Artikel top billede

Sebastian og Stephen Alstrup

Humoristisk kampagne med kendt it-professor skal lokke unge ind på it-uddannelserne - se den her

Med kampagnen YEPSEB & Professoren vil professor Stephen Alstrup og søn lokke unge ind på it-uddannelserne. Se den humoristiske kampagne her.

Det er langt fra en nyhed, at der mangler it-folk. Og at det nuværende optag på it-uddannelserne, selv om det er stigende, ikke er tilstrækkeligt til at fylde den stigende efterspørgsel. 

Det har professor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, Stephen Alstrup, og hans søn Sebastian besluttet sig for at gøre noget ved. 

Stephen Alstrup er nok mest kendt hos Computerworlds læsere som medstifter af Octorshape, der blev solgt til amerikanske Akamai i 2015 for op imod en milliard kroner - og som klummeskribent her på mediet. Blandt andet om manglen på it-specialister.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma solgt til amerikansk it-kæmpe for mod en milliard kroner

Læs Stephen Alstrups opråb her: Vi har desperat brug for et par milliarder kroner, hvis vi for alvor skal blive konkurrencedygtige - lad os nu tage fat.

I den humoristiske YouTube-kampagne, kaldet YEPSEB & Professoren, er det dog sønnen Sebastian, også kendt som youtuberen YEPSEB, der tager initiativet.

Og i den første af en række videoer, som skal få unge til at interessere sig mere for it-uddannelser, kommer de blandt andet rundt om en række praktiske data-drevne eksempler - blandt andet forudsigelser af frafald på uddannelser, hvordan de store it-firmaer ved (skræmmende) meget om dig og Sebastians overraskende begejstring for My Little Pony.

Du kan se den første af videoerne herunder - og besøge, eller opfordre unge til at besøge, en oversigt over it-uddannelser på adressen futurepeople.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere