Artikel top billede

Erhvervslivets it-darling Singularity University har bortvist medarbejdere efter alvorlige sager om svindel og overgreb

Den amerikanske it-darling Singularity University, hvis danske afdeling sidste år holdte en stor konference i København, plages ifølge et amerikansk medie af personalesager om svindel og overgreb, og nu har Google trukket støtten til et vigtigt uddannelsesprogram.

Der var deltagelse fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og knap 1.000 andre fra toppen af dansk erhvervsliv, da den amerikanske udannelses-organisation og teknologi-tænketank holdte konference i Den Kongelige Opera i København i oktober 2017.

Men trods status som darling for erhvervslivet og teknologiverdenen kan erhvervsmediet Bloomberg nu afsløre, at alt langt fra er fryd og gammen hos Singularity University i USA.  

Mediet kan fortælle, at Google har trukket støtten til et vigtigt program, mens en underviser er beskyldt for seksuelt overgreb mod en tidligere studerende.

I en anden sag har en ledende medarbejder stjålet mere end 15.000 dollar, og en tidligere medarbejder hos Singularity University hævder desuden, at der hos organisationen foregår kønsdiskrimination og diskrimination mod handicappede.

Ifølge Bloomberg har Singularity University i alt bortvist 14 ud af universitetets 170 medarbejdere samt annulleret det såkaldte Global Solutions Program, efter at Google trak sin støtte på knap ni millioner kroner til programmet.

Læs også: Singularity-ekspert: "Hvem bliver det nye Kodak? Mit bud er, at det nok bliver en spiller fra detailhandelen."

Ville revolutionere uddannelser

Singularity University blev i 2009 stiftet af den amerikanske forfatter og futurist Ray Kurzweil, der i en periode også har arbejdet for Google.

Ambitionen var at skabe en helt ny type uddannelsesinstitution, men Bloomberg skriver, at Singularity University i stigende grad bliver kritiseret for at have udviklet sig til en helt traditionel profit-drevet udbyder af konferencer og efteruddannelse.

Singularity Universitys administrerende direktør Rob Nail siger til Bloomberg, at han tager personalesagerne alvorligt, men han slår fast, at de hører fortiden til.

Samtidig hævder han, at det hele tiden har været planen at annullere Global Solutions Programmet, der mistede sin støtte fra Google.

Computerworld interviewede sidste år Rob Nail, da han besøgte København.

Du kan læse interviewet her: Interview med Singularity-chef: "Singularity University er ikke en religion. Vi tilbeder ingen Gud og har ingen hellige relikvier" 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere