Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

Lars Løkke er klar til at beskatte it-giganter, men det kræver at EU kan finde en "klog løsning"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er åben over for at finde en EU-løsning, der sikrer, at de store it-giganter betaler mere i skat. Men han understreger, at løsningen skal være "klog".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er åben over for at EU finde en løsning, der sikrer at verdens store it-giganter betaler en rimelig andel i skat, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Men statsministeren understreger dog samtidig, at han ikke vurderer, at en EU-løsning er den optimale løsning.

Helst ser han, at der bliver fundet en løsning via den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

"Jeg er helt indstillet på, at man kan vente på det perfekte så længe, at det ikke er værd at vente, og derfor er jeg konstruktivt åben over for at finde europæiske løsninger, hvis de er kloge," siger han ifølge Ritzau.

Læs også: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser

Sindrige selskabskonstruktioner

It-giganterne gør ofte brug af sindrige selskabskonstruktioner, der betyder, at overskud bliver flyttet fra lande med høj skat til lande med lav skat. Derfor er der i øjeblikket en løsning på tegnebordet, der indebærer, at it-giganterne beskattes af deres omsætning. 

Lars Løkke Rasmussen advarer dog mod en sådan løsning, der kan betyde, at den danske stat vil gå glip af store skatteindtægter, hvis et selskab som Lego pludselig skal beskattes i de lande, hvor selskabet har sin omsætning i stedet for i Danmark, hvor værdiskabelsen sker.

De nye EU-skatteregler kan kun vedtages, hvis der er enighed blandt EU-landene. Og det ser i øjeblikket ikke ud til at være tilfældet.

Læs også: 
Dansk Erhverv skælder ud over EU-forslag om digital skat: Rammer 'kilometer forbi målet'

Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere