Artikel top billede

Danske Lars-Oluf Nielsen er implementeringsdirektør hos amerikanske Epic. I et eksklusivt med Computerworld svarer han på den megen kritik af Sundhedsplatformen. Foto: Epic

Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Interview: Siden Sundhedsplatformen i 2016 gik i luften på de to første hospitaler i Region Hovedstaden, har kritikken tordnet mod systemet og den amerikanske leverandør bag, Epic. Nu stiller Epics implementeringsdirektør for første gang op til interview om det omstridte system. "Vi lytter til, hvad lægerne har at sige. Jeg tror, at man har meget svært ved at forestille sig, hvad det betyder, at man erstatter 30 systemer med ét. Den forandring har vi stor respekt for," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Adgang til et eksklusivt interview med den danske implementeringsdirektør hos amerikanske Epic, der står bag Sundhedsplatformen.
  • Epics egen vurdering af, hvordan den udskældte implementering af Sundhedsplatformen er gået.
  • Implementingsdirektørens plan for det fremtidige samarbejde med Region Sjælland og Region Hovedstaden
2.729
13:45 min
Overgangen til den nye Sundhedsplatform i de østdanske regioner er ikke gået stille for sig.

Kritikken er haglet ned over systemet, og vrede overlæger på hospitalerne i hovedstadsområdet har forbandet systemet langt væk med beskyldninger om kliktyrani og manglende tid til patienterne.

I november sidste år koblede Region Sjælland sig så også på løsningen, og det virkede til at gå relativt uproblematisk.

Om få måneder fylder Sundhedsplatformen to år, og i den tid har der været mere eller mindre radiotavshed fra den amerikanske leverandør bag systemet, Epic.

Og først nu, hvor implementeringen er gennemført i Region Sjælland, er virksomheden parat til at tale ud om implementeringen, som man hos amerikanerne mener har været en stor succes.

Efter i to år at have taget i mod overlægernes kritiske stokkeslag, har Epic nu besluttet sig for at tale ud.

“Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide," siger Lars-Oluf Nielsen, der er implementeringsdirektør i Epic.

Den danske chef taler på vegne af Epic, der er en af verdens store leverandører af sundheds-it, og blev valgt foran IBM til at udføre opgaven i de østdanske regioner.

Han er et par gange om året i Danmark, og Computerworld møder ham på et kontor hos partneren NNIT i forbindelse med, at han er et par dage i landet.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Top-CIO Niels Keller-Larsen stopper hos Haldor Topsøe efter seks år på posten: "Det har været på vej et stykke tid"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Sorø Kommune slipper for at betale million-erstatning til dansk it-selskab efter ulovlig tildeling af it-kontrakt til KMD

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Cyberkriminelle går ofte efter disse fem sårbarheder som har stået åbne i flere år: Har du husket at patche?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Disse selskaber vil de danske it-folk helst arbejde for: Google mister førstepladsen for første gang i 10 år - se listen her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Egiss med Jesper Ravn i spidsen køber Scriptor Technology efter flere års underskud