Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Twitter tjener penge for første gang siden børsnotering i 2013 / Fondsbørsen på jagt efter TDC-læk / Qualcomm siger nej til kæmpe-tilbud

Twitter tjener penge for første gang siden børsnotering i 2013. Fondsbørsen på jagt efter TDC-læk. Qualcomm siger nej til kæmpe-tilbud. IT-Branchen: Meget få klager over it-udbud. Sang afspillet 180.000 gange i timen på Spotify.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Twitter tjener penge for første gang siden børsnotering i 2013

For første gang siden børsnoteringen i november 2013 tjener Twitter penge.

Selskabets nye kvartalsregnskab viser et netto-overskud på 91 millioner dollar på en svagt stigende omsætning på 731 millioner dollar.

I samme kvartal et år tidligere tabte Twitter 167 millioner dollar.

Det er glædelige nyheder for selskabet, der har kæmpet i årevis på at omsætte de mere end 330 millioner brugere til en rentabel forretning.

Selskabets aktiekurs er steget mere end 25 procent i kølvandet på overskuddet.

Fondsbørsen på jagt efter TDC-læk

Fondsbørsen går på jagt efter de personer, der har lækket oplysninger om, at børsnoterede TDC havde modtaget opkøbstilbud fra en række pensionskasser samt en australsk investeringsbank, skriver Berlingske.

Ifølge avisen sendte en person et skærmdump af tilbuddet til flere medier, herunder Berlingske, Finans, Børsen, Ritzau, Dagens Industri, Reuters og Mergermarket.

Fondsbørsen har nu sat TDC-aktien under observation. MTG-aktien er iøvrig faldet i kølvandet på nyheden, mens TDC-aktien er steget. 

Nyheden fik torsdag TDC til at reagere. Du kan læse mere om tilbuddet her: Ballet om TDC er åbnet: Fusionen med MTG er truet - hvem ender med at overtage selskabet?

Qualcomm siger nej til kæmpe-tilbud

Den amerikanske chip-producent siger nej til den taiwanske konkurrent Broadcoms overtagelsestilbud på gigantiske 121 milliarder dollar.

Broadcom lagde tilbuddet på bordet i sidste uge. Qualcomm er dog interesseret i at mødes med Broadcoms folk for at drøfte det, som selskabet kalder for de ‘alvorlige mangler i værdi og sikkerhed’ i buddet.

Det ses som et signal om, at selskabet er interesseret (det er flere aktionærer også), men at prisen fortsat er for lav. Broadcom bød i november 103 milliarder dollar på selskabet, men har altså senere hævet tilbuddet.

Læs også: Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chipfirmaet Qualcomm: Kæmpehandel kan være på vej.

IT-Branchen: Meget få klager over it-udbud

Der klages meget sjældent over it-leverandørerne i forbindelse med udbud, lyder det fra brancheorganisationen IT-Branchen, der varetager it-leverandørernes interesser.

IT-Branchen er dykket ned i en ny opgørelse over klager over udbud fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i perioden juli 2013 til juni 2016.

Her er der ‘kun blevet klaget over 15 konkrete [it-]udbud, hvilket kun svarer til lidt under en procent af alle it-udbud i perioden,” skriver IT-Branchen.

”Vi bliver alt for tit beskyldt for, at it-leverandørerne med deres utallige klagesager, selv er skyld i, at kravspecifikationerne vokser, og samarbejdet skranter – men de her tal fortæller altså en anden historie” meddeler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, i en meddelelse.

IT-Branchen skriver desuden, at ‘it-projekter er komplekse størrelser, der kræver tillid mellem leverandør og kunde. Man kan ikke løse alt gennem specifikationer og kontrakter, men udbuddet af en it-løsning skal danne grundlag for et godt samarbejde i hele kontraktens levetid.”

Sang afspillet 180.000 gange i timen på Spotify

Den canadiske rapper Drake har sat ny rekord på Spotify med rap-nummeret ‘God’s plan,’ skriver Forbes.

Siden nummeret blev udgivet 22. januar er det blevet afspillet 4,3 millioner gange alene i USA. Det svarer til omkring 180.000 afspilninger i timen i gennemsnit, og det er ny rekord.

Billboard meddeler, at nummeret sammenlagt på alle streamingtjenester blev afspillet 68 millioner gange første dag efter udgivelsen - herunder 14 millioner gange på Apple Play.

Drake er (selvfølgelig) vældigt velhavende - ikke mindst på grund af flere lukrative sponsoraftaler med Apple, Nike og andre.

Og er du blevet nysgerrig efter at høre, hvordan sådan et nummer, som alle åbenbart vil høre, lyder, kan du finde det på YouTube.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere