Artikel top billede

Erhvervslivets it-darling Singularity University har bortvist medarbejdere efter alvorlige sager om svindel og overgreb

Den amerikanske it-darling Singularity University, hvis danske afdeling sidste år holdte en stor konference i København, plages ifølge et amerikansk medie af personalesager om svindel og overgreb, og nu har Google trukket støtten til et vigtigt uddannelsesprogram.

Der var deltagelse fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og knap 1.000 andre fra toppen af dansk erhvervsliv, da den amerikanske udannelses-organisation og teknologi-tænketank holdte konference i Den Kongelige Opera i København i oktober 2017.

Men trods status som darling for erhvervslivet og teknologiverdenen kan erhvervsmediet Bloomberg nu afsløre, at alt langt fra er fryd og gammen hos Singularity University i USA.  

Mediet kan fortælle, at Google har trukket støtten til et vigtigt program, mens en underviser er beskyldt for seksuelt overgreb mod en tidligere studerende.

I en anden sag har en ledende medarbejder stjålet mere end 15.000 dollar, og en tidligere medarbejder hos Singularity University hævder desuden, at der hos organisationen foregår kønsdiskrimination og diskrimination mod handicappede.

Ifølge Bloomberg har Singularity University i alt bortvist 14 ud af universitetets 170 medarbejdere samt annulleret det såkaldte Global Solutions Program, efter at Google trak sin støtte på knap ni millioner kroner til programmet.

Læs også: Singularity-ekspert: "Hvem bliver det nye Kodak? Mit bud er, at det nok bliver en spiller fra detailhandelen."

Ville revolutionere uddannelser

Singularity University blev i 2009 stiftet af den amerikanske forfatter og futurist Ray Kurzweil, der i en periode også har arbejdet for Google.

Ambitionen var at skabe en helt ny type uddannelsesinstitution, men Bloomberg skriver, at Singularity University i stigende grad bliver kritiseret for at have udviklet sig til en helt traditionel profit-drevet udbyder af konferencer og efteruddannelse.

Singularity Universitys administrerende direktør Rob Nail siger til Bloomberg, at han tager personalesagerne alvorligt, men han slår fast, at de hører fortiden til.

Samtidig hævder han, at det hele tiden har været planen at annullere Global Solutions Programmet, der mistede sin støtte fra Google.

Computerworld interviewede sidste år Rob Nail, da han besøgte København.

Du kan læse interviewet her: Interview med Singularity-chef: "Singularity University er ikke en religion. Vi tilbeder ingen Gud og har ingen hellige relikvier" 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere