Artikel top billede

Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Sundhedsplatformen vandt udbuddet i Region Hovedstaden og Region Sjælland, selvom tilbuddet var 200 millioner kroner dyrere end konkurrenternes. Der blev "stillet på vægten". Sådan lyder kritikken fra en af de andre leverandører. Nu vil politikerne til bunds i sagen.

Det gik ikke ordentlig for sig, da de østdanske regioner valgte Sundhedsplatformen som EPJ-løsning. Sådan lyder kritikken i en række artikler i Politiken, der har haft adgang til dokumenter i sagen. 

Avisens gennemgang af sagen viser, at valget af amerikanske Epic og deres danske partner NNIT skete, selvom tilbuddet var 200 millioner kroner dyrere end konkurrenterne Cerner og IBMs tilbud.

I følge Politiken blev der efterfølgende klaget fra Cerners side over, at der i løbet af udbudsprocessen blev ændret i udbudsbetingelserne, så prisen kom til at spille en mindre rolle.

Derudover skulle Epic og NNIT have haft en uberettiget konkurrencefordel, fordi Jan Kold, der i dag spiller en central rolle hos NNIT, tidligere har været it-direktør hos Region Hovedstaden.  

Læs NNITs svar på anklagerne her: NNIT om voldsomme anklager om aftalt spil: "Grundløse og udokumenterede påstande"

Nu vil politikerne ind i sagen. Forrest i flokken er regionsmedlem Martin Geertsen fra Venstre, der vil bede om en redegørelse for forløbet. 

»Måske var der før i tiden en tendens til at kigge for meget på pris og for lidt på funktionalitet ved offentlige indkøb. Men man kan mildt sagt diskutere, om Sundhedsplatformen har virket godt nok i forhold til prisen«, siger Martin Geertsen til Politiken.

Læs mere om Sundhedsplatformen her: Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere