Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Stor stigning i danske toplederes frygt for cyberangreb

Danske topledere er i løbet af det seneste år blevet væsentligt mere bekymret for, at de kan blive ramt af et cyberangreb, viser en ny undersøgelse.

Danske topledere frygter i stigende grad for, at deres virksomhed kan blive lammet af et bekosteligt cyberangreb.

En analyse fra revisions- og konsulenthuset PwC viser, at 85 procent af danske topledere bekymrer sig om risikoen for cyberangreb, mens det tal blot var 51 procent sidste år.

Dermed er risikoen for cyberangreb den forretningsmæssige bekymring, der ifølge undersøgelsen er vokset mest blandt toplederne.

"En lang række danske og globale virksomheder har i de senere år været ramt af omfangsrige cyberangreb, og i 2017 har vi set en bølge af meget vidtrækkende angreb. Derfor er de danske toplederes bekymring for 'cyber security risk' meget nærværende og bestemt ikke ubegrundet," siger Mogens Nørgaard Mogensen, der er administrerende direktør i PwC, ifølge en pressemeddelse.

Læs også: Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder

Topledere bekymret for rekruttering

Undersøgelsen fra PwC viser desuden, at 69 procent af de danske topledere er bekymrede for om de kan rekruttere folk med de rette kompetencer. Det tal er højere end blandt udenlandske topledere, hvor det er 50 procent, der har den bekymrig.

PwC lavede sidse år en såkaldt cybercrime survey, der viste, at seks ud at 64 procent af de adspurgte virksomheder har været ramt af et cyberangreb og, at de ramte virksomheder ikke blot oplevet at miste penge, men også at deres omdømme tog skade.

Læs også: 
Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere