Artikel top billede

Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner

Det odensianske robot-selskab Universal Robots omsætning har rundet en milliard kroner. Indtjeningen er steget med 135 procent på et år.

Omsætningen for Odense-selskabet Universal Robots rundede i 2017 en milliard kroner, meddeler selskabet i dets netop offentliggjorte årsregnskab.

Faktisk landede omsætningen for selskabet på 170 millioner dollar - godt 1,1 milliarder kroner.

Det svarer til en omsætningsvækst på hele 72 procent i forhold til omsætningen i 2016, der landede på 662,5 millioner kroner.

Selskabet peger især på årets sidste kvartal som årsagen til det forrygende årssregnskab. Dette kvartal blev med en omsætning på 54 millioner dollar det bedste i virksomhedens historie.

Også på bundlinien er der gang i lokomotivet.

Universal Robot landede i 2017 et overskud på 174,8 millioner kroner. Det svarer til en stigning på enorme 135 procent på indtjeningen i forhold til 2016.

I 2013 var Universal Robots overskud blot 8,6 millioner kroner. Det vil sige, at selskabets nettooverskud er vokset med mere end 2.000 procent på blot fem år.

Også driftsresultatet er vokset eksplosivt til mere end 231,4 millioner kroner i 2017.

Ledige stillinger

En af selskabets store udfordringer for tiden er manglen på arbejdskraft. Universal Robot har for tiden 45 ledige stillinger og søger sælgere, teknikere, udviklere og meget andet over hele verden. Du kan finde hele listen over ledige stillinger i selskabet her.

Selskabet har for tiden næsten ansatte, hvoraf de to tredjedele befinder sig i Odense, mens resten er ‘ude i verden’ på kontorer i 15 forskellige lande.

Det svarer til omkring en fordobling af medarbejderstaben på blot to år. Og denne udvikling ser ud til at fortsætte.

Universal Robots har fornylig slået dørene op for to nye værksteder, der skal servicere og reparere robotter, nemlig et i USA og et i Kina.

Ambitionen er, at en robot fra Universal Robots aldrig skal vente på at komme på værksted eller på reservedele.

Robot-selskabet omsatte i 2013 for 75 millioner kroner. Dengang erklærede selskabet, at det ville sigte efter at runde en milliard kroner i omsætning, hvilket altså nu er sket.

Universal Robots har som selskab trukket Odense ind på verdenskortet som en hub for robot-teknologi. Der er således forlængst opstået et stærkt innovations- og ingeniørmiljø med fokus på robotter omkring den stærkt voksende virksomhed.

Læs interview med topchef Jürgen von Hollen på Computerworld senere. Her fortæller han blandt andet om nogle af de helt konkrete it-mæssige initiativer, der har ført til store gennembrud i Universal Robots i den senere tid.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere