Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner

Det odensianske robot-selskab Universal Robots omsætning har rundet en milliard kroner. Indtjeningen er steget med 135 procent på et år.

Omsætningen for Odense-selskabet Universal Robots rundede i 2017 en milliard kroner, meddeler selskabet i dets netop offentliggjorte årsregnskab.

Faktisk landede omsætningen for selskabet på 170 millioner dollar - godt 1,1 milliarder kroner.

Det svarer til en omsætningsvækst på hele 72 procent i forhold til omsætningen i 2016, der landede på 662,5 millioner kroner.

Selskabet peger især på årets sidste kvartal som årsagen til det forrygende årssregnskab. Dette kvartal blev med en omsætning på 54 millioner dollar det bedste i virksomhedens historie.

Også på bundlinien er der gang i lokomotivet.

Universal Robot landede i 2017 et overskud på 174,8 millioner kroner. Det svarer til en stigning på enorme 135 procent på indtjeningen i forhold til 2016.

I 2013 var Universal Robots overskud blot 8,6 millioner kroner. Det vil sige, at selskabets nettooverskud er vokset med mere end 2.000 procent på blot fem år.

Også driftsresultatet er vokset eksplosivt til mere end 231,4 millioner kroner i 2017.

Ledige stillinger
En af selskabets store udfordringer for tiden er manglen på arbejdskraft. Universal Robot har for tiden 45 ledige stillinger og søger sælgere, teknikere, udviklere og meget andet over hele verden. Du kan finde hele listen over ledige stillinger i selskabet her.

Selskabet har for tiden næsten ansatte, hvoraf de to tredjedele befinder sig i Odense, mens resten er ‘ude i verden’ på kontorer i 15 forskellige lande.

Det svarer til omkring en fordobling af medarbejderstaben på blot to år. Og denne udvikling ser ud til at fortsætte.

Universal Robots har fornylig slået dørene op for to nye værksteder, der skal servicere og reparere robotter, nemlig et i USA og et i Kina.

Ambitionen er, at en robot fra Universal Robots aldrig skal vente på at komme på værksted eller på reservedele.

Robot-selskabet omsatte i 2013 for 75 millioner kroner. Dengang erklærede selskabet, at det ville sigte efter at runde en milliard kroner i omsætning, hvilket altså nu er sket.

Universal Robots har som selskab trukket Odense ind på verdenskortet som en hub for robot-teknologi. Der er således forlængst opstået et stærkt innovations- og ingeniørmiljø med fokus på robotter omkring den stærkt voksende virksomhed.

Læs interview med topchef Jürgen von Hollen på Computerworld senere. Her fortæller han blandt andet om nogle af de helt konkrete it-mæssige initiativer, der har ført til store gennembrud i Universal Robots i den senere tid.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.