Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

Lars Løkke er klar til at beskatte it-giganter, men det kræver at EU kan finde en "klog løsning"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er åben over for at finde en EU-løsning, der sikrer, at de store it-giganter betaler mere i skat. Men han understreger, at løsningen skal være "klog".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er åben over for at EU finde en løsning, der sikrer at verdens store it-giganter betaler en rimelig andel i skat, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Men statsministeren understreger dog samtidig, at han ikke vurderer, at en EU-løsning er den optimale løsning.

Helst ser han, at der bliver fundet en løsning via den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

"Jeg er helt indstillet på, at man kan vente på det perfekte så længe, at det ikke er værd at vente, og derfor er jeg konstruktivt åben over for at finde europæiske løsninger, hvis de er kloge," siger han ifølge Ritzau.

Læs også: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser

Sindrige selskabskonstruktioner

It-giganterne gør ofte brug af sindrige selskabskonstruktioner, der betyder, at overskud bliver flyttet fra lande med høj skat til lande med lav skat. Derfor er der i øjeblikket en løsning på tegnebordet, der indebærer, at it-giganterne beskattes af deres omsætning. 

Lars Løkke Rasmussen advarer dog mod en sådan løsning, der kan betyde, at den danske stat vil gå glip af store skatteindtægter, hvis et selskab som Lego pludselig skal beskattes i de lande, hvor selskabet har sin omsætning i stedet for i Danmark, hvor værdiskabelsen sker.

De nye EU-skatteregler kan kun vedtages, hvis der er enighed blandt EU-landene. Og det ser i øjeblikket ikke ud til at være tilfældet.

Læs også: 
Dansk Erhverv skælder ud over EU-forslag om digital skat: Rammer 'kilometer forbi målet'

Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere