Artikel top billede

NNIT om voldsomme anklager om aftalt spil: "Grundløse og udokumenterede påstande"

De seneste dage er NNIT blevet udsat for hård kritik i forbindelse med tildelingen af Sundhedsplatformen. Nu afviser NNIT selv alle anklager som "udokumenterede beskyldninger."

Det fyger om ørene på NNIT med beskyldninger.

I en række artikler i Politiken beskyldes virksomheden for, at der skulle have været ufine metoder i brug i forbindelse med tildelingen af leverandør til Sundhedsplatformen. 

Men de anklager tilbageviser NNIT fuldstændigt som "en række grundløse og udokumenterede påstande om NNIT’s rolle i udbuddet op til valget af leverandør til Sundhedsplatformen," skriver NNIT i en kommentar til Computerworld. 

Hos NNIT har man svært ved at genkende det billede, der tegnes af forløbet op til det store valg af en østdansk leverandør af en EPJ-løsning. 

"NNIT genkender ikke præsentationen af forløbet og afviser de udokumenterede beskyldninger," skriver virksomheden videre og henviser til, at klagen i sin tid blev behandlet af myndighederne: 

"NNIT nærer tillid til klagemyndighedernes grundige gennemgang og afvisning af påstandene, som hverken myndighederne eller klageren selv i øvrigt har fundet anledning til at gå videre med siden sagens afslutning.”

Hårde anklager

Anklagerne går på, at Epic/NNIT skulle være blevet valgt på trods af, at duoens løsning var omkring 200 millioner kroner dyrere end de andre leverandørers.

Læs mere om anklagerne her: Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Regionerne skulle efter sigende have "drejet på vægten", så pris kom til at betyde mindre i udbuddet, hvilket skulle have givet Epic en fordel, da virksomhedens pris i sidste ende viste sig at være højere end konkurrenternes.

Derudover skulle Jan Kolds skifte fra Region Hovedstaden, hvor han tidligere var it-direktør, til NNIT have givet makkerparret en uretmæssigt konkurrencefordel.

Computerworld følger sagen løbende...

Læs mere om Sundhedsplatformen her: It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Læs mere om Sundhedsplatformen her: Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere