Artikel top billede

Softwarerobotter handler kun om én ting: At erstatte dyre medarbejdere med effektive maskiner: "Det her er en spareøvelse på manpower"

I både offentlige og private virksomheder hjælper såkaldte RPA-robotter i stigende grad med det kedelige arbejde til gavn for tastetrætte medarbejdere. Men i virkeligheden er der tale om en sparemanøvre.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Sandheden bag softwarerobotterne.
  • Fortællingen om, hvorfor RPA-robotter automatisere på præcis samme måde som maskinerne gjorde under industrialiseringen
  • En vurdering af, om offentligt ansatte skal være nervøse for deres job
781
4 min
Når flere og flere virksomheder i dag tager softwarerobotter i brug, så er der først og fremmest tale om en spareøvelse.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Schärfe, der er tidligere professor ved Aalborg Universitet og som i dag står i spidsen for fonden Autonomous.

Han sammenligner indtoget af softwarerobotter - også kendt som RPA-robotter - med de automatiseringer af processer, man foretog i tidligere tider.

"Det her er en spareøvelse på manpower for mange både i det offentlige og i det private," siger han.

 Er der så noget at frygte for medarbejderne i dag? 

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Andreas Hansen har kun været på sin arbejdsplads to gange siden sommer: Hver anden it-ansat vil gerne arbejde fuld tid hjemmefra

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Justitsministeren overdænges med kritikpunkter til kontroversielt udkast til nye logningsregler: "Der er al for meget overvågning af uskyldige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Max Schrems: Facebook forsøger med smart fidus at omgå GDPR i Europa

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Hackergruppen REvil er lukket ned: Men vi kan forvente at hackerne dukker op igen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Har du et af disse job, behøver du ikke sende ansøgninger: "De fleste af kandidaterne forventer en løn på mellem 60.000 og 65.000 kroner"