Artikel top billede

Huawei: Kæmpe blodbad på vej i smartphone-markedet - reelt kun plads til tre-fire spillere

Smartphone-industrien bevæger sig hastigt frem mod en konsolidering. Kun en håndfuld selskaber vil overleve, lyder det fra fremadstormende Huaweis Richard Yu.

Den benhårde priskrig på smartphone-markedet vil uden den mindste tvivl føre til et blodbad blandt producenterne, hvoraf mange enten vil gå ned med flaget, fusionere eller blive opkøbt.

Sådan lyder det fra consumer-chef i det fremadstormende kinesiske teleselskab Huawei, Richard Yu, der søndag på Mobile World Congress i Barcelona.

Huawei er for tiden verdens tredje-største smartphone-producent efter Samsung og Apple med en markedsandel på 10,8 producent.

Ifølge Richard Yu er problemet i markedet, at alle smartphone-producenter med en markedsandel på under 10 procent taber penge.

Det skyldes ikke mindst, at det kræver store investeringer i udvikling og produktion at forblive konkurrence-dygtig i markedet.

“I fremtiden kan kun tre-fire leverandører, eller endda endnu færre, overleve. Du kan ikke overleve, hvis din markedsandel er på under 10 procent. Er den på 10 procent, kan du nå break even. Er den på mere end 15 procent, kan du tjene penge,” sagde Richard Yu til Reuters.

Ifølge ham er ikke mindst de mindre kinesiske smartphone-producenter i disse år i fuld gang med at konsolidere.

Han mener, at de fleste af dem vil forsvinde fra jordens overflade inden længe.

Ifølge chefen er Huaweis smartphone-forretning vokset med 30 procent i det seneste år. Nye tal fra IDC viser da også, at Huawei har god vind i sejlene i disse år.

Det kan du læse mere om her: Mobilsalget falder for første gang nogensinde: To producenter haler kraftigt ind på Apple og Samsung

Det kinesiske selskabs ambitiøse plan er at overtage andenpladsen fra Apple i år eller til næste år og derefter gå efter at blive verdens største smartphone-producent.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere