Artikel top billede

Stor stigning i danske toplederes frygt for cyberangreb

Danske topledere er i løbet af det seneste år blevet væsentligt mere bekymret for, at de kan blive ramt af et cyberangreb, viser en ny undersøgelse.

Danske topledere frygter i stigende grad for, at deres virksomhed kan blive lammet af et bekosteligt cyberangreb.

En analyse fra revisions- og konsulenthuset PwC viser, at 85 procent af danske topledere bekymrer sig om risikoen for cyberangreb, mens det tal blot var 51 procent sidste år.

Dermed er risikoen for cyberangreb den forretningsmæssige bekymring, der ifølge undersøgelsen er vokset mest blandt toplederne.

"En lang række danske og globale virksomheder har i de senere år været ramt af omfangsrige cyberangreb, og i 2017 har vi set en bølge af meget vidtrækkende angreb. Derfor er de danske toplederes bekymring for 'cyber security risk' meget nærværende og bestemt ikke ubegrundet," siger Mogens Nørgaard Mogensen, der er administrerende direktør i PwC, ifølge en pressemeddelse.

Læs også: Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder

Topledere bekymret for rekruttering

Undersøgelsen fra PwC viser desuden, at 69 procent af de danske topledere er bekymrede for om de kan rekruttere folk med de rette kompetencer. Det tal er højere end blandt udenlandske topledere, hvor det er 50 procent, der har den bekymrig.

PwC lavede sidse år en såkaldt cybercrime survey, der viste, at seks ud at 64 procent af de adspurgte virksomheder har været ramt af et cyberangreb og, at de ramte virksomheder ikke blot oplevet at miste penge, men også at deres omdømme tog skade.

Læs også: 
Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere