Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon går ind på sikkerhedsmarkedet med kæmpeopkøb / MobilePay indgår stor aftale i Finland / Ny nordisk chef for Ingram Micro

Amazon går ind på sikkerhedsmarkedet med kæmpeopkøb. MobilePay indgår stor aftale i Finland. Ny nordisk chef for Ingram Micro. Software-robotter er 'det nye sort'.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon går ind på sikkerhedsmarkedet med kæmpeopkøb

Amazon køber den amerikanske producent af dør-klokker Ring - angiveligt for rundt regnet en milliard dollar. 

Det gør opkøbet til Amazons næststørste nogensinde. Det største var købet af supermarkeds-kæden Whole Foods i fjor for 13,5 milliarder dollar.

Med købet af Ring går Amazon ind på markedet for sikkerheds-løsninger til hjemmet.

Rings dørklokke har indbyggede bevægelsessensorer og app-forbidnelse, så ejeren kan følge med fra sin telefon.

Amazon pønser på at forbinde Ring-løsningen med selskabets stemmestyrede assistent Alexa, der i forvejen kan forbindes med mange forskellige enheder til hjemmet.

Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, har (til sin hustrus udelte begejstring) wired en god del af deres fælles hjem op til Alexa i et sindrigt system og forbundet det hele til sin telefon.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest.

MobilePay indgår stor aftale i Finland

MobilePay i Finland har indgået aftale med en af Finlands største koncerner, nemlig butikskæden S Group samt søster-selskabet, banken S-Bank.

Ifølge MobilePay betyder aftalen, at finnerne fra efteråret vil kunne anvende MobilePay i 1.000 dagligvarebutikker i Finland. 

Det er planen, at løsningen skal udbredes til restauranter, hoteller, benzinstationer og lignende senere, hedder det.

”Aftalen er et stort skridt mod at gøre MobilePay til den vindende finske mobilbetalingsløsning,” lyder det fra MobilePay.

Ny nordisk chef for Ingram Micro

Ingram Micro har udnævnt hollænderen William van Kerkvoorde til ny topchef for den nordiske forretning, ‘vice president for Norden.’

William van Kerkvoorde har været chef for den svenske Ingram Micro-forretning i et halvt års tid, men rykker altså nu yderligere et trin op.

Han afløser danskeren Ulrich Egeskov på posten.

Ingram Micro Danmark fik ny topchef sidste sommer, da Jakob Kvist-Sørensen overtog posten.

Ingram Micro blev for et par år siden overtaget af det kinesiske konglomerat HNA for omkring 40 milliarder kroner.

“Vi vil fortsat have fokus på øget effektivitet og innovation i vores kerneforretning distribution for også fremadrettet at kunne levere en ’best in class’- oplevelse for alle vore partnere. Parallelt hermed vil vi have øje på udvikling af yderligere services inden for Cloud, Xaas og logistik for at kunne levere konkurrencedygtige løsninger og forretningsmodeller, der hjælper vores partnere til endnu større succes i deres forretning,” lyder det fra Ingram Micro.

Software-robotter er 'det nye sort'

Computerworld-redaktionen skriver for tiden en del om software-robotter, som en del frontløbere eksperimenterer med. 

Der er store besparelser at hente på at lade de små systemer håndtere rutineopgaver. Og de koster - alt andet lige - ikke særligt meget at udvikle og få sat i søen.

Det handler 'blot' om at identificere, hvor gevinsten ligger. Og så få dem sat i søen.

I Computerworlds nye Premium-sektion fortalte Statens Administration tirsdag om sit robot-projekt.

Senere i dag kan du læse mere om, hvor de store gevinster ligger, hvis du selv vil i gang. Så stay tuned.

Du kan læse om Statens Administration i Premium-sektionen her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere