Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Mads Rebsdorf i spidsen for ny-etableret Visma-division / Dansk it-rigmand troede mail fra Zuckerberg var fup-forsøg / Flere vil ind på IT-Universitetet / Agillic introduceret på First North

Mads Rebsdorf i spidsen for ny-etableret Visma-division. Dansk it-rigmand troede mail fra Zuckerberg var fup-forsøg. Flere vil ind på IT-Universitetet. Agillic introduceret på First North. Wipro sælger fra i stor stil. Zlatan dropper sin iPhone - nu skal han jo bruge en Samsung.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Mads Rebsdorf i spidsen for ny-etableret Visma-division

Visma har udnævnt 34-årige Mads Rebsdorf til ny direktør for Visma e-conomic og Visma Software, meddeler selskabet i denne meddelelse.

Mads Rebsdorf har i en årrække været direktør for Visma Software i Danmark, men bliver nu direktør for det nyetablerede Visma SMB, som kommer til at består af både Visma Software og Visma e-conomic.

Visma købte i 2015 danske e-conomic, hvilket du kan læse mere om her: Derfor betaler Visma halvanden milliard kroner for e-conomic - her er værdien i selskabet.

Med fusionen bliver Mads Rebsdorf chef for 300 medarbejdere og en butik, der omsætter for mere end 650 millioner kroner.

Dansk it-rigmand troede mail fra Zuckerberg var fup-forsøg

Den danske it-rigmand Thomas Sehested troede ifølge Børsen, at det var fup, da han modtog en mail fra Facebook-stifter Mark Zuckerberg venturefond Iconiq Capital.

Fonden ønskede at investere i Thomas Sehested software-firma Gan Integrity. 

“Jeg troede seriøst bare, det var spam, fordi der stod, at det var fra Zuckerbergs fond, så jeg slettede to af deres mails," siger Thomas Sehested til avisen.

Tredje gang gik det op for ham, at den var god nok.

Northcap og tre amerikanske venturefonde har ifølge avisen allerede skudt 150 millioner kroner ind i software-selskabet, som i dag har kontorer i London, Paris og Dubai. Gan Integrity står bag en slags overvågningssoftware til at modvirke korruption.

Flere vil ind på IT-Universitetet

ITU i København har modtaget 32 procent flere kvote 2-ansøgninger i år end i 2017, meddeler selskabet.

I alt har 467 unge søgt ind på universitetet via kvote 2. Den største stigning finder vi ifølge universitetet på ansøgerantallet til data science-uddannelsen, hvor antallet er steget med 61 procent til 124 ansøgere. 

Også antallet af kvote 2-ansøgninger til global business informatics og softwareudvikling er steget kraftigt med henholdsvis 55 procent og 23 procent til 110 ansøgere og 163 ansøgere.

“Det er fantastisk, at de unge i så stor stil vender sig mod it-uddannelserne, hvor der både nu og i fremtiden vil være et kæmpe behov for arbejdskraft. Jeg glæder mig særligt over, at data science-uddannelsen er blevet så populær, for særligt på dette område mangler vi i Danmark højtuddannede specialister,” lyder det fra rektor Mads Tofte.

Agillic introduceret på First North

It-selskabet Agillic blev mandag succesrigt introduceret på minibørsen First North, hvor selskabet fik solgt alle de udbudte aktier, nemlig 973.684 styks, lyder det i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Ifølge Agillic var der blevet forhåndstegnet 387.040 aktier - blandt andet har rigmanden Morten Strunge investeret i selskabet.

Noteringen giver et brutto-provenu på 37 millioner kroner, som nu skal bruges på blandt andet international ekspansion.

“Med børsnoteringen har vi fået et ansvar vi er meget bevidste om. Aktionærerne har udvist tillid til Agillic, og de ser selvfølgelig frem til resultater. Det er et ansvar, vi bærer på vores skuldre, og vi er i gang med at indfri de forventninger, aktionærerne har til os. Vi har lagt en strategi, hvor markøren ikke kun er forankring i UK og videre ud i Norden. Det er også at styrke vores platform med endnu mere kunstig intelligens, som gør Agillic det stærkeste og mest effektive valg for nuværende og potentielle kunder,” lyder det fra direktør Jesper Valentin Holm.

Wipro sælger fra i stor stil

Den indiske it-kæmpe Wipro sælger sin datacenter-forretning til Ensono for 405 millioner dollar - godt 2,4 milliarder kroner - meddeler selskabet.

Med salget overdrager Wipro otte datacentre og mere end 900 medarbejdere til Ensono. Samtidig bliver Wipro kunde hos Ensono.

Zlatan dropper sin iPhone - nu skal han jo bruge en Samsung

Den mega-rige fodboldspiller Zlatan Ibrahimovics dropper sin iPhone til fordel for en Samsung Galaxy. 

Det skyldes, at han har indgået en sponsoraftale med Samsung, hvor han skal optræde som såkaldt ‘brand-ambassadør’ for Samsung.

“Jeg er en tech-freak, og jeg vil have alt det nyeste teknologi. Heldigvis samarbejder jeg nu med verdens bedste teknologi-firma, så jeg er i gode hænder,” meddeler svenskeren efter sponsoratets indgåelse.

Zlatan er ret flittig optrædende i forskellige reklamer for blandt andet Volvo, Vitamin Wells (en vitamin-drik), tøj fra Dressmann og forskellige parfumer.

Skulle du som fodboldfan undre dig over, at han fremover render og flasher sin Samsung-telefon, ja, så ved du nu hvorfor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere