Artikel top billede

Det her er ikke et billede af Googles kommende "konsol," men tværtimod et billede af en gammel Commodore 64.

Google kan være på vej med sin egen “spillekonsol”: Skal streame spil fra skyen

Google kan være på vej med et nyt projekt, der gør det muligt at streame spil direkte fra Googles gigantiske sky til dit fjernsyn.

Google har de sidste to år arbejdet på en form for spillekonsol, hvor du kan streame spil fra Googles sky.

Det skriver mediet The Information.

Angiveligt skulle Google være i færd med “project Yeti,” en tjeneste, der gør det muligt at streame spil direkte fra Googles sky for at blive vist på dit fjernsyn enten via Googles Chromecast-enheder eller via en Google-produceret konsol.

“Yeti”-tjenesten minder tilsyneladende om, hvad både Nvidia og Sony har gang i med tjenester som Nvidia Now og Playstation Now.

Via din enhed vælger du et spil, der styres med din controller over en stabil internetforbindelse og eksekveres på en server, der ligger inde med langt kraftigere hardware, end der sidder i de fleste gaming-computere.

Derefter sendes billedet tilbage i din skærm, uden nogle former for forsinkelser. Det er i hvert fald målet.

Udviklingen hos Google skulle ske under to hardware-chefer hos Google, Mario Queiroz og Mand Bakar, så en kommende hardware-lancering - skulle “Yeti-projektet” lykkes - er realistisk.

Læs også: Anmeldelse: Tre retro moderne oplevelser til konsol og PC

Kan skubbe til markedet

I slutningen af 2017 nåede skribenten her kort at prøve en lignende tjeneste fra det franske startup-selskab Blade.

Her kunne jeg streame det flotte Forza Motorsport 7 til en Razer Phone med helt op til 120 billeder i sekundet med alle grafiske indstillinger på højeste niveau via en server i Frankrig.

Det var imponerende, og hvis Googles lykkes med en lignende tjeneste, kan det betyde en kommende stærk konkurrence på konsolmarkedet, som Nintendo, Microsoft og Sony ellers har ejet.

Det kan også betyde, at man ikke behøver erhverve sig et svinedyrt grafikkort, der i øjeblikket presses af krypto-minere. 

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Det hører desuden med til historien, at Google for nylig har ansat Phil Harrison, der tidligere har arbejdet 15 år hos Sony Playstation og tre år hos Microsoft Xbox.

Læs også: Ny spil-konsol en kæmpesucces for Nintendo: Aktiekurs buldrer op til højeste niveau i otte år - konsol rives væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere