Artikel top billede

Huawei overrasker med kraftfuld og tynd bærbar computer med masser af skærm

Huawei gik ind på markedet for bærbare computere sidste år, og den netop lancerede MateBook X Pro ser ud til for alvor at udfordre konkurrenterne

Huawei er best kendt for netværk, smartphones, tablets og spionanklager, men det kinesiske verdensfirma producerer også bærbare computere.

Ved dette års Mobile World Congress lancerede Huawei så sin seneste computer: Huawei MateBook X Pro.

Navnet indikerer en hvis lighed med Apples MacBook Pro, og ved første øjekast er der da også lidt lighed med det mørkegrå metal, der dækker hele computeren og de aflange højttalere ved siden af det sorte tastatur.

Når det så er sagt, så har Huawei MateBook X Pro et hav af funktioner, som man har efterspurgt på en normal Macbook.

Masser af skærm

Computeren fra Huawei har en skærm, der dækker næsten hele låget af computeren.

Det er den computer, der har mest skærm på markedet med en dækningsgrad på hele 91 procent. Det ser imponerende ud, og skærmen har en opløsning på 3.000 x 2.000 pixels. Det er den samme opløsning som på Microsofts Surface Book 2-computer

Skærmen har også samme høje 3:2-format som Microsofts Surface-produkter, hvilket gør computeren optimeret til eksempelvis web-surfing, billedbehandling og dokument-håndtering, men mindre optimal til video-afspilning.

De meget tynde rammer omkring skærmen betyder også, at web-kameraet er fjernet og i stedet flyttet ned i en knap på tastaturet, hvor den kan “trykkes” op.

Det betyder, at ingen kan se dig, når kameraet er slået fra, og at der netop er den tynde kant omkring skærmen. Det betyder også, at du filmer direkte op i næsen på dig selv, når du bruger web-kameraet.

Nyeste hardware fra Intel og Nvidia

Computeren har den nyeste ottegenerations-processor fra Intel (enten en i5-8250U eller i7-8550U), ligesom du også finder et dedikeret grafikkort fra Nvidia. 

Det er et Nvidia MX150 med 2 GB VRAM, og det er det samme kort, som der blandt andet sidder i en Asus UX430U.

Her var vi imponerede over ydeevnen.

Læs mere her: Test: Tynd Asus-computer byder på det nyeste fra Intel og Nvidia

Computeren får også et 57,4 Watttimer-stort batteri, hvilket burde give (ifølge Huawei) op imod 15 timers brug.

Der er endnu ingen danske priser eller lanceringsdato, men Huawei har meldt ud, at computeren kommer til Danmark.

Læs også: Tynde, vilde og med vild batterilevetid: Her er nyt fra Acer, HP, Lenovo, Asus og HP fra årets store CES-messe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere