Venezuela lancerer sin egen kryptovaluta: Skal redde nationens gennembankede økonomi

Sydamerikas hårdtprøvede land, Venezuela, forsøger sig nu med en kryptovaluta, der skal bidrage til at få landets hårdtprøvede økonomi tilbage i topform. Kritikkerne kalder den digitale mønt værdiløs.

Efter et økonomisk kaos i Venezuela udsteder landet nu, som varslet i december, sin helt egen kryptovaluta - petro.

Lanceringen af den digitale møntfod har til formål at tiltrække udenlandsk kapital til den hårdtprøvede sydamerikanske nation, hvis nuværende møntfod er banket ned under gulvbrædderne.

Læs mere her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta? 

Kritikere mener derimod, at der mere eller mindre blot er tale om en fiks fidus til at lappe huller i den slunkne statskasse.  

"Idéen om, at præsident Maduro, en diktator, der har fængslet politiske modstandere, omskrevet forfatningen og sat lovgiverne ud af spillet, skulle forsøge sig med en form for bitcoin er dybt ironisk. Tanken bag bitcoin var jo netop, at få skubbet de korrupte institutioner ud," skriver David Floyd i en klumme på Investopedia.

En af årsagerne til, at Venezuela er så hårdt udfordret rent økonomisk er, at landets nationaløkonomi i meget høj grad afhænger af salg af olie, hvilket står for 95 procent af eksportindtægterne.

Det giver landet et meget volatilt indtægtsgrundlag og i øjeblikket er der voldosm mangel på blandet andet medicin.

Læs mere her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Landet blev hårdt prøvet i slutningen 2014, hvor olieprisen dykkede dramatisk og endte med at tumle rundt på mellem 40 og 50 dollar, hvilket var en halvering af prisen og dermed også en halvering af indtægtsgrundlaget i Venezuela.

Der er præsidentvalg i Venezuela i april, men mange er skeptiske omkring, hvorvidt valget bliver frit og anerkendt af nabolande.

Prisen for en petro-mønt er omkring 350 kroner.

Læs mere her: Frygter gambling-epidemi i landet: Sydkorea vil forbyde al handel med kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.