Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder / Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke / Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament / Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro

Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder. Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke. Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament. Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro. Dansk persondataselskab forsøger sig i USA.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder

Den verdenskendte hacker Kevin Mitnick opfordrer i Børsen danske virksomheder til at opruste i kampen mod hackerne.

Kevin Mitnick var i 1990’erne blandt de mest eftersøgte personer i USA og sad fem år i fængsel. I dag ejer han sit eget it-sikkerhedskonsulenthus.

“Uanset hvilke beskyttelse, de danske virksomheder har, vil det ikke stoppe de her angreb. Mange har en e-mailserver, der gør det muligt for medarbejderne at få adgang til deres indbakke uden for huset. Og er der en svaghed, skal hackerne nok komme ind,” siger han sig avisen.

Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke

Uber skar i 2016 ned på antallet af udvendige sensorer på de biler, som selskabets anvender til selvkørende test. Det skete i forbindelse med skiftet fra Ford Fusion til Volvo.

Læs også: Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Ifølge Reuters har Volvoerne imidlertid færre udvendige sensorer, der registrerer, hvad der foregår rundt om bilen. Konkret betyder det, at Volvoen har flere blinde punkter omkring sig 

Netop en sådan Volvo kørte for en uge siden en amerikansk fodgænger ihjel under en testkørsel i den første døds-ulykke forårsaget af en selvkørende bil.

Det kan du læse mere om her: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament

Facebooks Mark Zuckerberg vil ikke besvare spørgsmål fra britiske parlamentsmedlemmer om Cambridge Analytica-skandalen.

Istedet vil han sende en anden person, der på Facebooks vegne kan besvare spørgsmål, skriver Financial Times.

Facebook skriver i et brev til det britiske parlament, at selskabet ‘fuldt anerkender interessen for emnerne,” men at Facebook har besluttet at sende enten CTO Mike Schroepfer eller CPO (chief product officer) Chrix Cox i stedet for Zuckerberg.

Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro

Spansk politi har anholdt lederen af den hacker-gruppe, der har stået bag Carbanak og Cobalt-angrebene, meddeler Europol i denne meddelelse.

Malwaren er blevet anvendt til at angribe mere end 100 finansielle institutioner verden over siden 2013. I alt har bankerne tabt mere end en milliard euro på grund af banden, hedder det.

Blandt andet har de været i stand til at programmere bankautomater til at spytte penge ud, som de stille og roligt har hentet.

Anholdelsen fandt sted i Alicante efter en koordineret indsats mellem Europol og politi i USA, Rumænien, Moldova, Hviderusland og Taiwan, hedder det.

Dansk persondataselskab forsøger sig i USA

Persondataselskabet Newbanking har ifølge Børsen netop fornyet en aftale med Nordea, og nu ‘går turen North Carolina, USA,’ som avisen skriver.

Her skal selskabet ‘repræsentere Europa i et tre-måneders forløb, som blandt andet sponsoreres af de amerikanske bankgiganter Well Fargo og Bank of America,’ skriver avisen.

Newbanking har otte medarbejdere, men planerne er store. Selskabet ‘har planer’ om at rejse 25-30 millioner kroner inden nytår og i løbet af de kommende par år femdoble medarbejderstaben.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere