Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Efter lang tids venten: Nu kommer regeringens store teleudspil - skal afløse 19 år gammel teleaftale

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) løfter mandag omsider sløret for regeringens længe ventede teleudspil, der skal danne grundlag for afløseren til det nuværende teleforlig fra 1999.

Mandag klokken 11:00 løfter energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) sløret for sit nye og længe ventede teleudspil, meddeler ministeriet til Computerworld.

Det nye teleudspil skal danne grundlag for et nyt teleforlig, der skal afløse det nuværende teleforlig, der blev indgået helt tilbage i 1999.

Regeringens teleudspil har været på vej længe, og teleindustrien har ventet længe på nyt.

For næsten et år siden bedyrede Lars Chr. Lilleholt således, at udspillet ville blive præsenteret ‘kort efter sommerferien’ [i 2017, red], men det skete ikke.

I slutningen af september 2017 lød meldingen så fra ministeriet, at det arbejdede på, at ‘blive klar så hurtigt som muligt.’

Dengang erfarede Computerworld, at forsinkelserne blandt andet skyldtes, at udspillet skulle forbi Finansministeriet, inden det kunne komme videre i systemet.

Læs også: Udspil til nyt teleforlig på trapperne: Her er de afgørende punkter for danske tele- og internetleverandører

Alle venter spændt

DI Digital har tidligere fremlagt syv anbefalinger til det kommende teleforlig.

Blandt andet har organisationen peget på behovet for en vision om, at Danmark skal være et gigabit-samfund, ligesom man bør prioritere anvendelse af frekvenser frem for provenu til staten.

Telekommunikationsindustrien har tidligere peget på behovet for et teleudspil med industripolitisk og erhvervspolitisk sigte og fokus på at gøre det attraktivt at investere i at udrulle teleinfrastruktur i Danmark.

Telekommunikationsindustrien har også peget på behovet for stabilitet og forudsigelighed, så teleselskaberne ikke bliver overraskede - blandt andet over kommunernes ageren.

Her har Telekommunikationsindustrien efterlyst et decideret tilsyn med kommunerne på teleområdet.

Læs mere om det her: Alle venter i spænding på nyt dansk teleforlig: Her er syv konkrete bud på, hvad der skal stå i det

I Dansk Energi, der repræsenterer fiberselskaberne, har man også flere meget konkrete forslag til, hvad der skal indgå i teleforliget.

Dansk Energi mener eksempelvis, at Danmark bør vedtage et mål om, at der i 2025 skal være 100 procents dækning med gigabit-bredbånd.

Samtidig bør der være en målsætning om, at minimum 50 procent af alle borgere og virksomheder rent faktisk anvender gigabit-hastigheder.

Dansk Energi foreslår også, at man i forbindelse med teleforliget får fjernet nogle af de administrative byrder, der er forbundet med at få ført fiberen de sidste meter ind til en husstand eller en virksomhed.

Læs også:

Danskerne kræver bedre mobiltelefoni og bredbånd: Nu retter alle blikket mod kommunerne

Nyt dansk teleforlig på trapperne: Nu afsløres den reelle situation i den danske telebranche

Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding

Alle venter i spænding på nyt dansk teleforlig: Her er syv konkrete bud på, hvad der skal stå i det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere