Artikel top billede

It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

En ansat i Reigon Sjælland er blevet idømt 60 dages fængsel for at "lade sig smøre" af Atea med rejser til Rom og Edinburgh. Dommen kan ses som et forvarsel til afgørelsen på den store Ateasag.

I Retten i Glostrup har man haft, hvad man kan kalde en forpremiere på afgørelsen på Ateasagen, der falder inden for de næste par måneder.  

En tidligere it-supportchef i Region Sjælland er nemlig blevet idømt 60 dages fængsel for at have "ladet sig smøre" af Atea med blandt andet rejser til Rom og Edinburgh. Det skriver Ritzau

Læs mere om sagen her: Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Den dømte er blevet kendt både skyldig i bestikkelse og underslæb, men straffen er dog blevet betinget af, at den dømte udfører 80 timers samfundstjeneste. 

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Bestikkelsen løber ifølge Ritzau op i i alt omkring 24.000 kroner, og dommen kan ses som er forvarsel til afgørelsen på den store Atea-sag, der skal afgøres de kommende måneder, da Retten i Glostrup altså har godtaget Bagmandspolitiets tiltale om både bestikkelse og underslæb.  

Du kan som altid følge sagen helt tæt her på Computerworld. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere