Huawei overrasker med kraftfuld og tynd bærbar computer med masser af skærm

Huawei gik ind på markedet for bærbare computere sidste år, og den netop lancerede MateBook X Pro ser ud til for alvor at udfordre konkurrenterne

Huawei er best kendt for netværk, smartphones, tablets og spionanklager, men det kinesiske verdensfirma producerer også bærbare computere.

Ved dette års Mobile World Congress lancerede Huawei så sin seneste computer: Huawei MateBook X Pro.

Navnet indikerer en hvis lighed med Apples MacBook Pro, og ved første øjekast er der da også lidt lighed med det mørkegrå metal, der dækker hele computeren og de aflange højttalere ved siden af det sorte tastatur.

Når det så er sagt, så har Huawei MateBook X Pro et hav af funktioner, som man har efterspurgt på en normal Macbook.

Masser af skærm
Computeren fra Huawei har en skærm, der dækker næsten hele låget af computeren.

Det er den computer, der har mest skærm på markedet med en dækningsgrad på hele 91 procent. Det ser imponerende ud, og skærmen har en opløsning på 3.000 x 2.000 pixels. Det er den samme opløsning som på Microsofts Surface Book 2-computer

Skærmen har også samme høje 3:2-format som Microsofts Surface-produkter, hvilket gør computeren optimeret til eksempelvis web-surfing, billedbehandling og dokument-håndtering, men mindre optimal til video-afspilning.

De meget tynde rammer omkring skærmen betyder også, at web-kameraet er fjernet og i stedet flyttet ned i en knap på tastaturet, hvor den kan “trykkes” op.

Det betyder, at ingen kan se dig, når kameraet er slået fra, og at der netop er den tynde kant omkring skærmen. Det betyder også, at du filmer direkte op i næsen på dig selv, når du bruger web-kameraet. Nyeste hardware fra Intel og Nvidia
Computeren har den nyeste ottegenerations-processor fra Intel (enten en i5-8250U eller i7-8550U), ligesom du også finder et dedikeret grafikkort fra Nvidia. 

Det er et Nvidia MX150 med 2 GB VRAM, og det er det samme kort, som der blandt andet sidder i en Asus UX430U.

Her var vi imponerede over ydeevnen.

Læs mere her: Test: Tynd Asus-computer byder på det nyeste fra Intel og Nvidia

Computeren får også et 57,4 Watttimer-stort batteri, hvilket burde give (ifølge Huawei) op imod 15 timers brug.

Der er endnu ingen danske priser eller lanceringsdato, men Huawei har meldt ud, at computeren kommer til Danmark.

Læs også: Tynde, vilde og med vild batterilevetid: Her er nyt fra Acer, HP, Lenovo, Asus og HP fra årets store CES-messe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden
ComputerViews: Microsoft og TikTok bejler til hinanden, og hver især er de et supergodt match til den anden part. TikTok har ikke rigtigt andre muligheder. Og Microsoft mangler nogen som TikTok.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.