Artikel top billede

Cisco advarer: Hackere brugere krypterede internettjenester til at sprede malware

Mere end halvdelen af verdens internettrafik er nu krypteret - men ifølge verdens største netværksleverandør, er det ikke kun gode nyheder.

Google har kæmpet en brav kamp for at få alverdens hjemmesider og internettjenester til kryptere sin trafik ved at prioritere de, der ikke gør det, lavere i søgeresultater.

Den kampagne har tilsyneladende virket, og mere end halvdelen af verdens internettrafik er i dag krypteret.

Men ifølge en ny sikkerhedsrapport fra Cisco, der er verdens største leverandør af netværk, giver den øgede kryptering også anledning til bekymring, selvom det primært er godt nyt.

“På den anden side skyldes stigningen også, at hackerne i stigende grad er begyndt at anvende disse legitime hverdags-tjenester. Rapporten viser, at omkring 70 procent af over 400.000 stykker malware, der blev brugt til angreb, benyttede krypterede tjenester i større eller mindre grad,” udtaler Christian Heinel, der er teknisk direktør for Cisco Cybersecurity i Nordeuropa, i en pressemeddelelse.

Ifølge Cisco bruger it-kriminelle i stigende grad legitime tjenester som for eksempel Dropbox til at sprede ondsindet kode i virksomheder - og det er dyrt at analysere den krypterede trafik, påpeger Christian Heinel.

“Traditionelt har nogle virksomheder dekrypteret trafikken på deres netværk for at sikre sig mod hackerangreb. Men den proces er dyr i ressourcer og vil blive helt umulig i takt med, at volumen af krypteret trafik vokser. Derfor skal der tages nye metoder i brug, som fx at analysere metadata i stedet for det egentlige indhold i deres netværkstrafik.”

Du kan finde den nye sikkerhedsrapport fra Cisco her.

Læs også: Kaos hos Cisco: Patchede du din firewall i sidste uge? Så må du hellere begynde forfra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere