Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta / Ny CIO til Nordea / Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres

Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta. Ny CIO til Nordea. Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta

Danske Bank har ‘en negativ holdning’ til kryptovalutaer og anbefaler ‘på det kraftigste,’ at bankens kunder ikke investerer i dem.

Sådan lyder det fra banken i en meddelelse.

Banken begrunder den kontante udmelding med, at kryptovalutaerne ikke er bundet op på en nationalbank, er volatile, samt at kursdannelsen ikke er gennemsigtig. 

Desuden “har manglen på gennemsigtighed og myndighedskontrol gjort kryptovalutaer til genstand for ulovlige formål, og vi ved, at de ved flere lejligheder har været anvendt til ulovlige transaktioner som for eksempel hvidvask og afpresning,” lyder det fra banken.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Ny CIO til Nordea

Nordea har udnævnt Paul Baro til CIO og øverste chef for afdelingen Group Technology, meddeler banken.

Paul Bari har været konstitueret i stillingen i nogle måneder, som han altså nu formelt får overdraget.

“Efter nogle måneder som fungerende leder af Group Technology har Paul vist, at han er den bedste person til jobbet. Paul har omfattende erfaring inden for it, service- og leverandørstyring samt drift og leverancer i den globale finansielle sektor. Med Paul i spidsen er jeg sikker på, at vi kommer til at levere innovative tekniske løsninger til kunder og medarbejdere,” lyder det fra vicekoncernchef Torsten Hagen Jørgensen.

Paul Bari har tidligere været ansat i australsk Commonwealth Bank of Australia samt i Barclay i Singapore og Standard Chartered Bank i Singapore.

Det nye job i Nordea har udgangspunkt i Stockholm i Sverige.

Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres

Facebooks Mark Zuckerberg er manden, der skal afgive vidneforklaring om Facebooks rolle i Cambridge Analytica-skandalen, mener det amerikanske Repræsentanternes Hus.

Zuckerberg erklærede sig i sidste uge efter lang tids tavshed villig til at afgive forklaring, såfremt han var den rigtige person til at gøre dette.

Og det er han, mener det såkaldte The House Committee on Energy and Commerce.

“Mark Zuckerberg er den medarbejder, der har stået i spidsen for Facebook gennem alle de vigtigste, strategiske beslutninger siden selskabets etablering,” hedder det.

Komitteen planlægger en høring i den nærmeste fremtid. Den skal afdække, hvordan data fra 50 millioner Facebook-brugere blev udnyttet samt hvordan Facebook beskytter brugernes data.

Læs også: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere