Artikel top billede

Kaspersky Labs flytter en stor del af selskabet til Schweiz: Vil mane spionrygter i jorden

Russiske Kaspersky Labs planlægger at bygge et stort datacenter i Schweiz. Formål: At kappe det bånd til den russiske regering, som selskabet bliver beskyldt for at have.

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Labs går inden længe i gang med at opføre et datacenter i Schweiz.

Her vil selskabet analysere indsamlede og mistænkelige filer fra sine kunder i USA og EU, hedder det.

Analysearbejdet er hidtil blevet udført i Kaspersky Labs hovedkvarter i Moskva. Og det vil fortsat være stedet, hvor filer og data fra alle selskabets kunder uden for EU og USA vil blive analyseret.

Ifølge Kaspersky Labs vil filer og data alene blive sendt videre fra Schweiz til Moskva, hvis der er brug for manuel gennemgang.

I dag bliver 99,6 procent af analyserne foretaget maskinelt og automatisk, hedder det.

Ligeledes vil al udvikling af antivirus-software blive flyttet fra Moskva til Schweiz.

Ifølge Kaspersky vil alle processer i det schweiziske datacenter bliver gennemgået af tredjepart for at sikre, at alt går efter bogen.

Der er med andre ord tale om noget af en investering for det russiske selskab. Men det er nødvendigt for Kaspersky Labs for at signalere, at det kapper de bånd til den russiske regering, som selskabet bliver beskyldt for at have.

Kaspersky Labs er således adskillige gange i de senere år blevet beskyldt for at spionere på sine kunder for den russiske regering, som selskabet ifølge beskyldningerne samarbejder tæt med.

Det hører med til historien, at rygterne især har floreret på det amerikanske marked, hvor præsident Donald Trump tidligere har forbudt amerikanske myndigheder at anvende løsninger fra Kaspersky Labs.

Selskabet er også ramt af forbud i Storbritannien og Litauen.

Ifølge Reuters har de amerikanske beskyldninger været en af flere udslagsgivende årsager til, at Kaspersky Labs bygger data- og udviklingscenter i Schweiz.

Selskabet meddeler til Reuters, at det i år vil åbne dets første såkaldte ‘transparency-center’ i Europa, hvor selskabet vil give indsigt i mange ting.

Det schweiziske data- og udviklingscenter får således navnet Swiss Transparency Centre. Det skal stå færdigt inden 2020, og arbejdet begynder inden for kommende par uger.

“Vi forstår, at folk kan have spørgsmål i en tid med geopolitiske spændinger og et stedse mere komplekst cyber-trussel-landskab, og disse spørgsmål vil vi gerne adressere,” lyder det fra selskabet.

En talsmand for Kaspersky Labs siger til Reuters, at ejer og direktør Eugene Kaspersky er ‘upset’ over planerne.

“Han vil hellere bruge pengene på noget andet, men han ved, at det her er nødvendigt,” hedder det.

Læs også:

Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”

Kaspersky sagsøger USA efter fyring: “Har skadet vores ry og forretning uden beviser”

Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

Endnu et land advarer mod Kaspersky Lab: Mistænkes (igen) for russisk spionage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere