Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon er nu mere værd end Microsoft / Ny direktør til Specialisterne / Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support

Amazon er nu mere værd end Microsoft. Ny direktør til Specialisterne. Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support. USA knalder stor internet-bande. Google lukker Nest som selvstændigt firma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon er nu mere værd end Microsoft

Det har været på vej i et stykke tid, og nu er det sket: Amazon har overhalet Microsoft og er nu for første gang mere værd end Microsoft, hvis markedsværdi ellers er steget med 150 procent i de senere år.

Amazons markedsværdi er nu mere end 685 milliarder dollar - 4,14 billioner kroner. Det betyder, at selskabets værdi kun overgåes af Apple og Alphabet.

Apple er fortsat verdens mest værdifulde selskab med en markedsværdi på 815 milliarder dollar.

Amazon-aktien er steget 21 procent siden nytår, og stifter og direktør Jeff Bezos har indtaget tronen som verdens rigeste person fulgt af Microsofts Bill Gates, investoren Warren Buffet og Facebooks Mark Zuckerberg. I den rækkefølge.

Ny direktør til Specialisterne

It-selskabet Specialisterne får ny administrerende direktør i skikkelse af Carsten Lassen. Han kommer fra en stilling som partner i strategihuset Märk.

Han afløser Johnnie Krag, der har været direktør i selskabet i de seneste fire år.

Specialisternes medarbejderstab består fortrinsvis af autister og lignende. Deres særlige egenskaber gør, at de egner sig godt til at løse it-opgaver, der kræver analytisk- og logisk sans og høj koncentrationsevne.

Selskabet blev stiftet i 2003 og grundlægger Thorkil Sonne modtog i 2008 IT-prisen.

Det kan du læse mere om her: Den prestigefyldte IT-Prisen 2008 til innovativ far.

Sundhedsplatform kalder 165 studerende ind som support

Den omstridte Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden opskalerer supportfunktionen massivt, skriver Information.

Hidtil har omkring 30 ingeniør-studerende udgjort den såkaldte Studentergruppe, som har stået for supporten til sygeplejesker og læger, der har haft problemer med systemet.

Nu udvides gruppen markant, så den fremover kommer til at bestå af 165 ingeniør-studerende, skriver avisen.

De skal kunne træde til med hjælp i løbet af fem minutter, og det vurderes, at 70 procent af problemerne kan løses ved hjælp af studenter-supporten.

USA knalder stor internet-bande

De amerikanske myndigheder har gjort et af sine største fangster nogensinde i den kriminelle cyber-undergrund, nemlig en ukrainsk bande af cyberkriminelle, der under navnet ‘Infraud’ har handlet med stjålne identiteter, vasket penge hvide, svindlet banker og andre ting.

Banden har beviseligt stjålet mindst 795.000 bank-logins,. masser af PayPal-logins samt flere hundrede tusinder kreditkort-numre, hedder det.

Ifølge det amerikanske justitsministerium er 36 personer indtil videre blevet tiltalt. De er blevet anholdt i USA, Australien, Storbritannien, Frankrig, Italien, Kosovo og Serbien.

‘Infraud’ har haft kampråbet ‘In fraud we trust.’ I spidsen har stået en 34-årig ukrainer.

Google lukker Nest som selvstændigt firma

Det vakte nogen opsigt, da Google i 2014 købte det dengang lille hardwarefirma Nest for enorme 17,5 milliarder kroner.

Nest bygger intelligente termostater, alarmer og lignende.

Nu bliver Nest lukket som selvstændigt firma og flyttet ind i Googles hardware-division, der også står for udvikling af smartphones, computere og højttalere.

Ifølge Google skal integreringen af Nest i hardware-divisionen ‘supercharge Nests mission’ om at gøre hjem ‘sikrere, mere miljøvenlige og billigere.’

Du kan læse mere om købet af Nest her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje