Artikel top billede

Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown

Intel er efter fire måneder næsten færdig med at patche processorer, der er ramt af Spectre-sårbarheden. Selskabet opgiver at lappe en helt stribe processorer. Se dem her.

Intel er næsten fire måneder efter, at hardware-verdenen blev taget på sengen af Spectre- og Meltdown-sårbarhederne nu endelig ved at være færdig med at lukke sårbarhederne.

Chip-selskabet blev alvorligt ramt af opdagelsen, i det den afslørede store sikkerheds-huller i en lang række af Intels processorer - og de er svære at rette, da det handler om hardware-sårbarheder.

Det kræver udarbejdelse og lancering af microcode-patches.

I forbindelse med den seneste udsendelse af microcode-patches meddeler Intel, at selskabet har stoppet de ellers planlagte udsendelser af microcode-patches til en række processorer.

Det drejer sig om CPU’er baseret på Penryn (udsendt i 2007), Yorkfield (udsendt i 2007), Wolfdale (udsendt i 2007), Bloomefiel (udsendt i 2008), Clarksfield (udsendt i 2009), Jasper Forest (udsendt i 2010) og Atom Sofia (udsendt i 2015.)

“Efter en omfattende undersøgelse af disse processorers mikroarkitekturer og microcode, har Intel besluttet ikke at frigive microcode-opdateringer til disse produkter,” meddeler Intel.

Årsagerne er flere.

Intel peger blandt andet på de pågældende processorers ‘micro-arkitekturmæssige karakteristikker’ helt praktisk udelukker en implementering af den frelsende kode.

Desuden konluderer Intel, at de fleste af de pågældende processorer er implementeret som det, som selskabet kalder for ‘closed systems,’ hvor de fungerer som del af andre miljøer.

Det mindsker ifølge selskabet risikoen for, at de vil blive ramt ganske betydeligt.

Med udmeldingen ser det ud til at være slut med Intels Core 2-serie, der tæller de første af Intels quad-core-processorer.

Også nogle af Intels første-generations Core CPU’er står nu pivåbne for sårbarhederne. De tæller blandt andet Intel Core i7-970, 980, 980X og 990X, lyder det fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Intel var ellers hurtigt ude på aftrækkeren, da Spectre/Meltdown blev opdaget i januar.

Dog viste det sig, at de første patches, som Intel udsendte, gik ud over computernes stabilitet.

Det fik Intel til at trække hele baduljen tilbage og gå i gang med at skrive patchene forfra.

Det kan du læse mere om her: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Også AMD, Qualcomm og andre har mærket konsekvensern af Spectre/Meltdown.

Blandt andre blev Microsoft også nødt til trække en sikkerhedsopdatering tilbage, fordi den simpelthen ødelagde AMD-maskiner.

Det kan du læse mere om her: Microsoft trækker Meltdown-opdatering til AMD-maskiner tilbage: Ødelægger computeren

Læs også:

Intel lukker for Meltdown og Spectre i Ivy Bridge og Sandy Bridge - er nu næsten i mål med patches

Nu lukker Microsoft omsider for Spectre/Meltdown i Windows 7 - samt en hel stribe Intel-chip

Microsoft fjerner patch-blokering i Windows 10: Nu kan alle maskiner igen downloade patches mod Spectre/Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere