Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Venezuela lancerer sin egen kryptovaluta: Skal redde nationens gennembankede økonomi

Sydamerikas hårdtprøvede land, Venezuela, forsøger sig nu med en kryptovaluta, der skal bidrage til at få landets hårdtprøvede økonomi tilbage i topform. Kritikkerne kalder den digitale mønt værdiløs.

Efter et økonomisk kaos i Venezuela udsteder landet nu, som varslet i december, sin helt egen kryptovaluta - petro.

Lanceringen af den digitale møntfod har til formål at tiltrække udenlandsk kapital til den hårdtprøvede sydamerikanske nation, hvis nuværende møntfod er banket ned under gulvbrædderne.

Læs mere her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta? 

Kritikere mener derimod, at der mere eller mindre blot er tale om en fiks fidus til at lappe huller i den slunkne statskasse.  

"Idéen om, at præsident Maduro, en diktator, der har fængslet politiske modstandere, omskrevet forfatningen og sat lovgiverne ud af spillet, skulle forsøge sig med en form for bitcoin er dybt ironisk. Tanken bag bitcoin var jo netop, at få skubbet de korrupte institutioner ud," skriver David Floyd i en klumme på Investopedia.

En af årsagerne til, at Venezuela er så hårdt udfordret rent økonomisk er, at landets nationaløkonomi i meget høj grad afhænger af salg af olie, hvilket står for 95 procent af eksportindtægterne.

Det giver landet et meget volatilt indtægtsgrundlag og i øjeblikket er der voldosm mangel på blandet andet medicin.

Læs mere her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Landet blev hårdt prøvet i slutningen 2014, hvor olieprisen dykkede dramatisk og endte med at tumle rundt på mellem 40 og 50 dollar, hvilket var en halvering af prisen og dermed også en halvering af indtægtsgrundlaget i Venezuela.

Der er præsidentvalg i Venezuela i april, men mange er skeptiske omkring, hvorvidt valget bliver frit og anerkendt af nabolande.

Prisen for en petro-mønt er omkring 350 kroner.

Læs mere her: Frygter gambling-epidemi i landet: Sydkorea vil forbyde al handel med kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere