Artikel top billede

Stor stigning i danske toplederes frygt for cyberangreb

Danske topledere er i løbet af det seneste år blevet væsentligt mere bekymret for, at de kan blive ramt af et cyberangreb, viser en ny undersøgelse.

Danske topledere frygter i stigende grad for, at deres virksomhed kan blive lammet af et bekosteligt cyberangreb.

En analyse fra revisions- og konsulenthuset PwC viser, at 85 procent af danske topledere bekymrer sig om risikoen for cyberangreb, mens det tal blot var 51 procent sidste år.

Dermed er risikoen for cyberangreb den forretningsmæssige bekymring, der ifølge undersøgelsen er vokset mest blandt toplederne.

"En lang række danske og globale virksomheder har i de senere år været ramt af omfangsrige cyberangreb, og i 2017 har vi set en bølge af meget vidtrækkende angreb. Derfor er de danske toplederes bekymring for 'cyber security risk' meget nærværende og bestemt ikke ubegrundet," siger Mogens Nørgaard Mogensen, der er administrerende direktør i PwC, ifølge en pressemeddelse.

Læs også: Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder

Topledere bekymret for rekruttering

Undersøgelsen fra PwC viser desuden, at 69 procent af de danske topledere er bekymrede for om de kan rekruttere folk med de rette kompetencer. Det tal er højere end blandt udenlandske topledere, hvor det er 50 procent, der har den bekymrig.

PwC lavede sidse år en såkaldt cybercrime survey, der viste, at seks ud at 64 procent af de adspurgte virksomheder har været ramt af et cyberangreb og, at de ramte virksomheder ikke blot oplevet at miste penge, men også at deres omdømme tog skade.

Læs også: 
Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere