Artikel top billede

Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

FBI, NSA og CIA advarer alle amerikanske borgere mod at bruge telefoner fra den kinesiske producent Huawei, der også leverer netværk til TDC. TDC er tavs, men Huawei frygter ikke for den danske forretning.

Kinesiske Huawei er igen i strid modvind i USA, hvor flere efterretningstjenester advarer amerikanske borgere mod at bruge producentens telefoner.

FBI, NSA og CIA frygter, at Huawei yder indflydelse på vegne af de kinesiske myndigheder.

Derfor advarer de mod at lade virksomheden, der er i øvrigt er verdens tredjestørste leverandør af smartphones, få fodfæste på det amerikanske marked.

Huawei leverer også både udstyr til og drift af TDC's netværk.

Og selv om TDC nægter at forholde sig de amerikanske anklager mod sin leverandør, frygter Huawei ikke, at sagen får indflydelse på samarbejdet med TDC.

“Vi har en god og tæt dialog med de danske myndigheder, herunder Center for Cybersikkerhed, og vi nyder fuld tillid fra vores kunder og samarbejdspartnere. Derfor forventer vi heller ikke, at aktiviteterne i USA får nævneværdig indflydelse på vores danske forretning,” hedder det i en skriftlig kommentar til Computerworld fra Huaweis danske CSO, Carsten Jørgensen.

“Vi oplever fuldkommen tillid fra regeringer og kunder i 170 lande verden over. Vi er i blandt andet England og Tyskland blevet anerkendt for vores gennemsigtighed og samarbejde, når det kommer til cybersikkerhed," lyder det fra direktøren.

I 2015 indgik Center for Cybersikkerhed en aftale med TDC, der blandt andet dikterer, at Huawei-mearbejdere i TDC's driftscenter skal være sikkerhedsgodkendte.

For nylig stoppede den amerikanske teleudbyder Verizon alt salg af Huawei-telefoner på grund af frygt for spionage.

Læs også: 

Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere