Artikel top billede

Den danske iværksætter Morten Wagners dating-portal, Dating.dk, scorede i 2017 et overskud på knap 13,5 millioner. Foto: Michael Rieck

Trods konkurrencen fra Tinder: Dating.dk skovler igen millioner ind

Dating.dk har skåret ned personaleudgifterne og scoret et overskud på mere end 13 millioner kroner.

Dating-verden er i dag blevet overtaget af populære udenlandske apps med navne som Tinder, Bumble og Happn.

Alligevel kan den danske dating-tjeneste Dating.dk stadig tjene millioner af kroner.

Det fremgår af det regnskab, som Dating.dk netop har offentliggjort.

Regnskabet viser, at virksomheden havde et overskud på lige knap 13,5 millioner efter skat i 2017, hvilket er en betydelig fremgang i forhold til det forgående år, hvor overskuddet lød på mere beskedne 2,7 millioner.

Der er dog stadig et stykke op til de overskud, som Dating.dk kunne præsentere i tjenestens storhedstid. Eksempelvis lød overskuddet i 2013 på 28,6 millioner.

Nedbringe personale udgifter

En del af overskuddes skyldes, at Dating.dk har været i stand til at effektivisere på personalefronten, hvor personaleudgifterne er blevet mere end halveret fra 5,6 millioner i 2016 til 2,4 millioner i 2017.

Det fremgår af regnskabet, at der foreslås, at der bliver udbetalt et udbytte på 8,4 millioner kroner til ejerkredsen. I løbet af året er der ligeledes blevet udloddet et ekstraordinært udbytte på 5 millioner kroner.

Dating.dk er ejet af den danske iværksætter Morten Wagner, der med sit selskab Freeway sad tungt på den danske internetmarked i 00'erne, hvor selskabet udover Dating.dk også stod bag populære sider som Arto, Trendsales og DKBN.

I 2009 - midt i Freeways storhedstid - bragte Computerworld et stort portræt af Morten Wagner.

Det kan du genlæse her: Dating-kongen: Det er skønt at være millionær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere