Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon er nu mere værd end Microsoft / Ny direktør til Specialisterne / Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support

Amazon er nu mere værd end Microsoft. Ny direktør til Specialisterne. Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support. USA knalder stor internet-bande. Google lukker Nest som selvstændigt firma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon er nu mere værd end Microsoft

Det har været på vej i et stykke tid, og nu er det sket: Amazon har overhalet Microsoft og er nu for første gang mere værd end Microsoft, hvis markedsværdi ellers er steget med 150 procent i de senere år.

Amazons markedsværdi er nu mere end 685 milliarder dollar - 4,14 billioner kroner. Det betyder, at selskabets værdi kun overgåes af Apple og Alphabet.

Apple er fortsat verdens mest værdifulde selskab med en markedsværdi på 815 milliarder dollar.

Amazon-aktien er steget 21 procent siden nytår, og stifter og direktør Jeff Bezos har indtaget tronen som verdens rigeste person fulgt af Microsofts Bill Gates, investoren Warren Buffet og Facebooks Mark Zuckerberg. I den rækkefølge.

Ny direktør til Specialisterne

It-selskabet Specialisterne får ny administrerende direktør i skikkelse af Carsten Lassen. Han kommer fra en stilling som partner i strategihuset Märk.

Han afløser Johnnie Krag, der har været direktør i selskabet i de seneste fire år.

Specialisternes medarbejderstab består fortrinsvis af autister og lignende. Deres særlige egenskaber gør, at de egner sig godt til at løse it-opgaver, der kræver analytisk- og logisk sans og høj koncentrationsevne.

Selskabet blev stiftet i 2003 og grundlægger Thorkil Sonne modtog i 2008 IT-prisen.

Det kan du læse mere om her: Den prestigefyldte IT-Prisen 2008 til innovativ far.

Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support

Den omstridte Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden opskalerer supportfunktionen massivt, skriver Information.

Hidtil har omkring 30 ingeniør-studerende udgjort den såkaldte Studentergruppe, som har stået for supporten til sygeplejesker og læger, der har haft problemer med systemet.

Nu udvides gruppen markant, så den fremover kommer til at bestå af 165 ingeniør-studerende, skriver avisen.

De skal kunne træde til med hjælp i løbet af fem minutter, og det vurderes, at 70 procent af problemerne kan løses ved hjælp af studenter-supporten.

USA knalder stor internet-bande

De amerikanske myndigheder har gjort et af sine største fangster nogensinde i den kriminelle cyber-undergrund, nemlig en ukrainsk bande af cyberkriminelle, der under navnet ‘Infraud’ har handlet med stjålne identiteter, vasket penge hvide, svindlet banker og andre ting.

Banden har beviseligt stjålet mindst 795.000 bank-logins,. masser af PayPal-logins samt flere hundrede tusinder kreditkort-numre, hedder det.

Ifølge det amerikanske justitsministerium er 36 personer indtil videre blevet tiltalt. De er blevet anholdt i USA, Australien, Storbritannien, Frankrig, Italien, Kosovo og Serbien.

‘Infraud’ har haft kampråbet ‘In fraud we trust.’ I spidsen har stået en 34-årig ukrainer.

Google lukker Nest som selvstændigt firma

Det vakte nogen opsigt, da Google i 2014 købte det dengang lille hardwarefirma Nest for enorme 17,5 milliarder kroner.

Nest bygger intelligente termostater, alarmer og lignende.

Nu bliver Nest lukket som selvstændigt firma og flyttet ind i Googles hardware-division, der også står for udvikling af smartphones, computere og højttalere.

Ifølge Google skal integreringen af Nest i hardware-divisionen ‘supercharge Nests mission’ om at gøre hjem ‘sikrere, mere miljøvenlige og billigere.’

Du kan læse mere om købet af Nest her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere