Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vestager: EU bør overveje tvangsopsplitning af Google

EU bør holde fast i den flere år gamle ide om at tvangsopsplitte Google i to dele, som skal fungere uafhængigt af hinanden, lyder det fra Margrethe Vestager.

Googles dominans i internet-verdenen er så kraftigt, at EU bør fastholde truslen om at tvangsopslitte selskabet i flere mindre enheder.

Sådan lyder det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) ifølge den britiske avis The Telegraph.

Hun siger til avisen, at EU har ‘alvorlig mistro’ til Google, der sidder på 91,5 procent af søgemarkedet i EU.

“Jeg mener, at det er vigtigt at holde spørgsmålet [om en tvangsopsplitning, red] åbent og på dagsordenen,” siger Margrethe Vestager til den britiske avis.

Ideen om at tvangsopsplitte Google blev første gang luftet af EU i 2014.

Dengang gik ideen på, at Google skulle opdeles i to dele, så søgemaskine-delen kom til at fungere uafhængigt af Googles kommercielle forretning - altså salget af annoncer.

Det kan du læse mere om her: EU vil tvangs-opsplitte Google eller tvinge selskabet åbent for rivalerne

Margrethe Vestager peger i dag på, at hun er bekymret over, at Google bliver så dominerende, at søge-tjenesten bliver uundværlig for virksomheder og den europæiske økonomi.

Det er et dilemma, som du kan læse mere om her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Google fik i fjor en kæmpebøde på 2,4 milliarder euro- omkring 18 milliarder kroner - for at have udnyttet sin søgealgoritme til at give fordele til sine egne shopping-tjenester og prissammenligningstjenester.

Dengang ankede Google omgående bøden, som du kan læse mere om her: Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder

Der pågår for tiden desuden to yderligere sager mod Google i EU.

EU præsenterede i sidste uge en storstillet plan, der blandt andet skal tvinge e-handelssites, app stores og søgemaskiner til større gennemsigtighed.

Det kan du læse mere om her: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser

Læs også:

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere