Artikel top billede

Erhvervslivets it-darling Singularity University har bortvist medarbejdere efter alvorlige sager om svindel og overgreb

Den amerikanske it-darling Singularity University, hvis danske afdeling sidste år holdte en stor konference i København, plages ifølge et amerikansk medie af personalesager om svindel og overgreb, og nu har Google trukket støtten til et vigtigt uddannelsesprogram.

Der var deltagelse fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og knap 1.000 andre fra toppen af dansk erhvervsliv, da den amerikanske udannelses-organisation og teknologi-tænketank holdte konference i Den Kongelige Opera i København i oktober 2017.

Men trods status som darling for erhvervslivet og teknologiverdenen kan erhvervsmediet Bloomberg nu afsløre, at alt langt fra er fryd og gammen hos Singularity University i USA.  

Mediet kan fortælle, at Google har trukket støtten til et vigtigt program, mens en underviser er beskyldt for seksuelt overgreb mod en tidligere studerende.

I en anden sag har en ledende medarbejder stjålet mere end 15.000 dollar, og en tidligere medarbejder hos Singularity University hævder desuden, at der hos organisationen foregår kønsdiskrimination og diskrimination mod handicappede.

Ifølge Bloomberg har Singularity University i alt bortvist 14 ud af universitetets 170 medarbejdere samt annulleret det såkaldte Global Solutions Program, efter at Google trak sin støtte på knap ni millioner kroner til programmet.

Læs også: Singularity-ekspert: "Hvem bliver det nye Kodak? Mit bud er, at det nok bliver en spiller fra detailhandelen."

Ville revolutionere uddannelser

Singularity University blev i 2009 stiftet af den amerikanske forfatter og futurist Ray Kurzweil, der i en periode også har arbejdet for Google.

Ambitionen var at skabe en helt ny type uddannelsesinstitution, men Bloomberg skriver, at Singularity University i stigende grad bliver kritiseret for at have udviklet sig til en helt traditionel profit-drevet udbyder af konferencer og efteruddannelse.

Singularity Universitys administrerende direktør Rob Nail siger til Bloomberg, at han tager personalesagerne alvorligt, men han slår fast, at de hører fortiden til.

Samtidig hævder han, at det hele tiden har været planen at annullere Global Solutions Programmet, der mistede sin støtte fra Google.

Computerworld interviewede sidste år Rob Nail, da han besøgte København.

Du kan læse interviewet her: Interview med Singularity-chef: "Singularity University er ikke en religion. Vi tilbeder ingen Gud og har ingen hellige relikvier" 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere