Artikel top billede

Det her er ikke et billede af Googles kommende "konsol," men tværtimod et billede af en gammel Commodore 64.

Google kan være på vej med sin egen “spillekonsol”: Skal streame spil fra skyen

Google kan være på vej med et nyt projekt, der gør det muligt at streame spil direkte fra Googles gigantiske sky til dit fjernsyn.

Google har de sidste to år arbejdet på en form for spillekonsol, hvor du kan streame spil fra Googles sky.

Det skriver mediet The Information.

Angiveligt skulle Google være i færd med “project Yeti,” en tjeneste, der gør det muligt at streame spil direkte fra Googles sky for at blive vist på dit fjernsyn enten via Googles Chromecast-enheder eller via en Google-produceret konsol.

“Yeti”-tjenesten minder tilsyneladende om, hvad både Nvidia og Sony har gang i med tjenester som Nvidia Now og Playstation Now.

Via din enhed vælger du et spil, der styres med din controller over en stabil internetforbindelse og eksekveres på en server, der ligger inde med langt kraftigere hardware, end der sidder i de fleste gaming-computere.

Derefter sendes billedet tilbage i din skærm, uden nogle former for forsinkelser. Det er i hvert fald målet.

Udviklingen hos Google skulle ske under to hardware-chefer hos Google, Mario Queiroz og Mand Bakar, så en kommende hardware-lancering - skulle “Yeti-projektet” lykkes - er realistisk.

Læs også: Anmeldelse: Tre retro moderne oplevelser til konsol og PC

Kan skubbe til markedet

I slutningen af 2017 nåede skribenten her kort at prøve en lignende tjeneste fra det franske startup-selskab Blade.

Her kunne jeg streame det flotte Forza Motorsport 7 til en Razer Phone med helt op til 120 billeder i sekundet med alle grafiske indstillinger på højeste niveau via en server i Frankrig.

Det var imponerende, og hvis Googles lykkes med en lignende tjeneste, kan det betyde en kommende stærk konkurrence på konsolmarkedet, som Nintendo, Microsoft og Sony ellers har ejet.

Det kan også betyde, at man ikke behøver erhverve sig et svinedyrt grafikkort, der i øjeblikket presses af krypto-minere. 

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Det hører desuden med til historien, at Google for nylig har ansat Phil Harrison, der tidligere har arbejdet 15 år hos Sony Playstation og tre år hos Microsoft Xbox.

Læs også: Ny spil-konsol en kæmpesucces for Nintendo: Aktiekurs buldrer op til højeste niveau i otte år - konsol rives væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere