Den danske iværksætter Morten Wagners dating-portal, Dating.dk, scorede i 2017 et overskud på knap 13,5 millioner. Foto: Michael Rieck

Trods konkurrencen fra Tinder: Dating.dk skovler igen millioner ind

Dating.dk har skåret ned personaleudgifterne og scoret et overskud på mere end 13 millioner kroner.

Dating-verden er i dag blevet overtaget af populære udenlandske apps med navne som Tinder, Bumble og Happn.

Alligevel kan den danske dating-tjeneste Dating.dk stadig tjene millioner af kroner.

Det fremgår af det regnskab, som Dating.dk netop har offentliggjort.

Regnskabet viser, at virksomheden havde et overskud på lige knap 13,5 millioner efter skat i 2017, hvilket er en betydelig fremgang i forhold til det forgående år, hvor overskuddet lød på mere beskedne 2,7 millioner.

Der er dog stadig et stykke op til de overskud, som Dating.dk kunne præsentere i tjenestens storhedstid. Eksempelvis lød overskuddet i 2013 på 28,6 millioner.

Læs også: Tidligere Tinder-ansat blev udsat for sexchikane: Nu er Tinder på vej til at købe hendes app for seks milliarder kroner

Nedbringe personale udgifter
En del af overskuddes skyldes, at Dating.dk har været i stand til at effektivisere på personalefronten, hvor personaleudgifterne er blevet mere end halveret fra 5,6 millioner i 2016 til 2,4 millioner i 2017.

Det fremgår af regnskabet, at der foreslås, at der bliver udbetalt et udbytte på 8,4 millioner kroner til ejerkredsen. I løbet af året er der ligeledes blevet udloddet et ekstraordinært udbytte på 5 millioner kroner.

Dating.dk er ejet af den danske iværksætter Morten Wagner, der med sit selskab Freeway sad tungt på den danske internetmarked i 00'erne, hvor selskabet udover Dating.dk også stod bag populære sider som Arto, Trendsales og DKBN.

I 2009 - midt i Freeways storhedstid - bragte Computerworld et stort portræt af Morten Wagner.

Det kan du genlæse her: Dating-kongen: Det er skønt at være millionær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.