Lenovo tilbagekalder omkring 300.000 ThinkPad X1 Carbon 5. generations bærbare computere på grund af en lille løs skrue.

Nye detaljer om løs skrue i Lenovo-pc’er: Derfor tilbagekaldes 300.000 maskiner - heriblandt mange i Danmark

En lille løs skrue betyder, at 300.000 Lenovo-pc’er tilbagekaldes - heraf flere tusind i Danmark. Lenovo oplyser nu, hvorfor den løse skrue udgør en sikkerhedsrisiko.

Computerworld kunne i sidste uge fortælle historien om, at pc-giganten Lenovo må trække omkrig 300.000 pc’er tilbage på verdensplan på grund af en en løs skrue.

Heraf er der 5.414 Lenovo-pc’er i Danmark, der skal til reparation.

”I samarbejde med relevante EU-myndigheder tilbagekalder Lenovo frivilligt omkring 300.000 ThinkPad X1 Carbon 5. generations bærbare computere (cirka 5.414 i Danmark), der er produceret mellem december 2016 og oktober 2017,” har Lenovo oplyst til Computerworld.

Læs historien her: Lenovo trækker tusindvis af pc'er tilbage i Danmark: Kan bryde i brand

Man kan måske undre sig over, hvordan en enkelt skrue, der sidder lidt løst, kan skabe så store problemer, at Lenovo er tvunget til at tilbagekalde 300.000 maskiner?

Derfor kan den løse skrue føre til kortslutning
Nu har pc-producenten dog offentliggjort lidt flere informationer på den webside, hvor man også kan undersøge, om ens Lenovo-pc skal til reparation, og hvordan proceduren er.

“Hvis computeren er omfattet, anbefaler Lenovo, at du straks stopper med at bruge den og kontakter Lenovos service eller en autoriseret serviceudbyder af garantier for at planlægge en undersøgelse af, om der er en løs skrue i systemet,” skriver Lenovo blandt andet.

Samtidig skriver Lenovo om problemets præcise årsag:

“Lenovos undersøgelser og analyser har konkluderet, at en lille løs skrue, der er glemt i enheden under produktionen, har kunnet skade overfladen på litium-ion-polymer-batteriet og forårsage kortslutning, som medfører, at batteriet hurtigt aflades.”

“Tilbagekaldelsen skyldes en produktionsfejl, som Lenovos ingeniører efterfølgende har udbedret.”

“Hvis en evt. løs skrue fjernes, kan batteriet ikke længere komme i kontakt med den løse skrue. Dette fjerner den risiko, der udgør anledningen til tilbagekaldelsen.”

Undersøg om din egen pc er ramt
Problemet med den løse skrue findes kun på ThinkPad X1 Carbon 5. generations bærbare computere, der er fremstillet mellem december 2016 og oktober 2017.

Derfor kan Lenovo også meddele, at de maskiner, der er fremstillet den 1. november eller senere, ikke er i risikozonen:

“Fordi vi har taget os tid til at forstå problemet til bunds og rette op på produktionsfejlen, er Lenovo nu helt sikker på, at de nuværende ThinkPad X1 Carbon-computere lever op til Lenovos gode kvalitet og høje sikkerhedsstandarder.”

Læs også: Magtskifte på pc-markedet: Lenovo væltet af tronen som verdens største pc-producent

Samtidig oplyser selskabet, at man endnu kun kender til få eksempler på, at den løse skrue rent faktisk har skabt problemer:

“Lenovo har modtaget tre kundeindberetninger på verdensplan om overophedning i forbindelse med en løs skrue, som har resulteret i skade på kundernes bærbare computere. Lenovo har ikke modtaget nogen indberetninger om skade på personer eller andre ejendele end computerne.“

Hvis du vil vide, om din egen Lenovo-pc er ramt, skal du først om fremmest finde ud af, om det er ThinkPad X1 Carbon 5. generation, der er produceret før 1. november 2017.

Samtidig skal du være opmærksom på, at det er typerne 20HQ, 20HR, 20K3 og 20K4, der er i risikozonen.

Du kan på denne side taste informationerne om din bærbare Lenovo-pc ind for at se, om den er blandt de ramte maskiner.

Læs mere her:

Lenovo trækker tusindvis af pc'er tilbage i Danmark: Kan bryde i brand

Lenovo tilbagekalder pc’er: Løs skrue kan føre til brand - se her om din maskine er ramt

Dobbelttest af Lenovos X1 Carbon tablet og laptop: Super bærbar computer - men en skuffende tablet-computer
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.