Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: TDC-kunder kan ringe igen efter kæmpe-nedbrud / WeChat runder en milliard brugere / Tre millioner kroner til dansk landbrugs-løsning / Dansk batteri-firma: “Vi kan oplade din elbil på under 10 minutter”

TDC-kunder kan ringe igen. WeChat runder en milliard brugere. Tre millioner kroner til dansk landbrugs-løsning. Dansk batteri-firma: “Vi kan oplade din elbil på under 10 minutter”. Amazon på vej ind i dagligvare-sektoren i Frankrig

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC-kunder kan ringe igen

De omkring 1,85 millioner TDC-kunder, der mandag blev berørt af selskabets kæmpenedbrud, kan ringe igen på mobilnetværket, men der kan stadig være problemer med IP-netværket, meddeler TDC mandag aften.

TDC er ikke klar over, hvad der har udløst nedbruddet. 

“Vi kan kun beklage over for de mange kunder, som har været berørt i løbet af dagen. Lige siden fejlen opstod, har vi arbejdet på højtryk for at løse fejlen, og vi har fortsat ekstra mandskab på for at sikre, at driften er stabil,” lyder det fra direktør Michael Moyell Juul.

Læs også: Det ved vi om det store TDC-nedbrud mandag

WeChat runder en milliard brugere

Kinas største sociale platform, WeChat, har rundet en milliard bruger-konti.

WeChat ejes af Kinas mest værdifulde, børsnoterede selskab, Tencent. Her meddeler topchef Pony Ma, at WeChat rundede den runde milliard bruger-konti i februar. 

WeChat er meget udbredt i Kina, hvor tjenesten messaging-funktion på flere områder nærmest har afløst e-mail. WeChat anvendes også i stor stil til mobil-betalinger, e-handel, tog-booking, blogs og meget andet.

Tre millioner kroner til dansk landbrugs-løsning

Aarhusianske FieldSense har fået tre millioner kroner fra Pajbjergfonden og nogle private investorer, meddeler selskabet.

Pengene ‘skal sætte skub i udviklingen af FieldSense, en unik it-platform til præcisionslandbrug,” lyder det fra selskabet.

“Løsningen kombinerer kunstig intelligens med analyse af satellit- og klimadata for for eksempel at advare landmænd i god tid, så de kan sætte effektivt ind mod skadedyr eller mangelsygdomme og øge produktiviteten med minimalt behov for ekstra tilførsel af gødning,” lyder det.

Dansk batteri-firma: “Vi kan oplade din elbil på under 10 minutter”

Danske Nerve Smart Systems har udviklet en batteri-teknologi - Nerve Switch - der ifølge selskabet kan sætte skub i opladningen af elbiler. 

Børsen skriver, at selskabet nu har fået 25 millioner kroner i kapitalindsprøjtning fra EU og private investorer.

“Vores teknologi er helt overlegen. Vi kan oplade din elbil på under 10 minutter fra den er helt tom,” siger direktør Jesper Boie Rasmussen til avisen.

De første opladere fra selskabet kommer på markedet i midten af 2019.

Amazon på vej ind i dagligvare-sektoren i Frankrig

Mægtige Amazon pønser på at gå ind på det franske dagligvare-marked som led i selskabets globale ambitioner om for alvor at blive en storspiller i detailhandelen, fortæller Amazons franske chef, Frederic Duval, til avisen Journal du Dumanche.

Amazon købte i fjor den store supermarkeds-kæde Whole Foods i USA, og det har siden ligget i luften, at selskabet ville ind på det europæiske marked også.

Frederic Duval siger til avisen, at dagligvarer og mad er et fokuspunkt for Amazon.

“Vi er meget interesserede i at udvide til Frankrig, men først, når tiden er inde. En lancering udgør jo også en investering,” siger han til avisen.

I sidste uge meddelte den franske supermarkeds-leverandør Systeme U, at den forhandlede med Amazon om en aftale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere