Artikel top billede

Waoo skovler nye kunder ind men fortsætter med at tabe millioner af kroner: Egenkapitalen halveret

Bredbånds-selskabet Waao skovler nye kunder ind, men fortsætter med at tabe penge. Selskabet sigter nu efter et lille overskud i 2018. "Det er et yderst tilfredsstillende resultat på et meget svært, mættet marked, som vi kun kan være stolte over," lyder det fra direktøren.

Det vælter ind med kunder til tv- og bredbåndsselskabet Waoo, der da også trods et milliontab leverer et resultat langt bedre end forventet.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, hvor omsætningen er helt stabil på 448 millioner kroner, hvilket er nøjagtigt det samme som i 2016.

Waoo kommer ud af 2017 med et underskud på 11,8 millioner kroner efter at have tabt 16,8 millioner kroner i 2016.

Det er væsentligt bedre end forventet. Waao havde nemlig forventet et underskud på op mod 25 millioner kroner i 2017.

Selv peger Waoo på, at selskabet har ‘haft højere aktivitet end forventet,’ ligesom det har effektiviseret på ‘den tekniske struktur.’

Mens underskuddet således er mindre end forventet, har året kostet dyrt på egenkapitalen, som er blevet mere end halveret i årets løb. Waao forventer dog, at egenkapitalen bliver retableret i årets løb.

Kundefremgang

Til gengæld fortsætter kunderne med at strømme til. Waoo meddeler, at der i 2017 var en kundetilgang med 40.000 nye bredbåndskunder og 10.000 flere tv-kunder end året før.

Ifølge selskabet kom der faktisk 80.000 nye kunder til. Men samtidig opsagde 40.000 eksisterende kunder deres aftaler.

Selskabet opererer i det, som det selv kalder for et ‘mættet marked.’ Det betyder, at selskabet sigter mod at tiltrække danskere, der allerede er kunder hos konkurrerende selskaber.

“Det er et yderst tilfredsstillende resultat på et meget svært, mættet marked, som vi kun kan være stolte over. Det viser, at vores produkter og priser er konkurrencedygtige, og at vi tilbyder det, som kunderne efterspørger,” lyder det fra direktør Jørgen Stensgaard.

Han peger på, at Waao har haft fokus på at sænke omkostningerne.

“Samtidig har vi levet op til vores erklærede mål om at være først med de nyeste produkter og tjenester inden for fiberbredbånd og TV. Det er vi lykkedes med, og resultatet er både flere kunder og bedre indtjening,” meddeler han.

Waao er ejet af en række energi- og fibernetselskaber, og ejerstrukturen har ændret sig en del over årene.

Selskabet har historisk kørt ret konstant med underskud, da dets omsætning som såkaldt omkostningsselskab historisk har været baseret på afregningspriser ud mod ejerne og ikke på direkte indtjening.

Det kommer til at ændre sig nu, lyder det fra Waao.

“Ledelsen forventer, at selskabets resultat for 2018 vil ligge i et interval mellem nul-fem millioner kroner i overskud,” lyder det fra Waoo.

Læs også: 

Danske elselskaber udfordrer TDC i kernemarked - men det bliver svært at tjene penge

Få overblikket: Vidt forskellige resultater hos danske fiberselskaber - flere kæmper med blodrøde bundlinjer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere