Artikel top billede

(Foto: Fotojournalist Nils Lund Pedersen)

Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Interview: Universal Robots har rundet en milliard kroner i omsætning. Det næste mål er en omsætning på én milliard dollar. Men der følger en række udfordringer med i en virksomhed, der vokser så hastigt, fortæller topchef Jürgen von Hollen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i de udfordringer der følger med, når en virksomhed vokser i rekordtempo
  • Få svar på, hvad Universal Robots CEO's største frygt er
  • Læs mere om Universal Robots mål for de kommende år
763
4 min
For knap fem år siden lød omsætningen i den fynske robotvirksomhed på sølle 75 millioner kroner. Dengang satte ledelsen sig et mål: Ved udgangen af 2017 skulle omsætningen have rundet en milliard kroner. 

Det mål har virksomheden netop indfriet. Universal Robots har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2017, og det viser en omsætningen på intet mindre end 1,125 milliarder danske kroner. Det svarer til en stigning på 72 procent i forhold til året før. 

Det kan du læse mere om her: Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner

"Da jeg tiltrådte som direktør, voksede vi i høj grad på grund af vores teknologi. Vi ramte markedet med et unikt produkt på det rette tidspunkt, " siger Jürgen von Hollen, der tiltrådte som direktør i oktober 2016, til Computerworld

Stigning på 60 procent er ikke nok
Alene fra 2015 til 2016 opnåede virksomheden en vækst på 60 procent, men Jürgen von Hollen forklarer, at han ved sin tiltrædelse begyndte at analysere sig frem til, hvordan virksomheden kunne øge væksten endnu mere. 

"Hvorfor skal man være tilfreds med 60 procent, når man ikke har nogen konkurrence, og markedet er tilstede?," spurgte han sig selv. 

Han kom frem til, at Universal Robots var  vokset så hurtigt gennem de foregående år, at virksomheden havde sprunget nogle udviklingstrin over.

Blandt andet identificerede han en række vækst-hæmmende mangler på it-området.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Har lige betalt løsesum på 160 millioner kroner: Nu afpresses apoteker og hospitaler igen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

En i Danmark ukendt smartphone-producent er nu fjerde-størst i verden - har solgt 28 millioner telefoner på tre måneder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Bank afværger 4.300 kritiske angreb om året: "Det er i vores egen interesse at hjælpe med til at beskytte vores konkurrenter"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Citrix-ejer med 100 millioner brugere kaster gigantbeløb efter Microsoft-løsninger: Alle ansatte flyttes til M365 og Azure

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Carsten Videcrantz lander nyt topjob efter exit fra ServiceNow: "Det var en mulighed, der pludselig opstod"