Artikel top billede

(foto: Dan Jensen)

Microsofts nye satsningsområde: Investerer 30 milliarder kroner i udvikling af splinternye IoT-løsninger

Microsoft sætter 30 milliarder kroner af til produktudvikling på nyt satsningsområde, som selskabet har enorme forventninger til.

Microsoft vil over de kommende fire år investere fem milliarder dollar - omkring 30 milliarder kroner - i Internet of Things.

“Grunden er enkel: Vores mål er at give alle kunder muligheden for at transformere deres forretninger med forbundne løsninger,” lyder det fra Microsoft.

Selskabet peger på, at det har investeret i IoT lang tid før begrebet blev defineret, men hvor ‘virksomhedes endpoints i fabrikker, bygninger og lignende lå totalt i mørke.’

“Nu afsætter vi endnu flere ressourcer til research og innovation i IoT og det, som ultimativt er ved at udvikle sig til den nye intelligente ‘edge’,’ lyder det fra Microsoft.

Alt flyder sammen

Microsoft arbejder efter en overordnet plan, der skal føre selskabet væk fra de store data-siloer og over i en verden, hvor data, løsninger, funktioner og anvendelse flyder sammen i et hele.

Topchef Satya Nadella begyndte allerede i fjor allerede at tale om ‘'intelligent edge, intelligent cloud’ - altså altså intelligente løsninger baseret på IoT og ikke mindst de muligheder, der gemmer sig i at samle alt i cloud’en.

Det kan du læse mere om her: Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"

Den nye IoT-platform vil dække cloud, styresystemer og devices, og det er Microsofts ambition at gøre mulighederne tilgængelige for alle kunder - uanset størrelse, teknisk formåen, budget eller industri, lyder det fra selskabet.

Internet of Things er udråbt til at være et af de helt store områder i de kommende år. Her gælder det for alvor om at komme med og positionere sig for de store it-virksomheder.

Ifølge Microsoft vil IoT kunne føre til produktivitetsforbedringer og omkostningsbesparelser i mange-billioner klassen over de kommende år, og det er forbedringer, som industrivirksomhederne uden den mindste tvivl vil stræbe efter at høste.

Det åbne spørgsmål er nu, hvor Microsoft konkret vil investere de mange penge.

Analytiker Mark Hung fra analysehuset Gartner siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at det er mest sandsynligt, at investeringerne skal deles op i det, som kan kalder intern og ekstern brug.

Den interne brug sigter mod at udvikle metoder, hvormed virksomheder kan forbedre processer, produktion, sikkerhed og lignende.

Den eksterne brug sigter mod at udvikle nye måder til at måle eksempelvis kunde-engagement, bruger-lokation og lignende med henblik på at forbedre eksempelvis kundeservice.

Analysehuset Forrester vurderer over for vores amerikanske nyhedsbureau, at Microsoft primært vil investere i produkter og infrastruktur.

“Det kan for eksempel være ved at give Microsoft Azure [Microsofts cloud-miljø, red] større udbredelse vil at gøre tjenesten tilgængelig i flere regioner,” lyder det fra Forrester.

“Azure IoT Suites track record er ret god, så jeg ser denne investering som et forsøg på at forstærke momentum,” siger Merrit Maxim fra Forrester.

Han mener også, at det er meget sandsynligt, at Microsoft vil bruge en del af de 30 milliarder kroner på opkøb af specialiserede IoT-firmaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere