Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge hardware fra Huawei, der også leverer også TDC's netværk. TDC afviser at forholde sig til anklagerne.

Leverandøren af Danmarks største mobilnet mistænkes af amerikanske efterretningstjenester for spionage.

Både NSA, CIA og FBI advarer i disse dage amerikanske borgere mod at bruge produkter fra Huawei, der både driver TDC's netværk og leverer udstyret til det.

Efterretningstjenesterne mistænker den kinesiske teknologigigant for spionage.

Hos TDC afviser man at forholde sig til, at de amerikanske efterretningstjenester advarer mod den kinesiske leverandør.

Læs også: FBI, NSA og CSI om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

TDC vil ikke stille op til interview om sagen i Computerworld.

Som et svar på Computerworlds henvendelse, har TDC's presseafdeling istedet fremsendt et citat på vegne af chief security officer, Ray Stanton.

”Sikkerhed er naturligvis en top-prioritering i TDC Group,” lyder det indledningsvist fra CSO'en via presseafdelingen. 

Men det er ikke muligt at få TDC til at svare på, hvordan man forholder sig til, at en leverandør er mistænkt for spionage.

“Ud over det kommenterer vi generelt ikke på samarbejdet med vores forretningspartnere,” hedder det i den skriftlige kommentar.

Nye toner

Anklagerne fra de amerikanske efterretningstjenester går på, at Huawei vil yde indflydelse på vegne af den kinesiske regering.

Det er ikke første gang, Huawei beskyldes for den slags. Allerede i 2012 blev der sat spørgsmålstegn ved TDC's samarbejde med det kinesiske firma.

Dengang var TDC dog anderledes villig til at erklære sin tillid til Huawei, og presserådgiver Rasmus Avnskjold forklarede dengang, at der er streng kontrol fra myndighederne, når TDC indleder samarbejder med sine partnere.

Læs også: Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

"Hvordan forhandlingerne så foregår, det er af konkurrencemæssige hensyn ikke noget, vi går offentligt med. Men de danske myndigheder er fuldt oplyste om eventuelt samfundskritiske elementer i de kontrakter, vi indgår,” skrev han dengang.

"Naturligvis følger vi i TDC til enhver tid de gældende regler og anbefalinger, vi får fra myndighederne."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Huawei.

Læs også: TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere