Artikel top billede

Nokia klar med stribe af nye telefoner - relancerer 1990'er-klassikeren Nokia 8110

Nokia-producenten HMD Global er klar med en række splinternye telefoner, der blandt andet inkluderer selskabets første premium-telefon samt et remake af en af mobiltelefon-historiens helt store klassikere, 8110 banan-telefonen.

Mobile World Congress Nokia var engang verdens største og mest kendte mobiltelefon-producent, og navnet hænger i den grad stadig ved, selv om det finske selskab gik ned med nakken for en del år siden.

Dengang overtog selskabet HMD Global rettighederne til at producere telefoner med Nokia-navnet.

Og HMD Global er nu klar med en række nye Nokia-telefoner, som skal bane vejen tilbage som stor-spiller på det konkurrenceprægede marked.

Blandt dem er selskabets første premium Android-telefon samt et remake af et af 1990’erne allerstørste sællerter på mobiltelefon-markedet, Nokia 8110.

HMD Global har siden etableringen for et års tid siden fokuseret på at samle prisbillige Android-telefoner og simple mobiltelefoner til især asiatiske markeder.

Ifølge topchef Florian Seiche har HMD solgt omkring 30 millioner telefoner - i alt 11 forskellige telefoner - i det seneste år.

Og nu er selskabet altså klar med de nye modeller.

De er Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 samt Nokia 1. Og altså Nokia 8110 ‘slider’-telefonen i en remake.

HMD sigter efter at få de nye Nokia-telefoner ud over rampen via partneraftale med hundredevis af mobiloperatører over hele verden.

Ifølge Florian Seiche er Europa, Indien, Rusland og Indosien selskabets største markeder - i den rækkefølge.

Telefonerne

HMD Global understreger i forbindelse med lanceringen, at de alle de nye Nokia-telefoner bliver leveret med et 'begrænset antal forudinstallerede apps,' ligesom de ikke vil være plaget af skjulte processer eller andet, som kan sluge batteri eller gøre telefonerne langsommere.

"Telefonerne er langtidsholdbare og vil blive opdateret med innovative funktioner udviklet på baggrund af kunstig intelligens og med optimal sikkerhed fra Google," lyder det fra HMD Global.

Nokia 8 Sirocco er selskabets første rigtige premium-telefon, og den sigter med en vejledende pris på 749 euro (5.600 kroner) mod at tage kampen op med topmodellerne fra Samsung og Huawei.

Telefonen har dual-sight, Zeiss-optik og der er fokuseret på lyd og billede.

Computerworld havde i sommer forgængeren Nokia 8 til test.

Det kan du læse mere om her: Test af Nokia 8: Dette kan være Nokia-telefonen, du har ventet på

Nokia 7 er HMD’s telefon til mellem-segmenet med en vejledende pris på 399 euro - cirka 3.000 kroner - og HMD giver den gas i pressematerialet, hvor Nokia 7 beskrives som telefonen ‘til de kreative - med en stor skærm, masser af kraft og funktioner og design, så du kan skabe indhold, der imponerer alle.’

Mest opsigt vækker måske nok remaket af 1990’er-klassikeren Nokia 8110.

Den nye model er forberedt til 4G og har fået en vejledende pris på blot 79 euro - små 600 kroner.

HMD bygger den i sort eller i klart ‘banan-gult,' og den kommer med spilklassikeren Snake og det hele.

HMD Global har tidligere relanceret en anden Nokia-klassiker, nemlig Nokia 3310. Det kan du læse mere om her: Selskab bag genopstået Nokia klar med ny Nokia 3310 - nu med 3G (og Snake)

Læs også:

Eksperterne er ikke i tvivl: Her er den store plan med den nye Nokia 8-smartphone

Nokia tyvstarter salget af Nokia 8 i Danmark: Så meget kommer topmodellen til at koste

Nokia er tilbage: Er nu større end OnePlus, HTC, Sony og Google tilsammen
IT-JOB

Too Good To Go ApS

Analytics Engineer

Wunderman A/S

Cloud Consultant

Landbrug & Fødevarer

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere