Artikel top billede

Kaos hos Cisco: Patchede du din firewall i sidste uge? Så må du hellere begynde forfra

Cisco patchede i sidste uge en alvorlig sårbarhed i sine firewall-produkter. Men opdateringen løste ikke problemet, og de it-ansvarlige må nu patche deres systemer igen.

It-giganten Cisco var i sidste uge nødt til at patche en alvorlig sårbarhed i sin populære firewall-software.

Sårbarheden ligger i VPN-funktionaliteten i softwaren ASA, der er styresystemet til en række firewall-produkter, og sårbarheden er særligt kritisk, fordi den kan udnyttes direkte fra internettet.

Derfor udsendte Cisco naturligvis hurtigt en patch til sine kunder, men nu viser det sig, at de mange it-ansvarlige verden over, der administrerer de pågældende firewalls, skal patche igen.

Cisco fik nemlig ikke det hele med, og patchede systemer er således stadig sårbare.

“Efter yderligere efterforskning har Ciscos ingeniører fundet flere angrebsmuligheder og funktionaliteter, der er påvirket af sårbarheden, som ikke blev identificeret i første omgang,” skriver chefingeniør Omar Santos på Ciscos sikkerheds-blog og opfordrer alle kunder til at opdatere ASA-produkterne så hurtigt som muligt.

Du kan finde en liste over sårbare produkter og en guide til opdatering her.

Læs også: Opdater straks: Alvorlig sårbarhed fundet i Cisco-firewalls - hackere kan omgå din firewall direkte fra internettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere