Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon går ind på sikkerhedsmarkedet med kæmpeopkøb / MobilePay indgår stor aftale i Finland / Ny nordisk chef for Ingram Micro

Amazon går ind på sikkerhedsmarkedet med kæmpeopkøb. MobilePay indgår stor aftale i Finland. Ny nordisk chef for Ingram Micro. Software-robotter er 'det nye sort'.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon går ind på sikkerhedsmarkedet med kæmpeopkøb

Amazon køber den amerikanske producent af dør-klokker Ring - angiveligt for rundt regnet en milliard dollar. 

Det gør opkøbet til Amazons næststørste nogensinde. Det største var købet af supermarkeds-kæden Whole Foods i fjor for 13,5 milliarder dollar.

Med købet af Ring går Amazon ind på markedet for sikkerheds-løsninger til hjemmet.

Rings dørklokke har indbyggede bevægelsessensorer og app-forbidnelse, så ejeren kan følge med fra sin telefon.

Amazon pønser på at forbinde Ring-løsningen med selskabets stemmestyrede assistent Alexa, der i forvejen kan forbindes med mange forskellige enheder til hjemmet.

Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, har (til sin hustrus udelte begejstring) wired en god del af deres fælles hjem op til Alexa i et sindrigt system og forbundet det hele til sin telefon.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest.

MobilePay indgår stor aftale i Finland

MobilePay i Finland har indgået aftale med en af Finlands største koncerner, nemlig butikskæden S Group samt søster-selskabet, banken S-Bank.

Ifølge MobilePay betyder aftalen, at finnerne fra efteråret vil kunne anvende MobilePay i 1.000 dagligvarebutikker i Finland. 

Det er planen, at løsningen skal udbredes til restauranter, hoteller, benzinstationer og lignende senere, hedder det.

”Aftalen er et stort skridt mod at gøre MobilePay til den vindende finske mobilbetalingsløsning,” lyder det fra MobilePay.

Ny nordisk chef for Ingram Micro

Ingram Micro har udnævnt hollænderen William van Kerkvoorde til ny topchef for den nordiske forretning, ‘vice president for Norden.’

William van Kerkvoorde har været chef for den svenske Ingram Micro-forretning i et halvt års tid, men rykker altså nu yderligere et trin op.

Han afløser danskeren Ulrich Egeskov på posten.

Ingram Micro Danmark fik ny topchef sidste sommer, da Jakob Kvist-Sørensen overtog posten.

Ingram Micro blev for et par år siden overtaget af det kinesiske konglomerat HNA for omkring 40 milliarder kroner.

“Vi vil fortsat have fokus på øget effektivitet og innovation i vores kerneforretning distribution for også fremadrettet at kunne levere en ’best in class’- oplevelse for alle vore partnere. Parallelt hermed vil vi have øje på udvikling af yderligere services inden for Cloud, Xaas og logistik for at kunne levere konkurrencedygtige løsninger og forretningsmodeller, der hjælper vores partnere til endnu større succes i deres forretning,” lyder det fra Ingram Micro.

Software-robotter er 'det nye sort'

Computerworld-redaktionen skriver for tiden en del om software-robotter, som en del frontløbere eksperimenterer med. 

Der er store besparelser at hente på at lade de små systemer håndtere rutineopgaver. Og de koster - alt andet lige - ikke særligt meget at udvikle og få sat i søen.

Det handler 'blot' om at identificere, hvor gevinsten ligger. Og så få dem sat i søen.

I Computerworlds nye Premium-sektion fortalte Statens Administration tirsdag om sit robot-projekt.

Senere i dag kan du læse mere om, hvor de store gevinster ligger, hvis du selv vil i gang. Så stay tuned.

Du kan læse om Statens Administration i Premium-sektionen her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere