Artikel top billede

Huawei: Kæmpe blodbad på vej i smartphone-markedet - reelt kun plads til tre-fire spillere

Smartphone-industrien bevæger sig hastigt frem mod en konsolidering. Kun en håndfuld selskaber vil overleve, lyder det fra fremadstormende Huaweis Richard Yu.

Den benhårde priskrig på smartphone-markedet vil uden den mindste tvivl føre til et blodbad blandt producenterne, hvoraf mange enten vil gå ned med flaget, fusionere eller blive opkøbt.

Sådan lyder det fra consumer-chef i det fremadstormende kinesiske teleselskab Huawei, Richard Yu, der søndag på Mobile World Congress i Barcelona.

Huawei er for tiden verdens tredje-største smartphone-producent efter Samsung og Apple med en markedsandel på 10,8 producent.

Ifølge Richard Yu er problemet i markedet, at alle smartphone-producenter med en markedsandel på under 10 procent taber penge.

Det skyldes ikke mindst, at det kræver store investeringer i udvikling og produktion at forblive konkurrence-dygtig i markedet.

“I fremtiden kan kun tre-fire leverandører, eller endda endnu færre, overleve. Du kan ikke overleve, hvis din markedsandel er på under 10 procent. Er den på 10 procent, kan du nå break even. Er den på mere end 15 procent, kan du tjene penge,” sagde Richard Yu til Reuters.

Ifølge ham er ikke mindst de mindre kinesiske smartphone-producenter i disse år i fuld gang med at konsolidere.

Han mener, at de fleste af dem vil forsvinde fra jordens overflade inden længe.

Ifølge chefen er Huaweis smartphone-forretning vokset med 30 procent i det seneste år. Nye tal fra IDC viser da også, at Huawei har god vind i sejlene i disse år.

Det kan du læse mere om her: Mobilsalget falder for første gang nogensinde: To producenter haler kraftigt ind på Apple og Samsung

Det kinesiske selskabs ambitiøse plan er at overtage andenpladsen fra Apple i år eller til næste år og derefter gå efter at blive verdens største smartphone-producent.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere