Artikel top billede

Huawei overrasker med kraftfuld og tynd bærbar computer med masser af skærm

Huawei gik ind på markedet for bærbare computere sidste år, og den netop lancerede MateBook X Pro ser ud til for alvor at udfordre konkurrenterne

Huawei er best kendt for netværk, smartphones, tablets og spionanklager, men det kinesiske verdensfirma producerer også bærbare computere.

Ved dette års Mobile World Congress lancerede Huawei så sin seneste computer: Huawei MateBook X Pro.

Navnet indikerer en hvis lighed med Apples MacBook Pro, og ved første øjekast er der da også lidt lighed med det mørkegrå metal, der dækker hele computeren og de aflange højttalere ved siden af det sorte tastatur.

Når det så er sagt, så har Huawei MateBook X Pro et hav af funktioner, som man har efterspurgt på en normal Macbook.

Masser af skærm

Computeren fra Huawei har en skærm, der dækker næsten hele låget af computeren.

Det er den computer, der har mest skærm på markedet med en dækningsgrad på hele 91 procent. Det ser imponerende ud, og skærmen har en opløsning på 3.000 x 2.000 pixels. Det er den samme opløsning som på Microsofts Surface Book 2-computer

Skærmen har også samme høje 3:2-format som Microsofts Surface-produkter, hvilket gør computeren optimeret til eksempelvis web-surfing, billedbehandling og dokument-håndtering, men mindre optimal til video-afspilning.

De meget tynde rammer omkring skærmen betyder også, at web-kameraet er fjernet og i stedet flyttet ned i en knap på tastaturet, hvor den kan “trykkes” op.

Det betyder, at ingen kan se dig, når kameraet er slået fra, og at der netop er den tynde kant omkring skærmen. Det betyder også, at du filmer direkte op i næsen på dig selv, når du bruger web-kameraet.

Nyeste hardware fra Intel og Nvidia

Computeren har den nyeste ottegenerations-processor fra Intel (enten en i5-8250U eller i7-8550U), ligesom du også finder et dedikeret grafikkort fra Nvidia. 

Det er et Nvidia MX150 med 2 GB VRAM, og det er det samme kort, som der blandt andet sidder i en Asus UX430U.

Her var vi imponerede over ydeevnen.

Læs mere her: Test: Tynd Asus-computer byder på det nyeste fra Intel og Nvidia

Computeren får også et 57,4 Watttimer-stort batteri, hvilket burde give (ifølge Huawei) op imod 15 timers brug.

Der er endnu ingen danske priser eller lanceringsdato, men Huawei har meldt ud, at computeren kommer til Danmark.

Læs også: Tynde, vilde og med vild batterilevetid: Her er nyt fra Acer, HP, Lenovo, Asus og HP fra årets store CES-messe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere