Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Advarsel mod pensionskassers plan om at splitte TDC op: Kæmpeopsplitninger i telesektoren har aldrig tidligere været en succes

TDC-købernes plan om at splitte TDC op og udskille infrastrukturforretningen kan være risikabel og hurtigt give bagslag, mener analytiker.

De sandsynligvis kommende ejere af TDC - PKA, PFA, ATP og australske Macquarie -  vil splitte selskabet op og udskille infrastrukturdelen fra kundedelen med YouSee.

Men denne plan kan hurtigt vise sig at give bagslag. Faktisk risikerer selskabet at destruere store værdier og banke selskabet år tilbage i dets udvikling.

Sådan lyder advarslerne fra en række analytikere og andre i Finans.

“Det er meget svært at se, hvordan en særskilt infrastrukturforretning skal give afkast, der er bedre end i dag. TDC har i vid udstrækning åbnet sit kabelnet i dag, og man mister oveni købet nogle synergier ved at adskille infrastrukturdelen fra Yousee,” siger teleanalytiker i finanshuset ABG Sundal Collier, Peter Kurt Nielsen, til avisen.

Ifølge ham er der ikke tidligere eksempler på, at en opsplitning er blevet en succes i telesektoren.

Han peger på, at selskabets store it-systemer ‘formentlig’ skal bygges helt forfra ved en opslitning, hvilket kan blive ‘meget dyrt og besværligt.’

Finans gennemgår en række eksempler fra telesektoren, hvor teleselskaber er blevet tvunget til at splitte op.

Ingen telefirmaer har tidligere gennemført en opsplitning frivilligt, skriver avisen, men store teleselskaber i Storbritannien, New Zealand, Australien og Sverige er ifølge avisen blevet tvunget til opsplitning.

TDC-formand Pierre Danon har tidligere til Berlingske advaret mod en opsplitning, som han vurderer vil tage mindst to år og være meget kompleks og dyr, ligesom al udvikling og rekruttering vil gå i stå.

Du kan læse mere om pensionskasse-konsortiets plan her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Analytikere har tidligere undret sig over planerne, som de har svært ved at se kan hænge sammen.

Morten Imsgard fra Sydbank har således til Børsen tidligere sagt, at det er svært at se, hvordan TDC som pensionskasserne lægger op til kan øge investeringerne, hæve overskudsgraden og samtidig ikke fyre folk.

"Var det nemt, havde TDC nok allerede gjort det. Så det virker som et meget ambitiøst projekt, når man skal sælge kapacitet i nettene til regulerede priser," sagde han til Børsen i februar.

Det kan du læse mere om her: Analytikere undrer sig over TDC-køberes planer med TDC - kan ikke se hvordan det kan hænge sammen

Læs også: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere