Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

NNIT om voldsomme anklager om aftalt spil: "Grundløse og udokumenterede påstande"

De seneste dage er NNIT blevet udsat for hård kritik i forbindelse med tildelingen af Sundhedsplatformen. Nu afviser NNIT selv alle anklager som "udokumenterede beskyldninger."

Det fyger om ørene på NNIT med beskyldninger.

I en række artikler i Politiken beskyldes virksomheden for, at der skulle have været ufine metoder i brug i forbindelse med tildelingen af leverandør til Sundhedsplatformen. 

Men de anklager tilbageviser NNIT fuldstændigt som "en række grundløse og udokumenterede påstande om NNIT’s rolle i udbuddet op til valget af leverandør til Sundhedsplatformen," skriver NNIT i en kommentar til Computerworld. 

Hos NNIT har man svært ved at genkende det billede, der tegnes af forløbet op til det store valg af en østdansk leverandør af en EPJ-løsning. 

"NNIT genkender ikke præsentationen af forløbet og afviser de udokumenterede beskyldninger," skriver virksomheden videre og henviser til, at klagen i sin tid blev behandlet af myndighederne: 

"NNIT nærer tillid til klagemyndighedernes grundige gennemgang og afvisning af påstandene, som hverken myndighederne eller klageren selv i øvrigt har fundet anledning til at gå videre med siden sagens afslutning.”

Hårde anklager

Anklagerne går på, at Epic/NNIT skulle være blevet valgt på trods af, at duoens løsning var omkring 200 millioner kroner dyrere end de andre leverandørers.

Læs mere om anklagerne her: Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Regionerne skulle efter sigende have "drejet på vægten", så pris kom til at betyde mindre i udbuddet, hvilket skulle have givet Epic en fordel, da virksomhedens pris i sidste ende viste sig at være højere end konkurrenternes.

Derudover skulle Jan Kolds skifte fra Region Hovedstaden, hvor han tidligere var it-direktør, til NNIT have givet makkerparret en uretmæssigt konkurrencefordel.

Computerworld følger sagen løbende...

Læs mere om Sundhedsplatformen her: It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Læs mere om Sundhedsplatformen her: Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere