Artikel top billede

Vestager: EU bør overveje tvangsopsplitning af Google

EU bør holde fast i den flere år gamle ide om at tvangsopsplitte Google i to dele, som skal fungere uafhængigt af hinanden, lyder det fra Margrethe Vestager.

Googles dominans i internet-verdenen er så kraftigt, at EU bør fastholde truslen om at tvangsopslitte selskabet i flere mindre enheder.

Sådan lyder det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) ifølge den britiske avis The Telegraph.

Hun siger til avisen, at EU har ‘alvorlig mistro’ til Google, der sidder på 91,5 procent af søgemarkedet i EU.

“Jeg mener, at det er vigtigt at holde spørgsmålet [om en tvangsopsplitning, red] åbent og på dagsordenen,” siger Margrethe Vestager til den britiske avis.

Ideen om at tvangsopsplitte Google blev første gang luftet af EU i 2014.

Dengang gik ideen på, at Google skulle opdeles i to dele, så søgemaskine-delen kom til at fungere uafhængigt af Googles kommercielle forretning - altså salget af annoncer.

Det kan du læse mere om her: EU vil tvangs-opsplitte Google eller tvinge selskabet åbent for rivalerne

Margrethe Vestager peger i dag på, at hun er bekymret over, at Google bliver så dominerende, at søge-tjenesten bliver uundværlig for virksomheder og den europæiske økonomi.

Det er et dilemma, som du kan læse mere om her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Google fik i fjor en kæmpebøde på 2,4 milliarder euro- omkring 18 milliarder kroner - for at have udnyttet sin søgealgoritme til at give fordele til sine egne shopping-tjenester og prissammenligningstjenester.

Dengang ankede Google omgående bøden, som du kan læse mere om her: Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder

Der pågår for tiden desuden to yderligere sager mod Google i EU.

EU præsenterede i sidste uge en storstillet plan, der blandt andet skal tvinge e-handelssites, app stores og søgemaskiner til større gennemsigtighed.

Det kan du læse mere om her: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser

Læs også:

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere