Artikel top billede

Microsoft frigiver avancerede sikkerhedsfunktioner fra Windows 10: Kan nu bruges i Windows 7 og 8.1

Microsoft vil have virksomheder til at opgradere til Windows 10. Alligevel bliver Windows Defender Advanced Threat Protection nu tilgængelig i ældre versioner af styresystemet.

Omkring halvdelen af alle Windows-brugere kører stadig version 7 eller 8.1, og efter at Microsoft selv advarede om dårlig sikkerhed i Windows 7 sidste år, smider Redmond-giganten nu en livline til de mange brugere.

Til sommer bliver Windows Defender Advanced Threat Protection nemlig tilgængelig for Windows 7- og 8.1-brugere, der dermed får glæde af den endpoint-beskyttelse og cloud-funktionalitet, der hidtil har været forbeholdt Windows 10.

Det er dog en stakket frist, da supporten til Windows 7 udløber endegyldigt om to år, men indtil da vil Microsoft altså give brugerne glæde af sikkerhed på niveau med Windows 10.

“Vi vil give brugerne den bedst mulige sikkerhed på vej mod Windows 10 indtil supporten til Windows 7 udløber i januar 2020,” hedder det i et blogindlæg fra Microsoft.

Beslutningen er umiddelbart overraskende, da Microsoft gerne vil have alle kunder over på Windows 10 - og et af de bedste argumenter for at opgradere er netop sikkerheden.

Men Microsoft har tilsyneladende prioriteret at få flere ombord i sin cloud-tjeneste i første omgang.

Microsoft har gennem det seneste års tid øget indsatsen på sikkerhedsområdet markant, hvilket sidste år fik sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab til at klage til EU-kommissionen samt konkurrencemyndigheder i både Tyskland og Rusland.

Den sag er dog siden blevet droppet.

Læs også: Microsoft springer ud som sikkerhedsselskab: Derfor kan ny løsning få stor betydning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere