Artikel top billede

Sebastian og Stephen Alstrup

Humoristisk kampagne med kendt it-professor skal lokke unge ind på it-uddannelserne - se den her

Med kampagnen YEPSEB & Professoren vil professor Stephen Alstrup og søn lokke unge ind på it-uddannelserne. Se den humoristiske kampagne her.

Det er langt fra en nyhed, at der mangler it-folk. Og at det nuværende optag på it-uddannelserne, selv om det er stigende, ikke er tilstrækkeligt til at fylde den stigende efterspørgsel. 

Det har professor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, Stephen Alstrup, og hans søn Sebastian besluttet sig for at gøre noget ved. 

Stephen Alstrup er nok mest kendt hos Computerworlds læsere som medstifter af Octorshape, der blev solgt til amerikanske Akamai i 2015 for op imod en milliard kroner - og som klummeskribent her på mediet. Blandt andet om manglen på it-specialister.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma solgt til amerikansk it-kæmpe for mod en milliard kroner

Læs Stephen Alstrups opråb her: Vi har desperat brug for et par milliarder kroner, hvis vi for alvor skal blive konkurrencedygtige - lad os nu tage fat.

I den humoristiske YouTube-kampagne, kaldet YEPSEB & Professoren, er det dog sønnen Sebastian, også kendt som youtuberen YEPSEB, der tager initiativet.

Og i den første af en række videoer, som skal få unge til at interessere sig mere for it-uddannelser, kommer de blandt andet rundt om en række praktiske data-drevne eksempler - blandt andet forudsigelser af frafald på uddannelser, hvordan de store it-firmaer ved (skræmmende) meget om dig og Sebastians overraskende begejstring for My Little Pony.

Du kan se den første af videoerne herunder - og besøge, eller opfordre unge til at besøge, en oversigt over it-uddannelser på adressen futurepeople.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.