Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

En ansat i Reigon Sjælland er blevet idømt 60 dages fængsel for at "lade sig smøre" af Atea med rejser til Rom og Edinburgh. Dommen kan ses som et forvarsel til afgørelsen på den store Ateasag.

I Retten i Glostrup har man haft, hvad man kan kalde en forpremiere på afgørelsen på Ateasagen, der falder inden for de næste par måneder.  

En tidligere it-supportchef i Region Sjælland er nemlig blevet idømt 60 dages fængsel for at have "ladet sig smøre" af Atea med blandt andet rejser til Rom og Edinburgh. Det skriver Ritzau

Læs mere om sagen her: Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Den dømte er blevet kendt både skyldig i bestikkelse og underslæb, men straffen er dog blevet betinget af, at den dømte udfører 80 timers samfundstjeneste. 

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Bestikkelsen løber ifølge Ritzau op i i alt omkring 24.000 kroner, og dommen kan ses som er forvarsel til afgørelsen på den store Atea-sag, der skal afgøres de kommende måneder, da Retten i Glostrup altså har godtaget Bagmandspolitiets tiltale om både bestikkelse og underslæb.  

Du kan som altid følge sagen helt tæt her på Computerworld. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere