Artikel top billede

Venezuela lancerer sin egen kryptovaluta: Skal redde nationens gennembankede økonomi

Sydamerikas hårdtprøvede land, Venezuela, forsøger sig nu med en kryptovaluta, der skal bidrage til at få landets hårdtprøvede økonomi tilbage i topform. Kritikkerne kalder den digitale mønt værdiløs.

Efter et økonomisk kaos i Venezuela udsteder landet nu, som varslet i december, sin helt egen kryptovaluta - petro.

Lanceringen af den digitale møntfod har til formål at tiltrække udenlandsk kapital til den hårdtprøvede sydamerikanske nation, hvis nuværende møntfod er banket ned under gulvbrædderne.

Læs mere her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta? 

Kritikere mener derimod, at der mere eller mindre blot er tale om en fiks fidus til at lappe huller i den slunkne statskasse.  

"Idéen om, at præsident Maduro, en diktator, der har fængslet politiske modstandere, omskrevet forfatningen og sat lovgiverne ud af spillet, skulle forsøge sig med en form for bitcoin er dybt ironisk. Tanken bag bitcoin var jo netop, at få skubbet de korrupte institutioner ud," skriver David Floyd i en klumme på Investopedia.

En af årsagerne til, at Venezuela er så hårdt udfordret rent økonomisk er, at landets nationaløkonomi i meget høj grad afhænger af salg af olie, hvilket står for 95 procent af eksportindtægterne.

Det giver landet et meget volatilt indtægtsgrundlag og i øjeblikket er der voldosm mangel på blandet andet medicin.

Læs mere her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Landet blev hårdt prøvet i slutningen 2014, hvor olieprisen dykkede dramatisk og endte med at tumle rundt på mellem 40 og 50 dollar, hvilket var en halvering af prisen og dermed også en halvering af indtægtsgrundlaget i Venezuela.

Der er præsidentvalg i Venezuela i april, men mange er skeptiske omkring, hvorvidt valget bliver frit og anerkendt af nabolande.

Prisen for en petro-mønt er omkring 350 kroner.

Læs mere her: Frygter gambling-epidemi i landet: Sydkorea vil forbyde al handel med kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere