Artikel top billede

Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

FBI, NSA og CIA advarer alle amerikanske borgere mod at bruge telefoner fra den kinesiske producent Huawei, der også leverer netværk til TDC. TDC er tavs, men Huawei frygter ikke for den danske forretning.

Kinesiske Huawei er igen i strid modvind i USA, hvor flere efterretningstjenester advarer amerikanske borgere mod at bruge producentens telefoner.

FBI, NSA og CIA frygter, at Huawei yder indflydelse på vegne af de kinesiske myndigheder.

Derfor advarer de mod at lade virksomheden, der er i øvrigt er verdens tredjestørste leverandør af smartphones, få fodfæste på det amerikanske marked.

Huawei leverer også både udstyr til og drift af TDC's netværk.

Og selv om TDC nægter at forholde sig de amerikanske anklager mod sin leverandør, frygter Huawei ikke, at sagen får indflydelse på samarbejdet med TDC.

“Vi har en god og tæt dialog med de danske myndigheder, herunder Center for Cybersikkerhed, og vi nyder fuld tillid fra vores kunder og samarbejdspartnere. Derfor forventer vi heller ikke, at aktiviteterne i USA får nævneværdig indflydelse på vores danske forretning,” hedder det i en skriftlig kommentar til Computerworld fra Huaweis danske CSO, Carsten Jørgensen.

“Vi oplever fuldkommen tillid fra regeringer og kunder i 170 lande verden over. Vi er i blandt andet England og Tyskland blevet anerkendt for vores gennemsigtighed og samarbejde, når det kommer til cybersikkerhed," lyder det fra direktøren.

I 2015 indgik Center for Cybersikkerhed en aftale med TDC, der blandt andet dikterer, at Huawei-mearbejdere i TDC's driftscenter skal være sikkerhedsgodkendte.

For nylig stoppede den amerikanske teleudbyder Verizon alt salg af Huawei-telefoner på grund af frygt for spionage.

Læs også: 

Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere