Artikel top billede

Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner

Det odensianske robot-selskab Universal Robots omsætning har rundet en milliard kroner. Indtjeningen er steget med 135 procent på et år.

Omsætningen for Odense-selskabet Universal Robots rundede i 2017 en milliard kroner, meddeler selskabet i dets netop offentliggjorte årsregnskab.

Faktisk landede omsætningen for selskabet på 170 millioner dollar - godt 1,1 milliarder kroner.

Det svarer til en omsætningsvækst på hele 72 procent i forhold til omsætningen i 2016, der landede på 662,5 millioner kroner.

Selskabet peger især på årets sidste kvartal som årsagen til det forrygende årssregnskab. Dette kvartal blev med en omsætning på 54 millioner dollar det bedste i virksomhedens historie.

Også på bundlinien er der gang i lokomotivet.

Universal Robot landede i 2017 et overskud på 174,8 millioner kroner. Det svarer til en stigning på enorme 135 procent på indtjeningen i forhold til 2016.

I 2013 var Universal Robots overskud blot 8,6 millioner kroner. Det vil sige, at selskabets nettooverskud er vokset med mere end 2.000 procent på blot fem år.

Også driftsresultatet er vokset eksplosivt til mere end 231,4 millioner kroner i 2017.

Ledige stillinger

En af selskabets store udfordringer for tiden er manglen på arbejdskraft. Universal Robot har for tiden 45 ledige stillinger og søger sælgere, teknikere, udviklere og meget andet over hele verden. Du kan finde hele listen over ledige stillinger i selskabet her.

Selskabet har for tiden næsten ansatte, hvoraf de to tredjedele befinder sig i Odense, mens resten er ‘ude i verden’ på kontorer i 15 forskellige lande.

Det svarer til omkring en fordobling af medarbejderstaben på blot to år. Og denne udvikling ser ud til at fortsætte.

Universal Robots har fornylig slået dørene op for to nye værksteder, der skal servicere og reparere robotter, nemlig et i USA og et i Kina.

Ambitionen er, at en robot fra Universal Robots aldrig skal vente på at komme på værksted eller på reservedele.

Robot-selskabet omsatte i 2013 for 75 millioner kroner. Dengang erklærede selskabet, at det ville sigte efter at runde en milliard kroner i omsætning, hvilket altså nu er sket.

Universal Robots har som selskab trukket Odense ind på verdenskortet som en hub for robot-teknologi. Der er således forlængst opstået et stærkt innovations- og ingeniørmiljø med fokus på robotter omkring den stærkt voksende virksomhed.

Læs interview med topchef Jürgen von Hollen på Computerworld senere. Her fortæller han blandt andet om nogle af de helt konkrete it-mæssige initiativer, der har ført til store gennembrud i Universal Robots i den senere tid.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
IT-JOB

Sustento A/S

Fullstack-udvikler

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

OT Cybersecurity Specialist – SOC analyst

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere