Artikel top billede

Kaos hos Cisco: Patchede du din firewall i sidste uge? Så må du hellere begynde forfra

Cisco patchede i sidste uge en alvorlig sårbarhed i sine firewall-produkter. Men opdateringen løste ikke problemet, og de it-ansvarlige må nu patche deres systemer igen.

It-giganten Cisco var i sidste uge nødt til at patche en alvorlig sårbarhed i sin populære firewall-software.

Sårbarheden ligger i VPN-funktionaliteten i softwaren ASA, der er styresystemet til en række firewall-produkter, og sårbarheden er særligt kritisk, fordi den kan udnyttes direkte fra internettet.

Derfor udsendte Cisco naturligvis hurtigt en patch til sine kunder, men nu viser det sig, at de mange it-ansvarlige verden over, der administrerer de pågældende firewalls, skal patche igen.

Cisco fik nemlig ikke det hele med, og patchede systemer er således stadig sårbare.

“Efter yderligere efterforskning har Ciscos ingeniører fundet flere angrebsmuligheder og funktionaliteter, der er påvirket af sårbarheden, som ikke blev identificeret i første omgang,” skriver chefingeniør Omar Santos på Ciscos sikkerheds-blog og opfordrer alle kunder til at opdatere ASA-produkterne så hurtigt som muligt.

Du kan finde en liste over sårbare produkter og en guide til opdatering her.

Læs også: Opdater straks: Alvorlig sårbarhed fundet i Cisco-firewalls - hackere kan omgå din firewall direkte fra internettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere