Artikel top billede

Nokia klar med stribe af nye telefoner - relancerer 1990'er-klassikeren Nokia 8110

Nokia-producenten HMD Global er klar med en række splinternye telefoner, der blandt andet inkluderer selskabets første premium-telefon samt et remake af en af mobiltelefon-historiens helt store klassikere, 8110 banan-telefonen.

Mobile World Congress Nokia var engang verdens største og mest kendte mobiltelefon-producent, og navnet hænger i den grad stadig ved, selv om det finske selskab gik ned med nakken for en del år siden.

Dengang overtog selskabet HMD Global rettighederne til at producere telefoner med Nokia-navnet.

Og HMD Global er nu klar med en række nye Nokia-telefoner, som skal bane vejen tilbage som stor-spiller på det konkurrenceprægede marked.

Blandt dem er selskabets første premium Android-telefon samt et remake af et af 1990’erne allerstørste sællerter på mobiltelefon-markedet, Nokia 8110.

HMD Global har siden etableringen for et års tid siden fokuseret på at samle prisbillige Android-telefoner og simple mobiltelefoner til især asiatiske markeder.

Ifølge topchef Florian Seiche har HMD solgt omkring 30 millioner telefoner - i alt 11 forskellige telefoner - i det seneste år.

Og nu er selskabet altså klar med de nye modeller.

De er Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 samt Nokia 1. Og altså Nokia 8110 ‘slider’-telefonen i en remake.

HMD sigter efter at få de nye Nokia-telefoner ud over rampen via partneraftale med hundredevis af mobiloperatører over hele verden.

Ifølge Florian Seiche er Europa, Indien, Rusland og Indosien selskabets største markeder - i den rækkefølge.

Telefonerne

HMD Global understreger i forbindelse med lanceringen, at de alle de nye Nokia-telefoner bliver leveret med et 'begrænset antal forudinstallerede apps,' ligesom de ikke vil være plaget af skjulte processer eller andet, som kan sluge batteri eller gøre telefonerne langsommere.

"Telefonerne er langtidsholdbare og vil blive opdateret med innovative funktioner udviklet på baggrund af kunstig intelligens og med optimal sikkerhed fra Google," lyder det fra HMD Global.

Nokia 8 Sirocco er selskabets første rigtige premium-telefon, og den sigter med en vejledende pris på 749 euro (5.600 kroner) mod at tage kampen op med topmodellerne fra Samsung og Huawei.

Telefonen har dual-sight, Zeiss-optik og der er fokuseret på lyd og billede.

Computerworld havde i sommer forgængeren Nokia 8 til test.

Det kan du læse mere om her: Test af Nokia 8: Dette kan være Nokia-telefonen, du har ventet på

Nokia 7 er HMD’s telefon til mellem-segmenet med en vejledende pris på 399 euro - cirka 3.000 kroner - og HMD giver den gas i pressematerialet, hvor Nokia 7 beskrives som telefonen ‘til de kreative - med en stor skærm, masser af kraft og funktioner og design, så du kan skabe indhold, der imponerer alle.’

Mest opsigt vækker måske nok remaket af 1990’er-klassikeren Nokia 8110.

Den nye model er forberedt til 4G og har fået en vejledende pris på blot 79 euro - små 600 kroner.

HMD bygger den i sort eller i klart ‘banan-gult,' og den kommer med spilklassikeren Snake og det hele.

HMD Global har tidligere relanceret en anden Nokia-klassiker, nemlig Nokia 3310. Det kan du læse mere om her: Selskab bag genopstået Nokia klar med ny Nokia 3310 - nu med 3G (og Snake)

Læs også:

Eksperterne er ikke i tvivl: Her er den store plan med den nye Nokia 8-smartphone

Nokia tyvstarter salget af Nokia 8 i Danmark: Så meget kommer topmodellen til at koste

Nokia er tilbage: Er nu større end OnePlus, HTC, Sony og Google tilsammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere