Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Efter lang tids venten: Nu kommer regeringens store teleudspil - skal afløse 19 år gammel teleaftale

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) løfter mandag omsider sløret for regeringens længe ventede teleudspil, der skal danne grundlag for afløseren til det nuværende teleforlig fra 1999.

Mandag klokken 11:00 løfter energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) sløret for sit nye og længe ventede teleudspil, meddeler ministeriet til Computerworld.

Det nye teleudspil skal danne grundlag for et nyt teleforlig, der skal afløse det nuværende teleforlig, der blev indgået helt tilbage i 1999.

Regeringens teleudspil har været på vej længe, og teleindustrien har ventet længe på nyt.

For næsten et år siden bedyrede Lars Chr. Lilleholt således, at udspillet ville blive præsenteret ‘kort efter sommerferien’ [i 2017, red], men det skete ikke.

I slutningen af september 2017 lød meldingen så fra ministeriet, at det arbejdede på, at ‘blive klar så hurtigt som muligt.’

Dengang erfarede Computerworld, at forsinkelserne blandt andet skyldtes, at udspillet skulle forbi Finansministeriet, inden det kunne komme videre i systemet.

Læs også: Udspil til nyt teleforlig på trapperne: Her er de afgørende punkter for danske tele- og internetleverandører

Alle venter spændt

DI Digital har tidligere fremlagt syv anbefalinger til det kommende teleforlig.

Blandt andet har organisationen peget på behovet for en vision om, at Danmark skal være et gigabit-samfund, ligesom man bør prioritere anvendelse af frekvenser frem for provenu til staten.

Telekommunikationsindustrien har tidligere peget på behovet for et teleudspil med industripolitisk og erhvervspolitisk sigte og fokus på at gøre det attraktivt at investere i at udrulle teleinfrastruktur i Danmark.

Telekommunikationsindustrien har også peget på behovet for stabilitet og forudsigelighed, så teleselskaberne ikke bliver overraskede - blandt andet over kommunernes ageren.

Her har Telekommunikationsindustrien efterlyst et decideret tilsyn med kommunerne på teleområdet.

Læs mere om det her: Alle venter i spænding på nyt dansk teleforlig: Her er syv konkrete bud på, hvad der skal stå i det

I Dansk Energi, der repræsenterer fiberselskaberne, har man også flere meget konkrete forslag til, hvad der skal indgå i teleforliget.

Dansk Energi mener eksempelvis, at Danmark bør vedtage et mål om, at der i 2025 skal være 100 procents dækning med gigabit-bredbånd.

Samtidig bør der være en målsætning om, at minimum 50 procent af alle borgere og virksomheder rent faktisk anvender gigabit-hastigheder.

Dansk Energi foreslår også, at man i forbindelse med teleforliget får fjernet nogle af de administrative byrder, der er forbundet med at få ført fiberen de sidste meter ind til en husstand eller en virksomhed.

Læs også:

Danskerne kræver bedre mobiltelefoni og bredbånd: Nu retter alle blikket mod kommunerne

Nyt dansk teleforlig på trapperne: Nu afsløres den reelle situation i den danske telebranche

Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding

Alle venter i spænding på nyt dansk teleforlig: Her er syv konkrete bud på, hvad der skal stå i det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere