Artikel top billede

Morgen-briefing: Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder / Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke / Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament / Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro

Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder. Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke. Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament. Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro. Dansk persondataselskab forsøger sig i USA.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder

Den verdenskendte hacker Kevin Mitnick opfordrer i Børsen danske virksomheder til at opruste i kampen mod hackerne.

Kevin Mitnick var i 1990’erne blandt de mest eftersøgte personer i USA og sad fem år i fængsel. I dag ejer han sit eget it-sikkerhedskonsulenthus.

“Uanset hvilke beskyttelse, de danske virksomheder har, vil det ikke stoppe de her angreb. Mange har en e-mailserver, der gør det muligt for medarbejderne at få adgang til deres indbakke uden for huset. Og er der en svaghed, skal hackerne nok komme ind,” siger han sig avisen.

Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke

Uber skar i 2016 ned på antallet af udvendige sensorer på de biler, som selskabets anvender til selvkørende test. Det skete i forbindelse med skiftet fra Ford Fusion til Volvo.

Læs også: Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Ifølge Reuters har Volvoerne imidlertid færre udvendige sensorer, der registrerer, hvad der foregår rundt om bilen. Konkret betyder det, at Volvoen har flere blinde punkter omkring sig 

Netop en sådan Volvo kørte for en uge siden en amerikansk fodgænger ihjel under en testkørsel i den første døds-ulykke forårsaget af en selvkørende bil.

Det kan du læse mere om her: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament

Facebooks Mark Zuckerberg vil ikke besvare spørgsmål fra britiske parlamentsmedlemmer om Cambridge Analytica-skandalen.

Istedet vil han sende en anden person, der på Facebooks vegne kan besvare spørgsmål, skriver Financial Times.

Facebook skriver i et brev til det britiske parlament, at selskabet ‘fuldt anerkender interessen for emnerne,” men at Facebook har besluttet at sende enten CTO Mike Schroepfer eller CPO (chief product officer) Chrix Cox i stedet for Zuckerberg.

Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro

Spansk politi har anholdt lederen af den hacker-gruppe, der har stået bag Carbanak og Cobalt-angrebene, meddeler Europol i denne meddelelse.

Malwaren er blevet anvendt til at angribe mere end 100 finansielle institutioner verden over siden 2013. I alt har bankerne tabt mere end en milliard euro på grund af banden, hedder det.

Blandt andet har de været i stand til at programmere bankautomater til at spytte penge ud, som de stille og roligt har hentet.

Anholdelsen fandt sted i Alicante efter en koordineret indsats mellem Europol og politi i USA, Rumænien, Moldova, Hviderusland og Taiwan, hedder det.

Dansk persondataselskab forsøger sig i USA

Persondataselskabet Newbanking har ifølge Børsen netop fornyet en aftale med Nordea, og nu ‘går turen North Carolina, USA,’ som avisen skriver.

Her skal selskabet ‘repræsentere Europa i et tre-måneders forløb, som blandt andet sponsoreres af de amerikanske bankgiganter Well Fargo og Bank of America,’ skriver avisen.

Newbanking har otte medarbejdere, men planerne er store. Selskabet ‘har planer’ om at rejse 25-30 millioner kroner inden nytår og i løbet af de kommende par år femdoble medarbejderstaben.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere