Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Venezuela lancerer sin egen kryptovaluta: Skal redde nationens gennembankede økonomi

Sydamerikas hårdtprøvede land, Venezuela, forsøger sig nu med en kryptovaluta, der skal bidrage til at få landets hårdtprøvede økonomi tilbage i topform. Kritikkerne kalder den digitale mønt værdiløs.

Efter et økonomisk kaos i Venezuela udsteder landet nu, som varslet i december, sin helt egen kryptovaluta - petro.

Lanceringen af den digitale møntfod har til formål at tiltrække udenlandsk kapital til den hårdtprøvede sydamerikanske nation, hvis nuværende møntfod er banket ned under gulvbrædderne.

Læs mere her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta? 

Kritikere mener derimod, at der mere eller mindre blot er tale om en fiks fidus til at lappe huller i den slunkne statskasse.  

"Idéen om, at præsident Maduro, en diktator, der har fængslet politiske modstandere, omskrevet forfatningen og sat lovgiverne ud af spillet, skulle forsøge sig med en form for bitcoin er dybt ironisk. Tanken bag bitcoin var jo netop, at få skubbet de korrupte institutioner ud," skriver David Floyd i en klumme på Investopedia.

En af årsagerne til, at Venezuela er så hårdt udfordret rent økonomisk er, at landets nationaløkonomi i meget høj grad afhænger af salg af olie, hvilket står for 95 procent af eksportindtægterne.

Det giver landet et meget volatilt indtægtsgrundlag og i øjeblikket er der voldosm mangel på blandet andet medicin.

Læs mere her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Landet blev hårdt prøvet i slutningen 2014, hvor olieprisen dykkede dramatisk og endte med at tumle rundt på mellem 40 og 50 dollar, hvilket var en halvering af prisen og dermed også en halvering af indtægtsgrundlaget i Venezuela.

Der er præsidentvalg i Venezuela i april, men mange er skeptiske omkring, hvorvidt valget bliver frit og anerkendt af nabolande.

Prisen for en petro-mønt er omkring 350 kroner.

Læs mere her: Frygter gambling-epidemi i landet: Sydkorea vil forbyde al handel med kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere