Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Snylterwebshops koster dansk firma 80.000 kroner om dagen / Her er regeringens nye ‘ekspertgruppe om dataetik’ / Riskær med i nyt it-selskab

Snylterwebshops koster dansk firma 80.000 kroner om dagen. Her er regeringens nye ‘ekspertgruppe om dataetik’. Riskær med i nyt it-selskab. Hosting-firmaer fusionerer: Sotea køber Solutio. Computerspil-turnering i Odense koster dyrt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Snylterwebshops koster dansk firma 80.000 kroner om dagen

En del virksomheder oplever, at mindre webshops ulovligt kopierer deres markedsføringsmateriale og snylter på deres forretning, skriver Business.dk.

En af dem er aarhusianske Anodyne, der sælger særligt holdningskorrigerende tøj på nettet. Al markedsførings-materiale, billeder, tekster og lignende er blevet kopieret for et markant ringere produkt, skriver avisen.

Ejer Kenneth Avnsted vurderer, at Anodyne taber 50-80.000 kroner om dagen i tabt omsætning til kopi-firmaet.

Her er regeringens nye ‘ekspertgruppe om dataetik’

Regeringen har nedsat en ‘ekspertgruppe om dataetik,’ som får til opgave at formulere en række såkaldte ‘dataetiske anbefalinger.’

Ifølge regeringen er ideen, at gruppen skal se på, hvordan danske virksomheder kan gøre ansvarlig dataanvendelse til en konkurrencefordel.

Ekspertgruppen består af formand Christiane Vejlø (iværksætter), Gregers Wedell-Wedelssborg (CEO i Matas), Pernille Erenbjerg (CEO i TDC), Erik David Johnson (chef for Netcompanys Videncenter for Cognitivie Computing), Steen Rasmussen (forsker), Thomas Madsen-Mygdal (iværksætter), Thomas Damkjær Petersen (formand i IDA), Gry Hasselbalch (forsker og forfatter), Henrik Iskov Christensen (robot-forsker), Mikkel Holm Sørensen (forsker og forfatter), Morten Primdahl (Zendesk) og Alice Borgen (ekspert i AI i IBM).

Riskær med i nyt it-selskab

Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen er gået med i et nyt it-selskab under navnet Leanpoint, skriver Business..

Det sker sammen med maskinmester Thomas Willer Madsen, der er direktør i Scan Con Group, som bygger stålkonstruktioner og rørsystemer til offshore.

Thomas Willer Madsen var ifølge avisen selv i gang med at udvikle et it-system til at håndtere sine 500 medarbejdere og 150 køretøjer, der arbejder i komplicerede situationer, da Klaus Riskær Pedersen kom på banen.

Thomas Willer Madsen siger til avisen, at han aldrig har en mødt en mand så aktiv som Riskær.

Hosting-firmaer fusionerer: Sotea køber Solutio

Den lille hosting-virksomhed Sotea, der holder til huse i Silkeborg, køber selskabet Solutios hosting- og infrastrukturforretning. Solutio kommer ligeledes fra Silkeborg.

Med købet følger fire medarbejdere, hvilket betyder, at Sotea nu kommer op på at have 22 medarbejdere.

Solutio fortsætter efter salget af infrastrukturforretningen med at udvikle på sit andet ben, SkolePlan.

Computerspil-turnering i Odense koster dyrt

E-sport-turneringen ESL Pro League, der skulle brande Odense, har kostet byen dyrt, skriver dr.dk

Odense Kommune havde oprindeligt afsat 3,5 millioner kroner til det første af tre år. Men regningen er løbet op i 5,1 millioner kroner - blandt andet fordi det ikke lykkedes at finde de nødvendige sponsorer.

Strategi-chef i Odense Kommune, Michael Bruhn Frederiksen, kalder det ‘rigtigt ærgerligt.’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere