Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Donald Trump siger nej til verdenshistoriens største tech-opkøb: Forbyder Broadcom at købe Qualcomm

USA’s præsident Donald Trump siger nej til det, der ellers har stået til at blive verdenshistoriens største opkøb af et teknologi-selskab.

Den amerikanske præsident Donald Trump blokerede mandag med et pennestrøg for det, der eller har stået til at blive verdenshistoriens største opkøb af et teknologi-selskab.

Trump siger nemlig nej til, at det Singapore-baserede chip-selskab Broadcom kan købe den amerikanske konkurrent Qualcomm.

Broadcom har længe bejlet til Qualcomm og har senest tilbudt gigantiske 117 milliarder dollar for det amerikanske selskab - mere end 700 milliarder kroner.

Qualcomms bestyrelse har sagt nej til at sælge selskabet, hvilket ikke har fået Broadcom til at trække sig, men derimod iværksætte en fjendtlig overtagelse og give aktionærerne et tilbud, som de har svært ved at afslå.

Men nu afslår Donald Trump altså tilbuddet.

Han meddeler, at de to selskaber “omgående og permanent må frafalde det foreslåede opkøb.”

Ifølge Det Hvide Hus er der ‘troværdigt bevis’ på, at Broadcom vil udnytte opkøbet til ‘at iværksætte handlinger, der kan true USA’s nationale sikkerhed.’

Broadcom erklærer sig ikke overraskende stærkt uenig i begrundelsen.

Selskabet “er stærkt uenig i, at det foreslåede opkøb af Qualcomm kan være grundlag for bekymringer over den nationale sikkerhed.”

Broadcom producerer primært chips til bredbånds-udstyr som modemmer, WiFi, switcher og routere, mens Qualcomm producerer chip til blandt andet pc’er og smartphones og har blandt andet investeret voldsomt i udvikling af udstyr til 5G.

De amerikanske myndigheder peger på, at de især er bekymrede over Broadcoms ‘forbindelser til andre udenlandske organisationer.’

Blandt andet er den amerikanske regering bekymret over, at en overtagelse vil betyde, at USA vil sakke bagud i udviklingen af ny teknologi inden for blandt andet 5G, hvor Kina så vil overtage førertrøjen.

Den amerikanske præsident har ifølge amerikansk lov mulighed for at blokere for, at et ikke-amerikansk selskab køber et amerikansk selskab, hvis opkøbet giver grundlag til bekymringer for amerikansk sikkerhed.

Tidligere har Donald Trump blokeret for salget af amerikanske Lattice Semiconductors til kapitalfonden Canyon Bridge Capital Partners med henvisning til kapitalfondens kinesiske forbindelser.

Også den tidligere præsident Barack Obama har anvendt loven - nemlig til at blokere for salget af chip-selskabet Aixtron til et kinesisk selskab.

Læs også: 

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt

Verdens største teknologi-opkøb under opsejling: Chip-gigant vil købe Qualcomm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere