Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM klar med stemmestyret assistent: ‘Watson Assistant’ skal udfordre Amazons Alexa og Google Home

IBM er klar med en splinterny assistent, der bygger på selskabets kunstige intelligens Watson. Målet: At ramme markedet for stemmestyrede assistenter til erhvervslivet.

Der er fuld gang i kampen om positionerne på markederne for de stemmestyrede assistenter, der fra mange sider vurderes til at blive et kæmpe-område i de kommende år.

I dag er markedet i store træk domineret af Google Home og Amazons Alexa, der begge kom først ud af starthullerne, mens Apple med selskabets HomePod i dag er et godt stykke bagefter.

Det kan du læse mere om her: Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Nu melder endnu en kombattant sig ind i kampen, nemlig mægtige IBM.

Selskabet har netop løftet sløret for dets nye stemmestyrede assistent, Watson Assistant, der som navnet antyder kommer til at bygge på IBM’s kunstige intelligens Watson, der i dag gennemsyrer meget store dele af selskabets portefølje.

I modsætning til de øvrige stemmestyrede assistenter er der ikke tale om et produkt, der henvender sig til hjemmebrugeren, og der er ikke lagt op til, at Watson Assistant skal reagere, hvis du siger ‘Hey Watson, play the new song with Justin Bieber.’

Faktisk bliver der ikke engang tale om et fysisk produkt som Alexa eller Google Home, men en virtuel assistent, der kan bygges ind i et hav af forskellige fysiske former - altså et såkaldt 'white label'-produkt.

IBM sigter med Watson Assistant i første omgang mod erhvervslivet - butikker, lufthavne, hoteller, lastbiler og så videre.

Ifølge IBM anvendes Watson Assistant i dag allerede på forsøgsbasis lufthavnen i München som vejviser, som passagerer kan spørge om vej til de forskellige gates eller lignende.

BMW er i gang med at udvikle en bil-løsning, mens andre udvikler på en Watson Assistant-løsning til at håndtere energi-forbrug i et hus.

“Vi har kigget på markedet for assistenter, og det stod klart for os, at der var behov for en løsning, som virksomhederne ville have nemt ved at anvende,” siger IBM’s topchef for IoT, Bret Greenstein til Cnet.

Amazon er hovedkonkurrent

Amazons Alexa står som hovedkonkurrent til Watson. Amazon præsenterede i efteråret Alexa for Business, der minder meget om Watson Assistant.

Amazon har allerede indgået aftale med en række bilproducenter og med flere store hotelkæder om anvendelse af Alexa-teknologien.

Ifølge IBM har selskabet imidlertid den store fordel, at det er...IBM.

Det store selskab mener nemlig, at virksomheder med følsomme data - energifirmaer, telefirmaer og lignende - meget hellere vil bruge Watson Assistant end de mere forbrugerrettede Alexa, Siri (fra Apple) eller Google Home, fordi de hos IBM vil have mere kontrol over deres data.

Samtidig tror IBM, at det vil være med til at tiltrække erhvervsbrugerne, at de med Watson-løsningen vil få mulighed for at døbe netop deres løsning lige, hvad de har lyst til.

Læs også:

Google klar med dansk version af Google Assistant inden for få måneder

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere