Artikel top billede

Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder

Mærsk-rederiet Svitzer er i næsten 11 måneder i al ubemærkethed blevet lænset for næsten 60.000 e-mail i stort hacker-angreb.

Blot otte måneder efter, at A.P. Møller-Mærsk blev lagt ned af et stort hacker-angreb, er den gal igen.

Ifølge branchesitet Maritime Danmark har hackere gennem næsten 11 måneder kopieret 60.000 email fra Mærsk-rederiet Svitzer Australia.

Mailene har indeholdt personfølsomme oplysninger om halvdelen af rederiets 1.000 medarbejdere. Dog har angrebet været afgrænset til Australien, da rederiet kører på eget it-system, hedder det.

Ifølge Maritime Danmark blev angrebet indledt 17. maj i fjor, hvor mails fra rederiets driftsafdeling, økonomiafdeling og lønningskontor begyndte at blive omdirigeret. Angrebet blev opdaget ved et tilfælde 1. marts i år.

Kæmpeangreb

A.P. Møller-Mærsk blev i sommer lagt ned af et kæmpe hacker-angreb med udspring i Rusland.

Via rederiets forbindelser i Ukraine røg Petya-virussen ind i systemerne. Firmaets it-systemer lå lammet i flere uger, hvor det ikke var muligt at bestille fragt eller følge last.

Angrebet kostede A.P. Møller-Mærsk næsten to milliarder kroner, og selskabet måtte installere 4.000 servere, 45.000 pc’er og 2.500 applikationer for at komme på ret køl igen.

Det kan du læse mere om her: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet Mærsk næsten to milliarder kroner.

Læs også:

Petya-angrebet har åbnet nye muligheder for A.P. Møller-Mærsk: "Der er meget få forretninger på vores størrelse og alder, der har et it-landskab, der kun er seks måneder gammelt. Det er i høj grad standardiseret og splinternyt"

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere