Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder

Mærsk-rederiet Svitzer er i næsten 11 måneder i al ubemærkethed blevet lænset for næsten 60.000 e-mail i stort hacker-angreb.

Blot otte måneder efter, at A.P. Møller-Mærsk blev lagt ned af et stort hacker-angreb, er den gal igen.

Ifølge branchesitet Maritime Danmark har hackere gennem næsten 11 måneder kopieret 60.000 email fra Mærsk-rederiet Svitzer Australia.

Mailene har indeholdt personfølsomme oplysninger om halvdelen af rederiets 1.000 medarbejdere. Dog har angrebet været afgrænset til Australien, da rederiet kører på eget it-system, hedder det.

Ifølge Maritime Danmark blev angrebet indledt 17. maj i fjor, hvor mails fra rederiets driftsafdeling, økonomiafdeling og lønningskontor begyndte at blive omdirigeret. Angrebet blev opdaget ved et tilfælde 1. marts i år.

Kæmpeangreb
A.P. Møller-Mærsk blev i sommer lagt ned af et kæmpe hacker-angreb med udspring i Rusland.

Via rederiets forbindelser i Ukraine røg Petya-virussen ind i systemerne. Firmaets it-systemer lå lammet i flere uger, hvor det ikke var muligt at bestille fragt eller følge last.

Angrebet kostede A.P. Møller-Mærsk næsten to milliarder kroner, og selskabet måtte installere 4.000 servere, 45.000 pc’er og 2.500 applikationer for at komme på ret køl igen.

Det kan du læse mere om her: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet Mærsk næsten to milliarder kroner.

Læs også:

Petya-angrebet har åbnet nye muligheder for A.P. Møller-Mærsk: "Der er meget få forretninger på vores størrelse og alder, der har et it-landskab, der kun er seks måneder gammelt. Det er i høj grad standardiseret og splinternyt"

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Opfinderen af programmet Matematikfessor stopper fem måneder efter million-salg: “Nu tager jeg tager al min erfaring og går ud i intetheden med den”
Det populære undervisningsplatform Matematikfessor bruges af tre ud af fire elever i folkeskolen, men nu stopper opfinderen bag det populære stykke software. Foran ham venter et nyt iværksætter-eventyr
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.