Artikel top billede

Efter lang tids venten: Nu kommer regeringens store teleudspil - skal afløse 19 år gammel teleaftale

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) løfter mandag omsider sløret for regeringens længe ventede teleudspil, der skal danne grundlag for afløseren til det nuværende teleforlig fra 1999.

Mandag klokken 11:00 løfter energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) sløret for sit nye og længe ventede teleudspil, meddeler ministeriet til Computerworld.

Det nye teleudspil skal danne grundlag for et nyt teleforlig, der skal afløse det nuværende teleforlig, der blev indgået helt tilbage i 1999.

Regeringens teleudspil har været på vej længe, og teleindustrien har ventet længe på nyt.

For næsten et år siden bedyrede Lars Chr. Lilleholt således, at udspillet ville blive præsenteret ‘kort efter sommerferien’ [i 2017, red], men det skete ikke.

I slutningen af september 2017 lød meldingen så fra ministeriet, at det arbejdede på, at ‘blive klar så hurtigt som muligt.’

Dengang erfarede Computerworld, at forsinkelserne blandt andet skyldtes, at udspillet skulle forbi Finansministeriet, inden det kunne komme videre i systemet.

Læs også: Udspil til nyt teleforlig på trapperne: Her er de afgørende punkter for danske tele- og internetleverandører

Alle venter spændt

DI Digital har tidligere fremlagt syv anbefalinger til det kommende teleforlig.

Blandt andet har organisationen peget på behovet for en vision om, at Danmark skal være et gigabit-samfund, ligesom man bør prioritere anvendelse af frekvenser frem for provenu til staten.

Telekommunikationsindustrien har tidligere peget på behovet for et teleudspil med industripolitisk og erhvervspolitisk sigte og fokus på at gøre det attraktivt at investere i at udrulle teleinfrastruktur i Danmark.

Telekommunikationsindustrien har også peget på behovet for stabilitet og forudsigelighed, så teleselskaberne ikke bliver overraskede - blandt andet over kommunernes ageren.

Her har Telekommunikationsindustrien efterlyst et decideret tilsyn med kommunerne på teleområdet.

Læs mere om det her: Alle venter i spænding på nyt dansk teleforlig: Her er syv konkrete bud på, hvad der skal stå i det

I Dansk Energi, der repræsenterer fiberselskaberne, har man også flere meget konkrete forslag til, hvad der skal indgå i teleforliget.

Dansk Energi mener eksempelvis, at Danmark bør vedtage et mål om, at der i 2025 skal være 100 procents dækning med gigabit-bredbånd.

Samtidig bør der være en målsætning om, at minimum 50 procent af alle borgere og virksomheder rent faktisk anvender gigabit-hastigheder.

Dansk Energi foreslår også, at man i forbindelse med teleforliget får fjernet nogle af de administrative byrder, der er forbundet med at få ført fiberen de sidste meter ind til en husstand eller en virksomhed.

Læs også:

Danskerne kræver bedre mobiltelefoni og bredbånd: Nu retter alle blikket mod kommunerne

Nyt dansk teleforlig på trapperne: Nu afsløres den reelle situation i den danske telebranche

Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding

Alle venter i spænding på nyt dansk teleforlig: Her er syv konkrete bud på, hvad der skal stå i det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.