Artikel top billede

Test af Surface Tastatur: Surface Books fremragende tastatur nu i bluetooth-format

Test: En af de bedste ting ved Microsofts Surface Book er dens særlige taster, og det kan købes som et bluetooth-tastatur. Vi er fans.

Et af de mest benyttede redskaber for den almindelige dansker er skrivebordstastaturet.


Hakkebrættet, som vi banker i dag ud og dag ind, og der er ligeså mange holdninger til det bedste tastatur, som der er shavarma-bikse på Nørrebrogade i København - altså mange.

Er du ikke til de mekaniske (og larmende) tastaturer, som i dag hovedsageligt bliver brugt af gamere, så bør du kaste et blik på Microsofts Surface-tastatur.

Det er et tastatur, der oprindeligt hører til Micosofts Surface Studio-computer, men som også kan købes separat.

Og det er nu vores favorit-tastatur.

Minimalistisk
Tastaturet er minimalistisk, ja nærmest spartansk. En grå og fast og skarp rektangulær aluminiumsplade holder de enkelte plasttaster.

Placeringen af tasterne er for det meste god, bortset fra "prtscn"-knappen, der ligger, hvor mine fingre synes, at "delete"-knappen skal sidde.

Selve tastaturet er utroligt tyndt, men en cylinder løfter tastaturet og giver det en behagelig hældning.

Det er også her, at du finder tastaturets AA-batterier

Det er et smukt tastatur, der... ja vi kan ikke undgå det: ligner et Apple-designet tastatur.

Det mener vi med al den kærlighed, vi kan tilføje, og det bakkes op af alle de udtalelser, vi har fået af folk, der har set tastaturet ("Er det et nyt Apple-tastatur?")

Genvejstaster

Selve tastaturet er så behageligt at skrive på, og det tog os kun ganske kort tid at vænne os til tasterne. De er bløde, men afgiver stadig et fast "klik," og særligt space-tasten er dejlig at banke i med tomlen.


Vi er store fans.

Over talrækken øverst finder du en række genvejstaster til at navigere rundt i Windows 10 med, herunder lyd- og lys-styrke, musikstyring og genvej til Windows 10's app-oversigt.

Det er rart, at de ligger der, og særligt de lidt udvidede genveje over numpad-feltet er lækre. Det tæller blandt andet en genvej til lommeregner, til at skjule alle aktive programmer og ikke mindst en knap til at låse din computer.

Det er genialt at have sådan en, når man går til frokost.


Vi savner dog nogle få ting. Blandt andet er der intet lys i tasterne, så det er ikke et tastatur for dig (eller mig selv), hvis du sidder sent ud på aftenen uden yderligere lys.

Ligeledes kan du ikke få versionen i Danmark, hvor der er indbygget fingerskanner til Windows Hello-godkendelse, når du skal logge ind på computeren. Det er meget ærgerligt.

Konklusion

Microsofts Modern Surface Keyboard er et af de bedste, minimalistiske tastaturer, vi længe har benyttet os af. Nej det er ikke et mekanisk tastatur, og hvis du leder efter det enten af nostalgiske grunde eller til gaming, så må du lede videre.


For alle os, der bare skriver bedst på et bærbar-lignende tastatur, og som ikke gider alverdens ekstrafunktioner (du kan ikke tilpasse nogle af knapperne på tastaturet), så er Surface Keyboard genialt.

Vi mangler lidt lys i tasterne, og samtidig løber prisen op på 860 kroner alene for tastaturet, og vil du have Microsofts matchende Surface-mus med, så skal du lægge 450 kroner oveni.

Det er dyrt, men så er det også lækkert at skrive med. 


Loading ikon