Artikel top billede

Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner

Det odensianske robot-selskab Universal Robots omsætning har rundet en milliard kroner. Indtjeningen er steget med 135 procent på et år.

Omsætningen for Odense-selskabet Universal Robots rundede i 2017 en milliard kroner, meddeler selskabet i dets netop offentliggjorte årsregnskab.

Faktisk landede omsætningen for selskabet på 170 millioner dollar - godt 1,1 milliarder kroner.

Det svarer til en omsætningsvækst på hele 72 procent i forhold til omsætningen i 2016, der landede på 662,5 millioner kroner.

Selskabet peger især på årets sidste kvartal som årsagen til det forrygende årssregnskab. Dette kvartal blev med en omsætning på 54 millioner dollar det bedste i virksomhedens historie.

Også på bundlinien er der gang i lokomotivet.

Universal Robot landede i 2017 et overskud på 174,8 millioner kroner. Det svarer til en stigning på enorme 135 procent på indtjeningen i forhold til 2016.

I 2013 var Universal Robots overskud blot 8,6 millioner kroner. Det vil sige, at selskabets nettooverskud er vokset med mere end 2.000 procent på blot fem år.

Også driftsresultatet er vokset eksplosivt til mere end 231,4 millioner kroner i 2017.

Ledige stillinger

En af selskabets store udfordringer for tiden er manglen på arbejdskraft. Universal Robot har for tiden 45 ledige stillinger og søger sælgere, teknikere, udviklere og meget andet over hele verden. Du kan finde hele listen over ledige stillinger i selskabet her.

Selskabet har for tiden næsten ansatte, hvoraf de to tredjedele befinder sig i Odense, mens resten er ‘ude i verden’ på kontorer i 15 forskellige lande.

Det svarer til omkring en fordobling af medarbejderstaben på blot to år. Og denne udvikling ser ud til at fortsætte.

Universal Robots har fornylig slået dørene op for to nye værksteder, der skal servicere og reparere robotter, nemlig et i USA og et i Kina.

Ambitionen er, at en robot fra Universal Robots aldrig skal vente på at komme på værksted eller på reservedele.

Robot-selskabet omsatte i 2013 for 75 millioner kroner. Dengang erklærede selskabet, at det ville sigte efter at runde en milliard kroner i omsætning, hvilket altså nu er sket.

Universal Robots har som selskab trukket Odense ind på verdenskortet som en hub for robot-teknologi. Der er således forlængst opstået et stærkt innovations- og ingeniørmiljø med fokus på robotter omkring den stærkt voksende virksomhed.

Læs interview med topchef Jürgen von Hollen på Computerworld senere. Her fortæller han blandt andet om nogle af de helt konkrete it-mæssige initiativer, der har ført til store gennembrud i Universal Robots i den senere tid.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere