Artikel top billede

NNIT om voldsomme anklager om aftalt spil: "Grundløse og udokumenterede påstande"

De seneste dage er NNIT blevet udsat for hård kritik i forbindelse med tildelingen af Sundhedsplatformen. Nu afviser NNIT selv alle anklager som "udokumenterede beskyldninger."

Det fyger om ørene på NNIT med beskyldninger.

I en række artikler i Politiken beskyldes virksomheden for, at der skulle have været ufine metoder i brug i forbindelse med tildelingen af leverandør til Sundhedsplatformen. 

Men de anklager tilbageviser NNIT fuldstændigt som "en række grundløse og udokumenterede påstande om NNIT’s rolle i udbuddet op til valget af leverandør til Sundhedsplatformen," skriver NNIT i en kommentar til Computerworld. 

Hos NNIT har man svært ved at genkende det billede, der tegnes af forløbet op til det store valg af en østdansk leverandør af en EPJ-løsning. 

"NNIT genkender ikke præsentationen af forløbet og afviser de udokumenterede beskyldninger," skriver virksomheden videre og henviser til, at klagen i sin tid blev behandlet af myndighederne: 

"NNIT nærer tillid til klagemyndighedernes grundige gennemgang og afvisning af påstandene, som hverken myndighederne eller klageren selv i øvrigt har fundet anledning til at gå videre med siden sagens afslutning.”

Hårde anklager

Anklagerne går på, at Epic/NNIT skulle være blevet valgt på trods af, at duoens løsning var omkring 200 millioner kroner dyrere end de andre leverandørers.

Læs mere om anklagerne her: Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Regionerne skulle efter sigende have "drejet på vægten", så pris kom til at betyde mindre i udbuddet, hvilket skulle have givet Epic en fordel, da virksomhedens pris i sidste ende viste sig at være højere end konkurrenternes.

Derudover skulle Jan Kolds skifte fra Region Hovedstaden, hvor han tidligere var it-direktør, til NNIT have givet makkerparret en uretmæssigt konkurrencefordel.

Computerworld følger sagen løbende...

Læs mere om Sundhedsplatformen her: It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Læs mere om Sundhedsplatformen her: Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere