Artikel top billede

Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown

Intel er efter fire måneder næsten færdig med at patche processorer, der er ramt af Spectre-sårbarheden. Selskabet opgiver at lappe en helt stribe processorer. Se dem her.

Intel er næsten fire måneder efter, at hardware-verdenen blev taget på sengen af Spectre- og Meltdown-sårbarhederne nu endelig ved at være færdig med at lukke sårbarhederne.

Chip-selskabet blev alvorligt ramt af opdagelsen, i det den afslørede store sikkerheds-huller i en lang række af Intels processorer - og de er svære at rette, da det handler om hardware-sårbarheder.

Det kræver udarbejdelse og lancering af microcode-patches.

I forbindelse med den seneste udsendelse af microcode-patches meddeler Intel, at selskabet har stoppet de ellers planlagte udsendelser af microcode-patches til en række processorer.

Det drejer sig om CPU’er baseret på Penryn (udsendt i 2007), Yorkfield (udsendt i 2007), Wolfdale (udsendt i 2007), Bloomefiel (udsendt i 2008), Clarksfield (udsendt i 2009), Jasper Forest (udsendt i 2010) og Atom Sofia (udsendt i 2015.)

“Efter en omfattende undersøgelse af disse processorers mikroarkitekturer og microcode, har Intel besluttet ikke at frigive microcode-opdateringer til disse produkter,” meddeler Intel.

Årsagerne er flere.

Intel peger blandt andet på de pågældende processorers ‘micro-arkitekturmæssige karakteristikker’ helt praktisk udelukker en implementering af den frelsende kode.

Desuden konluderer Intel, at de fleste af de pågældende processorer er implementeret som det, som selskabet kalder for ‘closed systems,’ hvor de fungerer som del af andre miljøer.

Det mindsker ifølge selskabet risikoen for, at de vil blive ramt ganske betydeligt.

Med udmeldingen ser det ud til at være slut med Intels Core 2-serie, der tæller de første af Intels quad-core-processorer.

Også nogle af Intels første-generations Core CPU’er står nu pivåbne for sårbarhederne. De tæller blandt andet Intel Core i7-970, 980, 980X og 990X, lyder det fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Intel var ellers hurtigt ude på aftrækkeren, da Spectre/Meltdown blev opdaget i januar.

Dog viste det sig, at de første patches, som Intel udsendte, gik ud over computernes stabilitet.

Det fik Intel til at trække hele baduljen tilbage og gå i gang med at skrive patchene forfra.

Det kan du læse mere om her: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Også AMD, Qualcomm og andre har mærket konsekvensern af Spectre/Meltdown.

Blandt andre blev Microsoft også nødt til trække en sikkerhedsopdatering tilbage, fordi den simpelthen ødelagde AMD-maskiner.

Det kan du læse mere om her: Microsoft trækker Meltdown-opdatering til AMD-maskiner tilbage: Ødelægger computeren

Læs også:

Intel lukker for Meltdown og Spectre i Ivy Bridge og Sandy Bridge - er nu næsten i mål med patches

Nu lukker Microsoft omsider for Spectre/Meltdown i Windows 7 - samt en hel stribe Intel-chip

Microsoft fjerner patch-blokering i Windows 10: Nu kan alle maskiner igen downloade patches mod Spectre/Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere