Artikel top billede

Sebastian og Stephen Alstrup

Humoristisk kampagne med kendt it-professor skal lokke unge ind på it-uddannelserne - se den her

Med kampagnen YEPSEB & Professoren vil professor Stephen Alstrup og søn lokke unge ind på it-uddannelserne. Se den humoristiske kampagne her.

Det er langt fra en nyhed, at der mangler it-folk. Og at det nuværende optag på it-uddannelserne, selv om det er stigende, ikke er tilstrækkeligt til at fylde den stigende efterspørgsel. 

Det har professor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, Stephen Alstrup, og hans søn Sebastian besluttet sig for at gøre noget ved. 

Stephen Alstrup er nok mest kendt hos Computerworlds læsere som medstifter af Octorshape, der blev solgt til amerikanske Akamai i 2015 for op imod en milliard kroner - og som klummeskribent her på mediet. Blandt andet om manglen på it-specialister.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma solgt til amerikansk it-kæmpe for mod en milliard kroner

Læs Stephen Alstrups opråb her: Vi har desperat brug for et par milliarder kroner, hvis vi for alvor skal blive konkurrencedygtige - lad os nu tage fat.

I den humoristiske YouTube-kampagne, kaldet YEPSEB & Professoren, er det dog sønnen Sebastian, også kendt som youtuberen YEPSEB, der tager initiativet.

Og i den første af en række videoer, som skal få unge til at interessere sig mere for it-uddannelser, kommer de blandt andet rundt om en række praktiske data-drevne eksempler - blandt andet forudsigelser af frafald på uddannelser, hvordan de store it-firmaer ved (skræmmende) meget om dig og Sebastians overraskende begejstring for My Little Pony.

Du kan se den første af videoerne herunder - og besøge, eller opfordre unge til at besøge, en oversigt over it-uddannelser på adressen futurepeople.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere