Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta / Ny CIO til Nordea / Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres

Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta. Ny CIO til Nordea. Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Bank: Hold dig fra kryptovaluta

Danske Bank har ‘en negativ holdning’ til kryptovalutaer og anbefaler ‘på det kraftigste,’ at bankens kunder ikke investerer i dem.

Sådan lyder det fra banken i en meddelelse.

Banken begrunder den kontante udmelding med, at kryptovalutaerne ikke er bundet op på en nationalbank, er volatile, samt at kursdannelsen ikke er gennemsigtig. 

Desuden “har manglen på gennemsigtighed og myndighedskontrol gjort kryptovalutaer til genstand for ulovlige formål, og vi ved, at de ved flere lejligheder har været anvendt til ulovlige transaktioner som for eksempel hvidvask og afpresning,” lyder det fra banken.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Ny CIO til Nordea

Nordea har udnævnt Paul Baro til CIO og øverste chef for afdelingen Group Technology, meddeler banken.

Paul Bari har været konstitueret i stillingen i nogle måneder, som han altså nu formelt får overdraget.

“Efter nogle måneder som fungerende leder af Group Technology har Paul vist, at han er den bedste person til jobbet. Paul har omfattende erfaring inden for it, service- og leverandørstyring samt drift og leverancer i den globale finansielle sektor. Med Paul i spidsen er jeg sikker på, at vi kommer til at levere innovative tekniske løsninger til kunder og medarbejdere,” lyder det fra vicekoncernchef Torsten Hagen Jørgensen.

Paul Bari har tidligere været ansat i australsk Commonwealth Bank of Australia samt i Barclay i Singapore og Standard Chartered Bank i Singapore.

Det nye job i Nordea har udgangspunkt i Stockholm i Sverige.

Zuckerberg skal vidne for den amerikanske kongres

Facebooks Mark Zuckerberg er manden, der skal afgive vidneforklaring om Facebooks rolle i Cambridge Analytica-skandalen, mener det amerikanske Repræsentanternes Hus.

Zuckerberg erklærede sig i sidste uge efter lang tids tavshed villig til at afgive forklaring, såfremt han var den rigtige person til at gøre dette.

Og det er han, mener det såkaldte The House Committee on Energy and Commerce.

“Mark Zuckerberg er den medarbejder, der har stået i spidsen for Facebook gennem alle de vigtigste, strategiske beslutninger siden selskabets etablering,” hedder det.

Komitteen planlægger en høring i den nærmeste fremtid. Den skal afdække, hvordan data fra 50 millioner Facebook-brugere blev udnyttet samt hvordan Facebook beskytter brugernes data.

Læs også: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.