

Nu bliver Nest lukket som selvstændigt firma og flyttet ind i Googles hardware-division, der også står for udvikling af smartphones, computere og højttalere.

Ifølge Google skal integreringen af Nest i hardware-divisionen ‘supercharge Nests mission’ om at gøre hjem ‘sikrere, mere miljøvenlige og billigere.’

Du kan læse mere om købet af Nest her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere