Artikel top billede

Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder

Mærsk-rederiet Svitzer er i næsten 11 måneder i al ubemærkethed blevet lænset for næsten 60.000 e-mail i stort hacker-angreb.

Blot otte måneder efter, at A.P. Møller-Mærsk blev lagt ned af et stort hacker-angreb, er den gal igen.

Ifølge branchesitet Maritime Danmark har hackere gennem næsten 11 måneder kopieret 60.000 email fra Mærsk-rederiet Svitzer Australia.

Mailene har indeholdt personfølsomme oplysninger om halvdelen af rederiets 1.000 medarbejdere. Dog har angrebet været afgrænset til Australien, da rederiet kører på eget it-system, hedder det.

Ifølge Maritime Danmark blev angrebet indledt 17. maj i fjor, hvor mails fra rederiets driftsafdeling, økonomiafdeling og lønningskontor begyndte at blive omdirigeret. Angrebet blev opdaget ved et tilfælde 1. marts i år.

Kæmpeangreb

A.P. Møller-Mærsk blev i sommer lagt ned af et kæmpe hacker-angreb med udspring i Rusland.

Via rederiets forbindelser i Ukraine røg Petya-virussen ind i systemerne. Firmaets it-systemer lå lammet i flere uger, hvor det ikke var muligt at bestille fragt eller følge last.

Angrebet kostede A.P. Møller-Mærsk næsten to milliarder kroner, og selskabet måtte installere 4.000 servere, 45.000 pc’er og 2.500 applikationer for at komme på ret køl igen.

Det kan du læse mere om her: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet Mærsk næsten to milliarder kroner.

Læs også:

Petya-angrebet har åbnet nye muligheder for A.P. Møller-Mærsk: "Der er meget få forretninger på vores størrelse og alder, der har et it-landskab, der kun er seks måneder gammelt. Det er i høj grad standardiseret og splinternyt"

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere