Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta / Ny CIO til Nordea / Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres

Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta. Ny CIO til Nordea. Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta

Danske Bank har ‘en negativ holdning’ til kryptovalutaer og anbefaler ‘på det kraftigste,’ at bankens kunder ikke investerer i dem.

Sådan lyder det fra banken i en meddelelse.

Banken begrunder den kontante udmelding med, at kryptovalutaerne ikke er bundet op på en nationalbank, er volatile, samt at kursdannelsen ikke er gennemsigtig. 

Desuden “har manglen på gennemsigtighed og myndighedskontrol gjort kryptovalutaer til genstand for ulovlige formål, og vi ved, at de ved flere lejligheder har været anvendt til ulovlige transaktioner som for eksempel hvidvask og afpresning,” lyder det fra banken.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Ny CIO til Nordea

Nordea har udnævnt Paul Baro til CIO og øverste chef for afdelingen Group Technology, meddeler banken.

Paul Bari har været konstitueret i stillingen i nogle måneder, som han altså nu formelt får overdraget.

“Efter nogle måneder som fungerende leder af Group Technology har Paul vist, at han er den bedste person til jobbet. Paul har omfattende erfaring inden for it, service- og leverandørstyring samt drift og leverancer i den globale finansielle sektor. Med Paul i spidsen er jeg sikker på, at vi kommer til at levere innovative tekniske løsninger til kunder og medarbejdere,” lyder det fra vicekoncernchef Torsten Hagen Jørgensen.

Paul Bari har tidligere været ansat i australsk Commonwealth Bank of Australia samt i Barclay i Singapore og Standard Chartered Bank i Singapore.

Det nye job i Nordea har udgangspunkt i Stockholm i Sverige.

Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres

Facebooks Mark Zuckerberg er manden, der skal afgive vidneforklaring om Facebooks rolle i Cambridge Analytica-skandalen, mener det amerikanske Repræsentanternes Hus.

Zuckerberg erklærede sig i sidste uge efter lang tids tavshed villig til at afgive forklaring, såfremt han var den rigtige person til at gøre dette.

Og det er han, mener det såkaldte The House Committee on Energy and Commerce.

“Mark Zuckerberg er den medarbejder, der har stået i spidsen for Facebook gennem alle de vigtigste, strategiske beslutninger siden selskabets etablering,” hedder det.

Komitteen planlægger en høring i den nærmeste fremtid. Den skal afdække, hvordan data fra 50 millioner Facebook-brugere blev udnyttet samt hvordan Facebook beskytter brugernes data.

Læs også: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere