Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vestager: EU bør overveje tvangsopsplitning af Google

EU bør holde fast i den flere år gamle ide om at tvangsopsplitte Google i to dele, som skal fungere uafhængigt af hinanden, lyder det fra Margrethe Vestager.

Googles dominans i internet-verdenen er så kraftigt, at EU bør fastholde truslen om at tvangsopslitte selskabet i flere mindre enheder.

Sådan lyder det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) ifølge den britiske avis The Telegraph.

Hun siger til avisen, at EU har ‘alvorlig mistro’ til Google, der sidder på 91,5 procent af søgemarkedet i EU.

“Jeg mener, at det er vigtigt at holde spørgsmålet [om en tvangsopsplitning, red] åbent og på dagsordenen,” siger Margrethe Vestager til den britiske avis.

Ideen om at tvangsopsplitte Google blev første gang luftet af EU i 2014.

Dengang gik ideen på, at Google skulle opdeles i to dele, så søgemaskine-delen kom til at fungere uafhængigt af Googles kommercielle forretning - altså salget af annoncer.

Det kan du læse mere om her: EU vil tvangs-opsplitte Google eller tvinge selskabet åbent for rivalerne

Margrethe Vestager peger i dag på, at hun er bekymret over, at Google bliver så dominerende, at søge-tjenesten bliver uundværlig for virksomheder og den europæiske økonomi.

Det er et dilemma, som du kan læse mere om her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Google fik i fjor en kæmpebøde på 2,4 milliarder euro- omkring 18 milliarder kroner - for at have udnyttet sin søgealgoritme til at give fordele til sine egne shopping-tjenester og prissammenligningstjenester.

Dengang ankede Google omgående bøden, som du kan læse mere om her: Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder

Der pågår for tiden desuden to yderligere sager mod Google i EU.

EU præsenterede i sidste uge en storstillet plan, der blandt andet skal tvinge e-handelssites, app stores og søgemaskiner til større gennemsigtighed.

Det kan du læse mere om her: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser

Læs også:

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere