Artikel top billede

Cisco advarer: Hackere brugere krypterede internettjenester til at sprede malware

Mere end halvdelen af verdens internettrafik er nu krypteret - men ifølge verdens største netværksleverandør, er det ikke kun gode nyheder.

Google har kæmpet en brav kamp for at få alverdens hjemmesider og internettjenester til kryptere sin trafik ved at prioritere de, der ikke gør det, lavere i søgeresultater.

Den kampagne har tilsyneladende virket, og mere end halvdelen af verdens internettrafik er i dag krypteret.

Men ifølge en ny sikkerhedsrapport fra Cisco, der er verdens største leverandør af netværk, giver den øgede kryptering også anledning til bekymring, selvom det primært er godt nyt.

“På den anden side skyldes stigningen også, at hackerne i stigende grad er begyndt at anvende disse legitime hverdags-tjenester. Rapporten viser, at omkring 70 procent af over 400.000 stykker malware, der blev brugt til angreb, benyttede krypterede tjenester i større eller mindre grad,” udtaler Christian Heinel, der er teknisk direktør for Cisco Cybersecurity i Nordeuropa, i en pressemeddelelse.

Ifølge Cisco bruger it-kriminelle i stigende grad legitime tjenester som for eksempel Dropbox til at sprede ondsindet kode i virksomheder - og det er dyrt at analysere den krypterede trafik, påpeger Christian Heinel.

“Traditionelt har nogle virksomheder dekrypteret trafikken på deres netværk for at sikre sig mod hackerangreb. Men den proces er dyr i ressourcer og vil blive helt umulig i takt med, at volumen af krypteret trafik vokser. Derfor skal der tages nye metoder i brug, som fx at analysere metadata i stedet for det egentlige indhold i deres netværkstrafik.”

Du kan finde den nye sikkerhedsrapport fra Cisco her.

Læs også: Kaos hos Cisco: Patchede du din firewall i sidste uge? Så må du hellere begynde forfra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere