Artikel top billede

Derfor er Apples Siri sakket bagud i forhold til Google og Amazons tale-assistenter

Apples talestyrede assistent Siri vakte opsigt, da den blev lanceret. Men siden er den sakket bagud i forhold til Google og Amazons konkurrerende produkter. Hvad er der sket?

Apples tale-styrede, personlige assistent Siri var nærmest revolutionerende, da Apple præsenterede den med iPhone 4s i 2011.

Ingen andre smartphones havde noget lignende, og det vidste Apple.

Den splinternye teknologi lå godt i tråd med Apples historie med lancering af flere banebrydende produkter - også selv om Apple købte teknologien i 2010 og ikke udviklede den selv fra bunden.

Relativt hurtigt fulgte Google og Amazon med deres modsvar: Google Assistant og Alexa.

Og de har lagt afstand til Siri på dette vigtige område, der regnes for at blive et af de helt store og vigtige områder for teknologi-selskaberne i de kommende år - blandt andet med langt bedre integration, flere muligheder og features og bedre performance.

Det kan du læse mere om her: Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Grund: Rod og ballade hos Apple.

Sådan lyder det i en artikel i The Information, der via syv anonyme Apple-kilder udruller fortællingen om, hvordan interne forhold i Apple fik udviklingen af Siri til at stagnere.

Ifølge avisen går Siris problemer faktisk helt tilbage til begyndelsen, hvor Apple besluttede at ‘proppe Siri ind i iPhone 4s inden teknologien var helt klar.’

Det udløste en intern debat i selskabet, som ifølge avisen stadig raser, om, hvorvidt Apple skal fortsætte med at lappe og reparere på et fra begyndelsen fejlbehæftet produkt eller om selskabet bør begynde helt forfra.

“Da Alexa blev lanceret [Amazons konkurrerende produkt, red] var det ‘rock solid’ fra dag et. Skal Siri nå til det punkt, er de næsten nødt til at lægge alt til side og begynde forfra,” siger en tidligere medarbejdere på Siri-projektet til The Information.

Ifølge avisen har Apples Siri-projekt desuden været forstyrret af utallige udskiftninger af chefer og managere samt af ustandselige magtkampe internt i organisationen.

De mange udskiftninger gjorde, at visionen for Siri forblev uklar. Blandt andet stoppede cheferne og visionærerne Scott Forstall og Richard Williamson efter en katastrofal lancering af Apple Maps i iOS 6, hedder det.

Mere populær end forventet

Avisen skriver, at Siri ret hurtigt efter lanceringen blev langt mere populær, end Apple egentlig havde forventet.

Det betød, at det væltede ind med requests, og back-enden kæmpede for at følge med belastningen, mens Siri-medarbejderne hos Apple kæmpede for at holde den bug-plagede og langt fra optimerede kode så frisk, at den kunne fungere i også stor skala.

Computerworlds amerikanske søstermedie, MacWorld, mener dog, at det lysner i horisonten for Apple og Siri.

MacWorld peger blandt andet på, at The Informations artikel bygger på syv tidligere medarbejdere, og at situationen i dag er en anden hos Apple.

Blandt andet har Apple overdraget ledelsen af Siri-udviklingen til Craig Federighi, som står for software engineering i modsætning til den tidligere ledelse, der stod for internet software and services.

“Med andre ord er Siri blevet flyttet fra Apples ‘maps and Apple music-guy til selskabets ‘MacOS and iOS-guy,” skriver vores søstermedie.

Dermed kan noget tyde på, at Apple er begyndt at tænke Siri mindre som en feature og mere som en central del af selskabets styresystem, hedder det.
Apple er på vej med iOS12, som meget vel vil rumme en række forbedringer og opgraderinger til Siri.

Læs også:

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran

It-giganterne storsatser på stemme-løsninger - nu handler kapløbet (heldigvis) om at understøtte nye sprog
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere