Artikel top billede

Cisco advarer: Hackere brugere krypterede internettjenester til at sprede malware

Mere end halvdelen af verdens internettrafik er nu krypteret - men ifølge verdens største netværksleverandør, er det ikke kun gode nyheder.

Google har kæmpet en brav kamp for at få alverdens hjemmesider og internettjenester til kryptere sin trafik ved at prioritere de, der ikke gør det, lavere i søgeresultater.

Den kampagne har tilsyneladende virket, og mere end halvdelen af verdens internettrafik er i dag krypteret.

Men ifølge en ny sikkerhedsrapport fra Cisco, der er verdens største leverandør af netværk, giver den øgede kryptering også anledning til bekymring, selvom det primært er godt nyt.

“På den anden side skyldes stigningen også, at hackerne i stigende grad er begyndt at anvende disse legitime hverdags-tjenester. Rapporten viser, at omkring 70 procent af over 400.000 stykker malware, der blev brugt til angreb, benyttede krypterede tjenester i større eller mindre grad,” udtaler Christian Heinel, der er teknisk direktør for Cisco Cybersecurity i Nordeuropa, i en pressemeddelelse.

Ifølge Cisco bruger it-kriminelle i stigende grad legitime tjenester som for eksempel Dropbox til at sprede ondsindet kode i virksomheder - og det er dyrt at analysere den krypterede trafik, påpeger Christian Heinel.

“Traditionelt har nogle virksomheder dekrypteret trafikken på deres netværk for at sikre sig mod hackerangreb. Men den proces er dyr i ressourcer og vil blive helt umulig i takt med, at volumen af krypteret trafik vokser. Derfor skal der tages nye metoder i brug, som fx at analysere metadata i stedet for det egentlige indhold i deres netværkstrafik.”

Du kan finde den nye sikkerhedsrapport fra Cisco her.

Læs også: Kaos hos Cisco: Patchede du din firewall i sidste uge? Så må du hellere begynde forfra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere