Artikel top billede

Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Sundhedsplatformen vandt udbuddet i Region Hovedstaden og Region Sjælland, selvom tilbuddet var 200 millioner kroner dyrere end konkurrenternes. Der blev "stillet på vægten". Sådan lyder kritikken fra en af de andre leverandører. Nu vil politikerne til bunds i sagen.

Det gik ikke ordentlig for sig, da de østdanske regioner valgte Sundhedsplatformen som EPJ-løsning. Sådan lyder kritikken i en række artikler i Politiken, der har haft adgang til dokumenter i sagen. 

Avisens gennemgang af sagen viser, at valget af amerikanske Epic og deres danske partner NNIT skete, selvom tilbuddet var 200 millioner kroner dyrere end konkurrenterne Cerner og IBMs tilbud.

I følge Politiken blev der efterfølgende klaget fra Cerners side over, at der i løbet af udbudsprocessen blev ændret i udbudsbetingelserne, så prisen kom til at spille en mindre rolle.

Derudover skulle Epic og NNIT have haft en uberettiget konkurrencefordel, fordi Jan Kold, der i dag spiller en central rolle hos NNIT, tidligere har været it-direktør hos Region Hovedstaden.  

Læs NNITs svar på anklagerne her: NNIT om voldsomme anklager om aftalt spil: "Grundløse og udokumenterede påstande"

Nu vil politikerne ind i sagen. Forrest i flokken er regionsmedlem Martin Geertsen fra Venstre, der vil bede om en redegørelse for forløbet. 

»Måske var der før i tiden en tendens til at kigge for meget på pris og for lidt på funktionalitet ved offentlige indkøb. Men man kan mildt sagt diskutere, om Sundhedsplatformen har virket godt nok i forhold til prisen«, siger Martin Geertsen til Politiken.

Læs mere om Sundhedsplatformen her: Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere