Artikel top billede

London ansætter digital boss: Skal gøre metropolen til verdens smarteste

London vil være verdens smarteste by. Derfor har byen nu ansat en digital direktør. Han vil bruge data og digitale værktøjer til at løse problemer som luftforurening og boligbyggeri.

Mange vil nok sige, at der er ret smart i London. Byen rummer i hvert fald en masse smarte mennesker, butikker og restauranter, men nu skal byen også til at være smart i digital forstand.

Derfor har den europæiske metropol nu ansat sin egen CDO, der skal sørge for, at den hastigt voksende megaby bliver smartere end nogensinde. Det skriver vores svenske søstersite ComputerSweden.

Theo Blackwell, som byens nye digitale boss hedder, har store ambitioner på byens vegne, og forventer at kunne realisere drømmen ved at udnytte blandt andet store mængder data og særligt undgå at springe med på illusoriske fremtidsprojekter, der set godt ud på papiret, men sjældent har hold i virkeligheden. 

"Forestil dig, at anvende borgernes data for borgernes bedste og med det mener jeg til blandt andet jobskabelse, men også løsninger på deres problemer såsom luftforurening og boligbyggeriet. Der findes fantastiske muligheder, og jeg tror, at mange mennesker er intersserede i data, men som regel ser det som noget, der bruges af de store virksomheder eller af staten under tvang," siger han ifølge ComputerSweden.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Solution Architect

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Chef til agil udvikling i ”STAR City” - Genopslag

IPW Systems A/S

Komplet udvikler søges

Rigspolitiet (PET)

Java-udviklere til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.