Artikel top billede

(foto: Dan Jensen)

Microsofts nye satsningsområde: Investerer 30 milliarder kroner i udvikling af splinternye IoT-løsninger

Microsoft sætter 30 milliarder kroner af til produktudvikling på nyt satsningsområde, som selskabet har enorme forventninger til.

Microsoft vil over de kommende fire år investere fem milliarder dollar - omkring 30 milliarder kroner - i Internet of Things.

“Grunden er enkel: Vores mål er at give alle kunder muligheden for at transformere deres forretninger med forbundne løsninger,” lyder det fra Microsoft.

Selskabet peger på, at det har investeret i IoT lang tid før begrebet blev defineret, men hvor ‘virksomhedes endpoints i fabrikker, bygninger og lignende lå totalt i mørke.’

“Nu afsætter vi endnu flere ressourcer til research og innovation i IoT og det, som ultimativt er ved at udvikle sig til den nye intelligente ‘edge’,’ lyder det fra Microsoft.

Alt flyder sammen

Microsoft arbejder efter en overordnet plan, der skal føre selskabet væk fra de store data-siloer og over i en verden, hvor data, løsninger, funktioner og anvendelse flyder sammen i et hele.

Topchef Satya Nadella begyndte allerede i fjor allerede at tale om ‘'intelligent edge, intelligent cloud’ - altså altså intelligente løsninger baseret på IoT og ikke mindst de muligheder, der gemmer sig i at samle alt i cloud’en.

Det kan du læse mere om her: Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"

Den nye IoT-platform vil dække cloud, styresystemer og devices, og det er Microsofts ambition at gøre mulighederne tilgængelige for alle kunder - uanset størrelse, teknisk formåen, budget eller industri, lyder det fra selskabet.

Internet of Things er udråbt til at være et af de helt store områder i de kommende år. Her gælder det for alvor om at komme med og positionere sig for de store it-virksomheder.

Ifølge Microsoft vil IoT kunne føre til produktivitetsforbedringer og omkostningsbesparelser i mange-billioner klassen over de kommende år, og det er forbedringer, som industrivirksomhederne uden den mindste tvivl vil stræbe efter at høste.

Det åbne spørgsmål er nu, hvor Microsoft konkret vil investere de mange penge.

Analytiker Mark Hung fra analysehuset Gartner siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at det er mest sandsynligt, at investeringerne skal deles op i det, som kan kalder intern og ekstern brug.

Den interne brug sigter mod at udvikle metoder, hvormed virksomheder kan forbedre processer, produktion, sikkerhed og lignende.

Den eksterne brug sigter mod at udvikle nye måder til at måle eksempelvis kunde-engagement, bruger-lokation og lignende med henblik på at forbedre eksempelvis kundeservice.

Analysehuset Forrester vurderer over for vores amerikanske nyhedsbureau, at Microsoft primært vil investere i produkter og infrastruktur.

“Det kan for eksempel være ved at give Microsoft Azure [Microsofts cloud-miljø, red] større udbredelse vil at gøre tjenesten tilgængelig i flere regioner,” lyder det fra Forrester.

“Azure IoT Suites track record er ret god, så jeg ser denne investering som et forsøg på at forstærke momentum,” siger Merrit Maxim fra Forrester.

Han mener også, at det er meget sandsynligt, at Microsoft vil bruge en del af de 30 milliarder kroner på opkøb af specialiserede IoT-firmaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere