Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

Lars Løkke er klar til at beskatte it-giganter, men det kræver at EU kan finde en "klog løsning"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er åben over for at finde en EU-løsning, der sikrer, at de store it-giganter betaler mere i skat. Men han understreger, at løsningen skal være "klog".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er åben over for at EU finde en løsning, der sikrer at verdens store it-giganter betaler en rimelig andel i skat, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Men statsministeren understreger dog samtidig, at han ikke vurderer, at en EU-løsning er den optimale løsning.

Helst ser han, at der bliver fundet en løsning via den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

"Jeg er helt indstillet på, at man kan vente på det perfekte så længe, at det ikke er værd at vente, og derfor er jeg konstruktivt åben over for at finde europæiske løsninger, hvis de er kloge," siger han ifølge Ritzau.

Læs også: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser

Sindrige selskabskonstruktioner

It-giganterne gør ofte brug af sindrige selskabskonstruktioner, der betyder, at overskud bliver flyttet fra lande med høj skat til lande med lav skat. Derfor er der i øjeblikket en løsning på tegnebordet, der indebærer, at it-giganterne beskattes af deres omsætning. 

Lars Løkke Rasmussen advarer dog mod en sådan løsning, der kan betyde, at den danske stat vil gå glip af store skatteindtægter, hvis et selskab som Lego pludselig skal beskattes i de lande, hvor selskabet har sin omsætning i stedet for i Danmark, hvor værdiskabelsen sker.

De nye EU-skatteregler kan kun vedtages, hvis der er enighed blandt EU-landene. Og det ser i øjeblikket ikke ud til at være tilfældet.

Læs også: 
Dansk Erhverv skælder ud over EU-forslag om digital skat: Rammer 'kilometer forbi målet'

Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere