Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It

50 it-medarbejdere hos Statens It truer med at nedlægge arbejdet i sympatistrejke. Vil det betyde, at Statens It går ned?
Statens It nægter at svare.

Knap 50 Prosa-medlemmer, som er ansat i Statens It, vil strejke i sympati med de konfliktramte ansatte på det offentlige arbejdsmarked. 

Statens It driver og understøtter it-systemer for 12 ministerier og knap 15.000 statslige ansatte, og dermed kan en kommende storkonflikt få store konsekvenser for driften af offentlige it-systemer.

Computerworld vil derfor gerne vide, hvad det kommer til at betyde for de ansatte i staten og de mange borgere, der er afhængige af de statslige it-systemer. 

Men hos Statens It afviser man konsekvent at udtale sig om sagen. 

”Det har vi ingen kommentar til,” siger Søren Vulff, der er vicedirektør hos Statens It.

Jeg vil ellers meget gerne høre mere om, hvilke konsekvenser sympatistrejken kan få…

”Vi har ikke flere kommentarer til det,” siger han.

Læs også: It-folk i Statens It vil nedlægge arbejdet - varsler sympatistrejke

Konflikt skal være så omfattende som muligt

Forbundssekretær hos Prosa, Morten Rønne fortæller til Computerworld, at formålet med sympatistrejken er at sikre, at Prosa-medlemmer ikke kommer til at lave konfliktramtes arbejde, når HK-medlemmerne i staten går i konflikt. 

”Det er en manifestation af, at der er en konflikt, og den skal helst blive så omfattende som muligt. Det drejer sig kort sagt om at sikre, at Statens It har de dårligste muligheder for at drive sine systemer under konflikten,” siger han. 

Morten Rønne tilføjer, at han ikke er i stand til at komme med en præcis vurdering af, hvor hårdt konflikten vil ramme de offentlige it-systemer. 

Statens It har ønsket at friholde en række af de mest vitale it-systemer fra konflikt, men det er ifølge Morten Rønne ikke forhandlinger, som Prosa har deltaget i.

Undervisningsministeriet bliver ramt

Allerede nu ser det dog ud til, at den kommende konflikt kan få store konsekvenser for elever, forældre og lærere i Folkeskolen. 

Således skriver fagbladet Folkeskolen, at Undervisningsministeriet forbereder at lukke alle ministeriet it-systemer ned 3. april. 

"Uden de nødvendige ressourcer i STIL (styrelsen for it og læring, red.) og hos Statens It, kan der ikke gennemføres de nødvendige løbende kontroller og opfølgninger på it-systemerne. Af sikkerhedsmæssige årsager er STIL derfor nødsaget til at lukke alle Undervisningsministeriets it-systemer under en konflikt" skriver ministeriet på sin hjemmeside. 

Ifølge fagbladet Folkeskolen kan det få store konsekvenser for kommunikationen mellem skole og forældre, og det oplyses at det vil tage flere dage at genåbne systemet efter, at en eventuel konflikt er overstået.

Læs også: Strejke vil lukke alle skolers it-systemer efter påsken: “Jeg tror, jeg printer min årsplan ud”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu