Danske Lars-Oluf Nielsen er implementeringsdirektør hos amerikanske Epic. I et eksklusivt med Computerworld svarer han på den megen kritik af Sundhedsplatformen. Foto: Epic

Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Interview: Siden Sundhedsplatformen i 2016 gik i luften på de to første hospitaler i Region Hovedstaden, har kritikken tordnet mod systemet og den amerikanske leverandør bag, Epic. Nu stiller Epics implementeringsdirektør for første gang op til interview om det omstridte system. "Vi lytter til, hvad lægerne har at sige. Jeg tror, at man har meget svært ved at forestille sig, hvad det betyder, at man erstatter 30 systemer med ét. Den forandring har vi stor respekt for," siger han.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Adgang til et eksklusivt interview med den danske implementeringsdirektør hos amerikanske Epic, der står bag Sundhedsplatformen.
  • Epics egen vurdering af, hvordan den udskældte implementering af Sundhedsplatformen er gået.
  • Implementingsdirektørens plan for det fremtidige samarbejde med Region Sjælland og Region Hovedstaden
2.729
13:45 min
Overgangen til den nye Sundhedsplatform i de østdanske regioner er ikke gået stille for sig.

Kritikken er haglet ned over systemet, og vrede overlæger på hospitalerne i hovedstadsområdet har forbandet systemet langt væk med beskyldninger om kliktyrani og manglende tid til patienterne.

I november sidste år koblede Region Sjælland sig så også på løsningen, og det virkede til at gå relativt uproblematisk.

Om få måneder fylder Sundhedsplatformen to år, og i den tid har der været mere eller mindre radiotavshed fra den amerikanske leverandør bag systemet, Epic.

Og først nu, hvor implementeringen er gennemført i Region Sjælland, er virksomheden parat til at tale ud om implementeringen, som man hos amerikanerne mener har været en stor succes.

Efter i to år at have taget i mod overlægernes kritiske stokkeslag, har Epic nu besluttet sig for at tale ud.

“Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide," siger Lars-Oluf Nielsen, der er implementeringsdirektør i Epic.

Den danske chef taler på vegne af Epic, der er en af verdens store leverandører af sundheds-it, og blev valgt foran IBM til at udføre opgaven i de østdanske regioner.

Han er et par gange om året i Danmark, og Computerworld møder ham på et kontor hos partneren NNIT i forbindelse med, at han er et par dage i landet.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro

1 Premium-indhold

Kæmpe-måling: Disse harddiske er mest holdbare

0 Premium-indhold

Top-chef Finn Vagner: Derfor forlader jeg Sentia efter halvandet år som direktør

0 Premium-indhold

Efter millionsalg og toppost i international ledelse: Danske John Wainer har sagt op for at begynde helt forfra med nyt firma

0 Premium-indhold

Apple overrasker: Ikke en, men tre revolutionerende Macs er på trapperne


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.