Artikel top billede

Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Sundhedsplatformen vandt udbuddet i Region Hovedstaden og Region Sjælland, selvom tilbuddet var 200 millioner kroner dyrere end konkurrenternes. Der blev "stillet på vægten". Sådan lyder kritikken fra en af de andre leverandører. Nu vil politikerne til bunds i sagen.

Det gik ikke ordentlig for sig, da de østdanske regioner valgte Sundhedsplatformen som EPJ-løsning. Sådan lyder kritikken i en række artikler i Politiken, der har haft adgang til dokumenter i sagen. 

Avisens gennemgang af sagen viser, at valget af amerikanske Epic og deres danske partner NNIT skete, selvom tilbuddet var 200 millioner kroner dyrere end konkurrenterne Cerner og IBMs tilbud.

I følge Politiken blev der efterfølgende klaget fra Cerners side over, at der i løbet af udbudsprocessen blev ændret i udbudsbetingelserne, så prisen kom til at spille en mindre rolle.

Derudover skulle Epic og NNIT have haft en uberettiget konkurrencefordel, fordi Jan Kold, der i dag spiller en central rolle hos NNIT, tidligere har været it-direktør hos Region Hovedstaden.  

Læs NNITs svar på anklagerne her: NNIT om voldsomme anklager om aftalt spil: "Grundløse og udokumenterede påstande"

Nu vil politikerne ind i sagen. Forrest i flokken er regionsmedlem Martin Geertsen fra Venstre, der vil bede om en redegørelse for forløbet. 

»Måske var der før i tiden en tendens til at kigge for meget på pris og for lidt på funktionalitet ved offentlige indkøb. Men man kan mildt sagt diskutere, om Sundhedsplatformen har virket godt nok i forhold til prisen«, siger Martin Geertsen til Politiken.

Læs mere om Sundhedsplatformen her: Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere