Artikel top billede

Google har på et år solgt færre Pixel-smartphones end Apple har solgt iPhones på en uge

Googles Pixel 2-telefoner blev skamrost som nogle af de bedste Android-telefoner på markedet. Men rosen har ikke ført til skyhøje salgstal. For at sige det mildt.

Googles egenproducerede Pixel-telefoner er siden den første lancering i 2016 blevet rost for at være nogle af de bedste Android-telefoner på markedet.

Alligevel har Google, et af verdens største selskaber og fader til Android-systemet, ikke formået at rykke magtbalancen på smartphone-markedet.

Ifølge IDC solgte Google i hele 2017 knap 3,9 millioner Pixel-telefoner, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 og Pixel 2 XL, hvilket er forsvindende lidt i havet af 1,5 milliarder solgte smartphones på globalt plan.

Eller sagt på en anden måde: Google solgte færre smartphones i hele 2017, end hvad Apple sælger på en uge.

Det er dog ikke uventet.

Google har bevidst kun valgt at sælge sine Pixel-telefoner i engelsk, spansk, tysk, og fransk-talende lande med særligt fokus på det amerikanske marked på grund af den særlige integration af sin Google Assistant.

Google oplevede ligeledes dårlig presseomtale på grund af mindre gode skærme på sin Pixel 2 XL-modeller op til julehandlen.

Dog er salget i vækst.

I USA har Google opnået en markedsandel på 2,8 procent (mod 1,8 procent sidste år), og opkøbet af HTC’s smartphone-designafdeling for 6,2 milliarder kroner vidner om, at Google tager sin hardwaredrøm alvorligt.

Ligeledes forlyder det, at Google Assistant bliver mere integreret i selve Android-systemet i den kommende Android 9.0 (Android P), hvilket måske kunne indikere, at Google Assistant snart vil kunne forstå dansk, og at vi dermed vil kunne se Pixel-telefoner i Danmark.

Læs også: Android skifter udseende i næste store opdatering og omfavner forhadt iPhone X-design 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere