Artikel top billede

Huawei: Kæmpe blodbad på vej i smartphone-markedet - reelt kun plads til tre-fire spillere

Smartphone-industrien bevæger sig hastigt frem mod en konsolidering. Kun en håndfuld selskaber vil overleve, lyder det fra fremadstormende Huaweis Richard Yu.

Den benhårde priskrig på smartphone-markedet vil uden den mindste tvivl føre til et blodbad blandt producenterne, hvoraf mange enten vil gå ned med flaget, fusionere eller blive opkøbt.

Sådan lyder det fra consumer-chef i det fremadstormende kinesiske teleselskab Huawei, Richard Yu, der søndag på Mobile World Congress i Barcelona.

Huawei er for tiden verdens tredje-største smartphone-producent efter Samsung og Apple med en markedsandel på 10,8 producent.

Ifølge Richard Yu er problemet i markedet, at alle smartphone-producenter med en markedsandel på under 10 procent taber penge.

Det skyldes ikke mindst, at det kræver store investeringer i udvikling og produktion at forblive konkurrence-dygtig i markedet.

“I fremtiden kan kun tre-fire leverandører, eller endda endnu færre, overleve. Du kan ikke overleve, hvis din markedsandel er på under 10 procent. Er den på 10 procent, kan du nå break even. Er den på mere end 15 procent, kan du tjene penge,” sagde Richard Yu til Reuters.

Ifølge ham er ikke mindst de mindre kinesiske smartphone-producenter i disse år i fuld gang med at konsolidere.

Han mener, at de fleste af dem vil forsvinde fra jordens overflade inden længe.

Ifølge chefen er Huaweis smartphone-forretning vokset med 30 procent i det seneste år. Nye tal fra IDC viser da også, at Huawei har god vind i sejlene i disse år.

Det kan du læse mere om her: Mobilsalget falder for første gang nogensinde: To producenter haler kraftigt ind på Apple og Samsung

Det kinesiske selskabs ambitiøse plan er at overtage andenpladsen fra Apple i år eller til næste år og derefter gå efter at blive verdens største smartphone-producent.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere